Disney World Art of Animation -hotelli

Disney World Art of Animation -hotelli

Jatkoa Orlandon huvipuistoja ja risteilyä Karibialla kirjoitukseen. Orlandossa yövyimme 6 yötä Walt Disney Worldin alueella sijaitsevassa Disney World Art of Animation -hotellissa.

Saavuimme hotellille jo puolilta päivin tarkoituksena kirjautua sisään, jotta saisimme varatut liput puistoihin. Ajatuksena oli jättää matkatavarat autoon odottamaan huoneen valmistumista ja suunnata siksi ajaksi Magic Kingdom puistoon. Kirjautumisen yhteydessä hotelli yllätti ilmaisella huoneupgradella. Olimme varanneet Pieni Merenneito-perushuoneen, mutta saimmekin valita Autot tai Leijonakuningas teemaisen huoneen. Lasten tekemän valinnan jälkeen päädyimme Leijonakuningas-perhesviittiin 🙂 Tämä oli iloinen yllätys.

Hotelli ja pääsyliput

Disney World hotelleissa on useita eri hintaluokkia, Art Of Animation:in ollessa sieltä huokeammasta päästä. Netistä huoneen varaaminen on suhteellisen helppoa, ja samassa yhteydessä on helppo lisätä pakettiin pääsyliput puistoihin sekä mahdolliset ruokailupaketit. Pääsylipuissa on mahdollisuus valita muutamia optioita kuten haluaako vierailla useassa puistossa saman päivän aikana (park hopper) tai lisääkö mukaan pääsyn Disneyn vesipuistoihin. Lipuissa ensimmäiset päivät ovat kalliita, mutta päiväkohtainen hinta laskee sen jälkeen rajusti. Aikuisen (10-vuotiaasta eteenpäin) viikon park hopper lippu kustansi n. 500 euroa (vastaava kahden päivän lippu lähes 400 euroa). Pakettina varaamisesta sai vielä muutaman kympin alennuksen. Varauksen jälkeen pääsi netissä valitsemaan ja personoimaan oman Magic Band-rannekkeen. Rannekkeet löytyivät valmiina hotelliin kirjauduttaessa. Ranneke toimii hotellissa oven avaajana, pääsylippuna puistoihin, avaa pysäköintialueen portit sekä maksuvälineenä hotellilla sekä puistoissa. Majoitus ja pääsyliput 2 aikuista ja 2 lasta (alle 10-v.) kustannus helmikuulle 2020 oli 3000 eur.

Loman odotusta ilahduttamaan Disney lähetti kotiin tervetulopaketin, jossa on tietoa hotellista ja puistoista. Lisäksi mukana oli jokaiselle matkalaiselle oma Disneyn laukkutagi. Ihana pieni Disneylisä, hiukan keijupölyä 😉 

Disney Magic

Art of Animations -hotelli

Alueiden ulkostailausta voi vain ihailla

Disney World Art of Animation hotellissa on neljä “aluetta”. Autot, Nemoa etsimässä, Leijonakuningas ja Pieni Merenneito. Kolmella alueella on oma uima-allas. Vain Leijonakuningas alueella ei ole omaa allasta. Nemoa etsimässä on hotellin suurin ja keskeisin allasalue, jossa myös päivittäin ohjattuja leikkejä lapsille (englanniksi).  Uima-altaalta löytyvät ilmaiset allaspyyhkeet. Iltaisin Nemoa etsimässä altaalla näytettiin joku Disneyn piirretty leffa. 

Vastaanoton vieressä oli lapsille oma nurkkaus, jossa voi katsoa Disneyn piirrettyjä. Nurkkauksessa pidettiin muutaman kerran päivässä myös piirrustusopastusta, jossa pystyi opettelemaan sarjakuvahahmojen piirtämistä. Hotellin päärakennuksessa löytyi lisäksi Disney World -tuotteita myyvä kauppa, pelisali ja ravintola. Ravintola on tyypillistä Disneyn bulk-keittiötä. Tiskiltä saa valita annoksen pizzaa, hampurilaisia, kanaa ym. Samassa ravintolassa on tarjolla aamupala. Muroja, muffinseja, bageleitä yms. Ravintola on todella hintava ja söimme tässä ravintolassa vain kerran…. Seuraavalla kerralla mietimme vakavasti myös tarjolla olevia ateriapaketteja.

Art of Animation
Taidetta hotellin aulassa

Huone itsessään oli mukavan kokoinen kaksio pienellä keittonurkkauksella, jossa myös jääkaappi, mikro ja vedenkeitin. Ravintolan ryöstöhintojen (yksi banaani 2,7 USD, huh) sijaan haimme aamiaistarvikkeet lähistön kaupasta omaan jääkaappiin. Molemmille huoneille oli oma WC ja suihku, sekä omat televisiot. Näin aikuiset saivat oman huoneen, toisen jäädessä lapsille vuodesohvineen. Huone oli  sisustettu Leijonakuningasteemaan sopivaksi, suihkun laatoituksesta lähtien. Huoneeseen sai helposti majoitettua nelihenkisen perheen, ja ruokailupöydän tilalle olisi vielä saanut avattua kolmannen parisängyn, jolloin makuupaikkoja olisi ollut jopa kuudelle.

Leijonakuningas
Huoneissakin stailaus on viety pitkälle elokuvan teeman mukaisesti

Etuja Disney-hotellissa asumisesta

Disneyn omissa hotelleissa asumiseen kuuluu muutamia hyödyllisiä etuja. Osan eduista saa vain Disneyn omissa hotelleissa, suuri osa on myös muutamien alueella sijaitsevan kumppanihotellien asukkaiden käytettävissä.

  • Extra Magic Hours. Päivittäin vaihtuen, yhteen huvipuistoon pääsee tuntia aikaisemmin kuin muut ja yhdestä saa nauttia tunnin muita pidempään. Etenkin aamun tuntia aiemmin hyödyttää suosittujen laitteiden jonoisssa.
  • Ostosten toimitus hotellille. Kun ostat huvipuistoista jotain, saat sen ilmaiseksi toimitettuna hotellin omaan kauppaan josta sen voit noutaa. Toimitusaika vaihtelee hotelleittain sekä ostoksen tekoajan mukaan.
  • FastPass+. FastPass:lla pääset huomattavasti lyhyempään jonoon laitteissa, yleensä n. 15-20 min jonotus. Tätä arvostaa, kun normaalijonotusaika voi olla 1,5-2 tuntia. Hotellivieraana lippuja saa varata jopa 60 päivää ennen lomaa. Kerralla voi varata 3 FastPass+-lippua/päivä jokaiselle vieraalle. Rajoituksena on, että yhdelle päivälle voi varata lippuja vain yhteen puistoon.
  • Kuljetukset Disneyn huvipuistoihin. Jokaiselta Disneyn hotellilta kulkee bussikuljetus puistoihin ja takaisin. Osasta hotelleista pääsee puistoihin Disneyn omalla monorail-junalla. Uusimpana kuljetusmuotona muutamiin Disneyn hotelleihin sekä kahteen puistoon pääsi kulkemaan Skyliner-kondoleilla. Art of Animation-hotelli on yksi näistä hotelleista.
  • Pysäköinti. Disneyn hotelleissakin pysäköinti maksaa 15 USD/päivä alkaen, hotellista riippuen. Samalla pysäköintimaksulla Disneyn hotellien asukkaat (tämä koskee vain Disneyn omien hotellien asukkaita) saavat pysäköidä huvipuistojen pysäköintialueille ilmaiseksi (norm. 25 USD/päivä)
Disney Skyliner
Skylinerin koreissa tuttuja hahmoja kyydissä.

Kaiken kaikkiaan voimme todella suositella tätä hotellia. Tämän hotellin valtti oli silti Disneyn Skyliner. Se helpotti ja nopeutti puistoihin pääsyä huomattavasti. Lisäksi koreissa olevien hahmojen ja niihin liittyvien leffojen bongailu osoittautui hauskaksi matkakisailuksi. Seuraavan kerran kun tulemme WDW:iin todennäköisesti yövymme uudestaan samassa hotellissa.

Art of Animation

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *