Harry Potter synttärit

Harry Potter synttärit

Harry Potter synttärit. Laituri 93/4.

Vietimme koronakaranteenin jälkeen pienimuotoisesti lasten syntymäpäiväjuhlia. Kyseessä oli 9-vuotis syntymäpäivät. Teeman valinta synttäreille oli helppo, Harry Potter synttärit. Se on tällä hetkellä varsinkin tyttöjen suuressa suosiossa. Kirjoja on luettu ja leffoja katsottu. Innostusta lisäsi hiihtoloman matkamme Floridaan. Kävimme Wizarding World of Harry Potterissa Universal Studioilla. Tämä oli lastemme Onnen Päivä!

Harry Potter synttärit. Puuskupuhin pöytä synttärisankarin koristelemana.

Synttäreiden suunnittelu

Käytimme viikkoja synttäreiden suunnitteluun. Koronakaranteenin aikana oli aikaa suunnitella ja selailla internetiä mitä vinkkejä löydettäisiin juhliin. Esim. Pinterest on täynnä mitä upeampia luomuksia juhlien tarjoilussa. Realismi silti käteen mitä itse pystyy ja ehtii tehdä synttäreiden eteen. Lapsilta tuli niin paljon hyviä ideoita, joista osa toteutettiinkin.

Juhlapöydät valmiina. Tässä Rohkelikon pöytä.

Synttäreiden tarjoilu

Tarjoilussa kakku on tietysti selviö. Mutta mitä kakkuun teeman puitteissa? Päädyimme teettämään omasta matkalla otetusta kuvasta kakkukuvan Confetissa. Yritimme tehdä kaulahuivin kakun ympärille vaihtelevalla menestyksellä… Kaulahuivin värit tulivat tupien väreistä. Juhlilla oli edustettuna kaksi tupaa. Rohkelikko ja Puuskupuh.

Harry Potter kakku.

Leivoimme itse salamakeksejä. Piirsimme leivinpaperiin salamankuvan ja sitä apuna käyttäen leivoimme keksit. Päällystimme keksit tupien värien mukaan. Pakollinen synttäritarjottava mokkapala sai myös salamat päällensä.

Harry Potter synttärit. Salamakeksit ja salamamokkapalat.

Lapset leipovat itse suklaamuffinssit tupien omiin muffinssivuokiin. Muffinssit kuorrutettiin vielä tuorejuusto-/kermakuorrutteella ja lippu päälle.

Tupien omat muffinssit.

Halusimme tarjota synttäreillä jotain suolaistakin ettei kaikki ole makeaa. Teimme pizzauunissa pieniä pizzoja vieraille. Osa söikin pizzoja, mutta kyllä se makea paremmin kauppansa tekee.

Pizzauuni lämpimänä.

Taikasauvojen teko

Ajattelimme tehdä kaikille synttärivieraille omat taikasauvat. Haimme Kodin terrasta sopivan paksuista pyörösauvaa. Nämä sahasimme sopivan mittaisiksi. Sitten kuumaliimalla tikkuun koristeita tekemään. Kuumaliiman kuivuttua tikut maalattiin mustalla/ruskealla/kultaisella spraymaalilla. Näin kaikilla oli sauvat tarvittavien taikojen tekemiseen.

Harry Potter synttärit. Taikasauvat ja Harry Potter lasit.

Tuparintamerkkien teko

Lapset olivat innoissaan mukana synttäreiden sunnittelussa niinkuin tekemisessäkin. He tekivät ja keksivät itse, että voisivat tehdä tupamerkit hamahelmistä. Hieno idea! Kun merkit oli tehty ja silitetty, niin kuumaliimalla liimattiin hakaneula merkin taakse. Joukkueiden kapteenit saivat valita oman joukkueen jäsenet ja ojentaa heille oman tuvan rintamerkin!

Harry Potter synttärit. Rohkelikon ja Puuskupuhin tupamerkit.

Roikkuvien kynttilöiden teko

Suuressa salissa pitää tietysti olla roikkuvat kynttilät. Nämä sai tehtyä helposti vessapaperirullista. Vessapaperirullan yläreunaan tehtiin valunutta steariinia kuumaliiman avulla. Tämän jälkeen nämä maalattiin valkoisiksi. Sitten sisälle pieni led lämpökynttilä mitä saa esim. Ikeasta. Tämän jälkeen neulaa käyttäen pujotetaan siima yläosasta läpi ja kynttilät ovat valmiit.

Suuren salin roikkuvat kynttilät.

Tiilioven teko

Ostimme Ikeasta pöytäliinan. Kodin Terrasta löytyi punaista maalia ja pehmeä sieni, jolla saa tiilen jäljet tehtyä. Kastoimme sienen maaliin, jolla teimme tiilen jälkiä pöytäliinaan. Toimi hyvin. Tämän jälkeen leikattiin aukko, josta pääsi kävelemään sisään.

Valmis tiiliseinä laiturilla.

Junaliput Hogwartsiin

Tulostin Pinterestista hienot junaliput kaikille. Päällystimme liput kontaktimuovilla, jotta ne säilyisivät ehjinä ja jäisivät muistoksi juhlista. Lipun sai saapuessaan juhlille. Tämän jälkeen mentiin 93/4 laiturille ja käveltiin sisään Hogwartsiin elokuvan musiikin siivittämänä!

Harry Potter synttärit. Junaliput juhlavieraille.

Huispausmaalien teko

Huispauskentälle tarvitsimme kolme hulavannetta. Näitä löytyy ihan perus cittaristakin. Maalasimme hulavanteet kultaisella spraymaalilla. Vanteet kiinnitettiin säbämaaleihin nippusiteillä, joten saimme tukevat maalit huispauksen pelaajille. Kevyellä rantapallolla oli paras pelata huispausta. Noidat laittoivat kyllä aika nopeasti luudat parkkiin ja peli jatkui ilman luutia 😉

Harry Potter synttärit. Huispauskenttä valmiina.

Suklaasammakoiden teko

Tilasimme synttäritarvikkeita synttarikuningas kaupasta. Löysimme suklaasammakoiden muotit funidelia kaupasta. Sulatimme suklaata, jonka sitten kaadoimme muotteihin. Taputimme muotteja varovasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät muoteista pois. Tämän jälkeen sammakot piti jäähdyttää jääkaapissa. Meillä sammakot olivat yön yli jäähtymässä, mutta lyhyempikin aika riittää.

Harry Potter synttärit. Laituri ja Rohkelikon suklaat paketointia vaille valmiit.

Suklaasieppien teko

Ostimme Ferrero rocher suklaita. Niihin sai tulostettua Pinterestistä valmiita siipien kuvia. Siivet vain leikattiin irti ja laitoimme päälle vielä oman tuvan tarran. Näin kaikki huispauksen pelaajat saivat pelin päätteksi suklaisen siepin.

Harry Potter synttärit. Valmiit suklaasiepit huispauksen pelaajille.

Synttäreiden ohjelma

Synttäreille on hyvä suunnitella jotain ohjattua ohjelmaa. Varsinkin jos on jokin teema. Meidän ohjelmassa oli:

  • Salaman laittoa Harryn otsaan (siis aasin häntää.)
  • Sana bingoa (etsitään sanoja sanaristikosta.)
  • Vapauta Dobby (heitettiin sukkia reikään.)
  • Taian tekeminen (lapset saivat taikaloitsuja ja nämä piti osata tehdä. Loitsut osannut sai palkinnoksi herkkupussin.)
  • Pinjata. Lajitteluhattu oli ahdettu täyteen karkkia. Ja tämä kelpasi!
  • Lohikäärme Norbert löytyi takasta.
Vapauta Dobby. Heitä sukka reikään!
Harry Potter synttäri. Pinjata lajitteluhattu.
Norbert takassa.

Harry Potter synttärit olivat erittäin onnistuneet. Sekä sankarit että juhlavieraat olivat innoissaan mukana leikeissä ja peleissä. Tarjoilut maistuivat ja kotiin sai ilmapallon lähtiessään. Hienoja muistoja jäi synttärisankareille kuin myös vieraillekin.

Harry Potter synttärit. Ilmapallot juhlavieraille. Tupien väreissä tietty.

2 Replies to “Harry Potter synttärit”

  1. Moi! Hienoja ideoita! Millaisilla ohjeilla pelataan huispausta lastensynttäreil?

    1. Moi, meillä oli lapsilla luudat joilla ”lennettiin” ja ilmapalloja 1-2 joita yritettiin pitää ilmassa ja saada vastustajan hulavanteista tehtyjen maalien läpi. Peliä voi tuunata omalla mielikuvituksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *