Viikonloppu Tampereella lasten kanssa.

Viikonloppu Tampereella lasten kanssa.

Olimme käymässä Tampereella heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Yövyimme Scandic Nokia Edenissä ja siitä on oma postaus täällä. Lähdimme kylpylälomalle, koska koronan takia Välimeren risteilymme peruttiin. Ajattelimme tehdä pitkästä aikaa kotimaan matkailua ja mennä kylpylään. Viikonloppu Tampereella tuntui oivalta valinnalta, koska se on lähellä pääkaupunkiseutua ja siellä on Särkänniemi ja Pikku kakkosen-puisto.

Viikonloppu Tampereella lasten kanssa. Särkänniemessä.

Särkänniemi

Särkänniemeen pitää kesällä 2020 varata oma slotti, että pääsee puistoon sisään. Tämän olimme tehneet ja ostaneet rannekkeetkin jo etukäteen. Kävimme ensiksi Koiramäen puistossa ennen kuin menimme laitteisiin Särkänniemen puolelle. Särkänniemi toimii aina ja lapsille riittää laitteita. Kävimme Särkänniemessä perjantai-iltana ja pääsimme liikkumaan hyvin ilman suurempia jonoja laitteille. Korona-turvavälit on hyvin merkitty laitejonoissa, mutta ihmisillä tuntui olevan vaikeuksia niitä noudattaa.

Pikku kakkosen puistossa.

Pikku kakkosen leikkipuisto

Pikku kakkosen leikkipuisto on vielä lapsille must-juttu Tampereella käydessä. Siellä on aina kiva käydä leikkimässä. Pikku kakkosen-puistosta löytyy kivasti kiipeilytelineitä ala-asteikäisillekin kiipeilijöille. Sieltä löytyy perinteiset liukumäet, hiekkalaatikot ja karuselli. Puiston vierestä löytyy jäätelökioski!

Viikonloppu Tampereella lasten kanssa. Pupukahvilassa.
Pupukahvila ulkopäin.

Pupukahvila

Olimme kuulleet Tampereella sijaitsevasta pupukahvilasta ja pitihän se mennä testaamaan. 3D Crush Cafe sijaitsee Itsenäisyydenkadulla Tampereella. Kahvilaan mentäessä soitetaan ovikelloa. Kahvilanpitäjä tulee avamaan oven ja päästämään sisään mikäli kahvilassa on tilaa. Pääsimme viimeisinä sisään ja jälkeemme jouduttiin käännyttämään useita seurueita. Koronan takia kävijämäärää on rajoitettu. Kun pääsee kahvilaan sisään, kahvilasta pitää ostaa jotain 4e/henkilö, että pääsee pupujen kanssa samaan huoneeseen. Pupuhuoneita on kaksi. Yksi pienemmille seurueille ja toinen vähän isommille. Pienemmässä huoneessa on pupuja 4 kpl ja isommassa huoneessa on 6 kpl. Kun menee pupuhuoneeseen voi kahvilasta ostaa salaattikipon pupuille syötettäväksi. Tämä kippo maksaa 2,5e. Pupuhuoneessa maksimi sallittu aika on noin 20min. Siellä voi juoda kahvia samalla kun syöttää ja silittelee pupuja.

Pupukahvilan pupuja.

Meidän ala-asteikäiset lapset olivat aivan myytyjä tähän pupukahvilaan. Meillä itsellä ei ole lemmikkejä emmekä voi niitä hankkia allergioiden takia, joten visiitti tänne oli lapsille mahtavaa. He saivat rauhassa syöttää pupuja ja silitellä niitä. Todella upea idea ja käymisen arvoinen paikka ehdottomasti.

Viikonloppu Tampereella: Viivaa lattiassa ei saanut ylittää.

Pyynikin munkkikahvila

Särkänniemen jälkeen kävimme hakemassa munkit Pyynikin näkötornilta. Illalla täällä oli jonoa ulos asti ja lisää väkeä tuli kokoa ajan. Munkit ovat todellakin jonottamisen arvoiset. Ai että kyllä maistui hyvälle! Iso peukku näille munkeille.

Kadonneen rahalippaan etsintä Vapriikissa.
Roomalaiset numerot rahalippaan etsinnässä.

Vapriikki

Kävimme lauantaina Vapriikissa museoissa. Kävimme ensimmäisenä Ostia, portti Roomaan näyttelyssä. Näyttelyssä oli kiva ”aarteenmetsästys” lapsille. Ostia kadonneen rahalippaan metsästys. Näyttelystä piti löytää vinkkien avulla roomalaisia numeroita, jotka merkattiin saatuun kaavakkeeseen. Kun oli suorittanut kaikki kohdat, löysi lopulta pienen aarteen palkinnoksi. Tämä oli lapsille kiva tapa tutustua näyttelyyn.

Roomalainen vessa!

Seuraavaksi menimme Pelimuseoon. Tämä oli matka nuoruuteen. Täältä löytyi vanhat nintendon pelikonsolit, pajatso, ym. mielenkiintoista. Suurta osaa peleistä sai pelata! Viivyimmekin tässä museossa yllättävän kauan… Ihana oli näyttää lapsille mitä vanhemmat aikoinaan pelasivat ja millä. Lapsista oli kiva leikkiä vanhalla puhelimella. Vielä kun numerot pyöritettiin…. Mahtava museo ja ihanaa, että pelejä sai pelata.

Viikonloppu Tampereella: Suomen Pelimuseo Vapriikissa.

Kävimme myös Jääkiekko- ja luonnontieteellisessä museoissa. Jääkiekkomuseo on hieno, mutta mielestämme luonnontieteellinen museo on vähän sekava ja pieni. Varsinkin kun vertaa luonnontieteelliseen museoon Helsingissä.

Kaiken kaikkiaan Vapriikki on todella hieno paikka. Siellä menee helposti koko päivä. On todella kätevää, että saman katon alla on monta museota, ja kaikkiin pääsee yhdellä pääsymaksulla. Vapriikin lounas oli suosittu, mutta tällä kertaa perheemme suuntasi Siipiweikkoihin lounaalle. Mahtava viikonloppu Tampereella lasten kanssa!

Siipiweikot Tampellassa. Aivan mahdottoman hyvää ruokaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *