Ylioppilasjuhlat 2020

Ylioppilasjuhlat 2020

Elokuun viimeisenä lauantaina saimme lopultakin viettää esikoisemme lakkiaisia. Toukokuussa Ylioppilasjuhlat suoritettiin virtuaalisesti, mutta juhlia emme koronan vuoksi uskaltaneet järjestää. Koulu ilmoitti jo tuolloin pyrkivänsä järjestämään fyysisen juhlan kesän jälkeen. Päiväksi valikoitui Helsingin lukioissa 29.8.2020. Juhlien onnistuminen oli vaakalaudalla vielä pari päivää ennen lauantaita, mutta lopulta juhlat kuitenkin onnistuivat. Lauantaina vietettiin ensin juhlia koulussa. Todistustukset oli kaikille jo postitettu, ja todistusten jakamisen sijaan Ylioppilaat lueteltiin yksitellen ja jokainen pääsi kumartamaan yleisölle. Koronan vuoksi juhlassa ei laulettu mitään ja kaikki musiikkiesitykset olivat instrumentaaliversioina/ennalta valmiiksi äänitettyjä.

Ylioppilas juhlissaan.

Jaoimme juhlavieraat kolmeen eri kattaukseeen. Yli 70-vuotiaat tulivat ensimmäisenä. Näin he saivat rauhassa kahvitella pienemmällä porukalla ilman pelkoa koronasta. Syöminen tapahtui ulkona, ja sisältä haettiin vain syötävät. Olimme laittaneet juoma tarjoilupöydän terassille, josta sai helposti haettua kahvia, teetä tai muuta juotavaa. Tämä järjestely toimi mainiosti ja pumpputermari vapautti meidät kahvin kaatelusta.

Ylioppilasjuhlat 2020. Viirinauha takan päällä.

Uusimme keväällä alakerran lattian. Remontissa meni kokonaiset 3 kuukautta ennen kuin se oli valmis. Nyt juhlissa oli ihana kun kaikki remontit oli tehty ja lattia näyttää upealta.

DIY YO-koristeet

Olimme tehneet lakkiaisiin viirinauhan koristamaan takkaa. Koristelimme Ikeasta ostetut kynttilät yo-juhliin sopiviksi. Pöytien kukka-asetelmat keräsimme pihalta. Kimppuja varten olimme istuttaneet keväällä sopivia kukkia, jotka olisivat kukassa elokuun lopulla. Teimme Ylioppilaan vanhoista valokuvista koristeet jokaiseen kukkaruukkuun. Nämä herättivätkin keskustelua ja muisteloa vanhoista tapahtumista.

Pöydät katettuna ulkona.

Ylioppilasjuhlan menu

Lakkiaisten menu oli melko perinteinen. Suolaisia tarjottavia olivat: lohivoileipäkakku, lihavoileipäkakku, salaatti ja coctail-piirakoita munavoilla. Makealla puolella tarjosimme: Ylioppilaslakki-täytekakku, vadelma-valkosuklaajuustokakku, suklaahippu kuivakakku, Ylioppilaan pikkuleipiä, Domino-keksejä ja karkkia lapsille. Täytekakku oli perinteinen mansikka-banaani-kerma-täytteinen, ja pinta sokerimassaa. Vadelma-valkosuklaajuustokakun reseptiä olemmekin harjoitelleet ja parannelleet pitkin kevättä ja voittava yhdistelmä löytyi.

Ylioppilasjuhlat: Tarjoilupöydän tarjontaa.
Lakkikakku ja vadelma valkosuklaajuustokakku.

Suolaiset tarjottavat tekivät hyvin kauppansa. Voileipäkakuissa kala tuntui olevan suositumpaa kuin liha. Kakut tekivät hyvin kauppansa, ja etenkin vadelma-valkosuklaakakku löysi syöjänsä hyvin.

Ylioppilasjuhlat kukka-asetelma

Ilma oli mainio, ei liian kuuma, mutta ei liian kylmäkään. Kakut säilyvät tarjoilupöydässä hyvin lähes kaksi tuntia. Vaihdomme kaikki kakut uusiin aina ennen jokaista kattausta. Tämä tietysti lisäsi lakkiaisten työmäärää, mutta näin saatiin kattaukset todella sujuviksi, eikä väkeä ollut liikaa kerralla.

Ylioppilasjuhlat olivat erittäin onnistuneet. Emme palkanneet ketään hoitamaan keittiötä, joten siinä oli meillä vanhemmilla aika paljon työtä. Astiat saatiin pestyä juuri ennen seuraavaa kattausta ja uudet kakut ehtivät pöytään ennen vieraiden saapumista. Päivä oli työntäyteinen mutta muistorikas. Kenenkään ei tarvinnut odotella nukkumattia illalla vaan päivän juhlimiset vaativat kaikilta veronsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *