Keittiöremontti

Keittiöremontti

Valmis keittiöremontti.

Keittiöremontti valmistui jo lähes 7-vuotta sitten. Alkuperäinen keittiömme vuodelta 2004 alkoi jo vetää viimeisiä ja tarvitsimme keittiöön lisää istumapaikkoja kasvaneelle perheellemme. Halusimme myös lisää avaruutta keittiöön. Tätä saimmekin poistamalla yhden seinän kaapit ja katosta roikkuvan liesituulettimen. Istumapaikkoja saimme lisää siirtämällä liesitasoa hiukan sivuun aiemmasta paikastaan ja pidentämällä lieden vieressä olevaa tasoa. Nyt tason ympärillä mahtuu istumaan ja syömään vaikka aamiaista.

Bora-liesituuletin.

Bora-liesituuletin

Ensimmäinen minkä halusimme uuteen keittiöön, oli uusi liesituuletin. Vanha katosta roikkuva liesituuletin tuntui olevan hiukan tiellä ja olisi estänyt liesitason siirtämisen hiukan sivuun aiemmasta paikastaan. Keittiön suunnittelun yhteydessä törmäsimme silloin uuteen innovatiiviseen Savon Bora Basic -induktioliesitasoon. Liesi oli esitelty muutama viikko aiemmin alan messuilla. Keittiöliikkeen mukaan liesi oli Suomen ensimmäinen laatuaan. Lieneekö totta vai myyntimiehen puheita, mutta meille se oli täydellinen ratkaisu. Aiempi liesituuletin oli kytketty huippuimuriin. Borankin olisi voinut halutessaan kytkeä huippuimuriin, mutta meille aktiivihiilisuodatin sopi tällä kertaa paremmin. Molempiin asennusvaihtoehtoihin löytyi osat paketissa.

Vuodet ovat osoittaneet valintamme onnistuneeksi. Bora-liesitaso on tuonut lisää avaruutta keittiöön. Liesitasoon integroitu liesituuletin on myös vienyt hyvin paistamisen hajut ja höyryt. Bora Basic -liesitaso on toiminut moitteettomasti, eikä ole vaatinut muuta kuin rasvasuodattimen puhdistuksen silloin tällöin. Liesitason lasilevy meni reunasta rikki, kun kynttilälyhty tippui sen päälle. Liesitaso oli täysin toimiva pienen lohkeaman jälkeenkin, mutta päätimme kuitenkin korjauttaa lieden. Lähistöltä löytyikin valtuutettu huoltoliike, joka kävi lasisen tason vaihtamassa. Liestituulettimen rasvasuodatinta tulee pestyä useammin kuin silloin kun liesituuletin oli katossa. Liesituulettimen suodattimen saa helposti irti ja sen voi laittaa pesuun tiskikoneeseen.

By crean-baarituolit.

By Crean-baarituolit

Tilasimme By Crean-baarituolit kesällä 2019 Ruotsista. Ihastuimme niiden yksinkertaiseen ja tyylikkääseen ulkomuotoon. Olimme kokeilleet viittä eri baarituolia ja mikään ei tuntunut kestävän lapsiperheen käyttöä. Nyt olemme käyttäneet näitä By Crean Freja-baarituolia yli vuoden ajan. Tuolit ovat olleet erittäin hyvä sijoitus. Tuolit ovat edelleen kuin uudet. Riittää kun pyyhkii tuolit kostealla ruokailun päätteeksi. Ainoa mitä pitää varoa on istumista tuolille farkkujen kanssa. Näistä saattaa jäädä jälkiä valkoisiin tuoleihin. Nämä olemme ainakin toistaiseksi onnistuneet välttämään.

Keittiöremontti ja New York välitilan tapettina.

Välitilaan tapetti

Halusimme keittiön välitilaan tapetin, joka miellytti silmää ja samalla toisi väriä muuten valkoiseen keittiöön. Lempikaupungimme New York pääsi keittiön välitilaan. Tapetin päälle tilasimme lasiliikkeestä lasin, jotta välitilaa pystyy pyyhkimään, eikä kosteus mene seinään sitä kautta. Lasin yläosaan laitoimme ledvalonauhan valaisemaan tapettia.

Caravaggio P2-riippuvalaisimet.

Keittiön valot

Halusimme laittaa keittiön kattoon upotetut ledspotit. Ne valaisevat hyvin, mutta ovat samalla helppohoitoiset ja energiatehokkaat. Tämä valinta käytännössä tarkoitti, että keittiöremontti edellytti kattopaneelien vaihtamista. Saarekkeen ääreen laitoimme roikkuvat valot ja tähän hankimme Fritz Hansenin Caravaggio P2 riippuvalaisimet mattavalkoisina. Kaapistojen päälle ja alle laitoimme lednauhat. Nämä tuovat ihanasti epäsuoraa valoa keittiöön.

Savon pistokerasia työtasossa.

Keittiön sähköpistokkeet

Halusimme keittiöön sähköpistokkeen hellan viereen tasoon. Tämä on toiminut mainiosti. Kun hellalla tarvitsee käyttää vaikka sauvasekoitinta, ylettää johto hyvin viereisestä sähköpistokkeesta. Sähköpistoke on hyvin piilossa silloin kun sitä ei käytetä. Sinne ei myöskään mene likaa kun laittaa sähköpistokkeen kannen kiinni. Toinen erillinen sähköpistoke on sijoitettu kaapiston alle, mutta tämä on jäänyt lähes kokonaan käyttämättä, kun hellan pistoke on niin hyvällä paikalla.

Keittiön kaapistot

Hankimme keittiön kaapistot Tammiston Keittiömaailmasta. Kävimme siellä suunnittelemassa keittiön ja saimme sieltä vinkin uutuus Bora Basic-induktioliedestä, jossa on integroitu liesituuletin. Keittiön suunnittelu meni odotetusti siellä, mutta kaapistojen toimituksessa tuli viivästyksiä. Esim. kivitasomme meni oikeaan vasta kolmannella kerralla. Ensin tilasimme ohuen keraamisen tason. Materiaalissa oli saatavuus ongelmia ja taso meni 2 kertaa rikki sitä sahattaessa. Lopulta vaihdoimme tason mustaan kvartsitasoon, jonka sahaaminen ja kuljetus myös tietenkin kesti. Jouduimme sitten syksyllä 2013 laittamaan ruokaa vanerin päällä, joka toimitti puuttuneen kivitason virkaa. No tämä syksy ja keittiöremontti kyllä muistetaan….

Festivon kylmiöpakastin.

Tarvitsimme kasvaneelle perheellemme myös isomman jääkaapin. Valitsimme Festivon kylmiöpakastimen. Tässä mallissa jääkaappitila on mahdollisimman suuri. Vieressä on pienehkö pakastin. Alalaatikoissa on erikseen hevi-hyllyt ja lihahylly, joka on muita kylmempi kaappi. Tämä malli oli hyvä valinta. Olemmekin tarvinneet juuri suurta jääkaappitilaa. Myös pienempi pakastintila on ollut riittävä, kun arkkupakastin sijaitsee kellarissa.

Keittiön kaapistot ja tavaroiden paikat ovat toiminneet hyvin vuosien ajan. Paras ideamme kaappien suhteen oli meidän versiomme ”aamiaiskaapista”. Kaappi jossa on kahvikone, leivänpaahdin, leivät ym. Tämä pitää keittiön pöydän ihanan vapaana eikä pöydille tarvitse kasata laitteita.

Keittiöremontti ja keskuspölynimurin lattiasuutin.

Asensimme keittiöön keskuspölynimurin lattiasuuttimen. Näin voimme lakaista leivänmurut ym. roskat suoraan suuttimeen. Tämä oli ihan paras keksintö. Ei tarvitse ottaa imuria esiin, vaan voi nopeasti lakasta roskat suoraan suuttimeen.

Kaiken kaikkiaan kodin kallein remontti on keittiöremontti. Keittiön suunnitteluun ja sen käytännön toimivuuteen kannattaakin käyttää paljon aikaa. Se kyllä kannattaa vuosien saatossa.

3 Replies to “Keittiöremontti”

  1. Upean näköinen keittiö! Varsinkin tuo liesituuletin on todella tyylikäs. Meilläkin on täällä Oulun seudulla keittiöremontti pian edessä ja ainakin kaikki pinnat ja useimmat kodinkoneetkin on menossa uusiksi. Varsinkin tuo avaruus on kyllä tärkeä osa, keittiö kun on sen verran pieni.

  2. Mahtava idea asentaa keittiöön keskuspölynimurin suutin. Täytyy itsekin harkita tuota kun omakotitalomme remontointi täällä Hämeenlinnassa alkaa ensi kesänä. Samalla asennamme myös uudet keittiökoneet kuten jääkaapin sekä uunin.

  3. Kiva lukea muiden kokemuksia ja remonttien toteutusta. Teillä on kyllä hyvin tyylikäs keittiö! Omassa keittiössä on remontti vasta aluillaan ja kodinkonehuolto tulee siinä samalla. Toivon, että tämä saataisiin nopeasti pois alta. Meillä tavoitteena myös saada mm. lisää tilaa remontin avulla keittiöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *