Karibian risteilyn alku – laivalle saapuminen

Karibian risteilyn alku – laivalle saapuminen

Karibian risteilyn: Fort Lauderdalen satama laivasta käsin.

Edellisessä osassa kävimme läpi mitä tehdä ennen Karibian risteilyä. Royal Caribbean laivat lähtevät Karibian risteilyille Floridasta. Isompien laivojen viikon Karibian risteilyt lähtevät pääsääntöisesti sunnuntaisin. On hyvä saapua Floridaan muutamaa päivää ennen laivan lähtöä ja Karibian risteilyn alkua, jotta pääsee lännen aikarytmiin paremmin. Aina menee muutama ilta länteenpäin mentäessä kun illalla uni tulee todella ajoissa. Ja aamulla on ennen kukonlaulua ylhäällä. Jos tulet Floridaan muutamaa päivää ennen risteilylle lähtöä, niin jaksat illalla valvoa paremmin. Muuten saattaa nukkumatti yllättää kesken musikaalin:)

Harmony of the Seas-laivan minigolf rata.

Floridan lähtöselvitys

Royal Caribbean lähtee Floridasta Karibialle neljästä eri kaupungista. Tampasta, Orlandosta (Port Canaveral), Fort Lauderdalesta ja Miamista. Itse olemme lähteneet kaikista muista satamista paitsi Tampasta. Olemme usein aloittaneet Karibian risteilyn Fort Lauderdalesta, mutta helmikuussa risteilymme lähti Port Canaveralista. Fort Lauderdale ja Miamin satamat ovat näistä vilkkaimmat.

Saat Royalilta lähtöselvityksessä ajan, koska pitää tulla satamaan. Olemme aina menneet jo siinä 11 aikaan ja päässeet sisään. Royalin lähtöselvitys tehdään netissä etukäteen. Lähtöselvityksen yhteydessä ladataan myös kuvat kaikista matkustajista, yleensä nämä kyllä eivät mene satamassa läpi, vaan siellä virkaillija ottaa uudet kuvat. Kuvien lisäksi tarkistetaan passit, luottokortti ja kaikkien matkustajien Set Sail-passit, jotka löytyvät Royal Caribbeanin appista, tai on tulostettu kotona. Kotona tehdyn lähtöselvityksen myötä terminaalissa ei tarkistukseen kulu pitkään. Jos kuulut Crown & Anchor-klubiin pääset omiin jonoihin kortin värin perusteella. Nämä jonot ovat tietysti vähemmän ruuhkaisia.

Lähtöselvityksen tehtyä satamassa on erillinen tiski, josta pitää hakea kaikille alle 12-vuotiaille lapsille oma ranneke, josta näkyy evakuointiryhmä ja pelastusveneaseman tunnus. Rannekkeen värin ja pelastusveneaseman perusteella hätätilanteessa henkilökunta varmistaa vanhemmistaan erillään olevan lapsen pääsyn omalle pelastusveneasemalle. Tämä ranneke pitää olla lapsilla koko risteilyn ajan kädessä. Jos se jostain syystä häviää/kuluu/rikkoontuu voi sen käydä uusimassa infossa.

Laivaan pyydetään sisään ensin kaikki Crown & Anchor-klubilaiset. Paras kerho eli pinnacle-kerholaiset pääsevät ensimmäisenä laivaan. Siitä jatketaan sitten klubitaso kerrallaan. Satamaan kannattaa tulla todellakin ajoissa, koska yleensä laivaan pääsee sisään paljon luvattua aikaisemmin. Olemme aina päässeet sisään ennen puoltapäivää.

Karibian risteilyn: Laivan vesiliukumäet vapaina ennen laivan lähtöä.

Lähtöpäivä laivalla

Laivalle pääsee jo puolen päivän aikaan. Laivalle on syytä pakata mukaan uima-allas vaatteet, suihkutarvikkeet ja ensimmäisen illan vaatteet. Olemme aina menneet suoraan altaalle uimaan ja lapset ovat päässeet vesiliukumäkiin ennen suuren ruuhkan tuloa. Allas-kannella suuri osa baareista on auki, ja etukäteen ostettua juomapassia voi hyödyntää heti. Puolen päivän aikaan aukeaa muutama ravintola, joissa voi käydä syömässä lounasta.

Hytit aukeavat yleensä kolmen aikaan, siihen asti käsimatkatavaroita pitää kuljetella mukana. Matkalaukut toimitetaan hyttikäytävälle iltaan mennessä. Yleensä ne ehtivät ennen illalliselle menoa, mutta tähän ei voi luottaa, joten on syytä varautua ottamalla ensimmäisen illan illallisvaatteet mukaan. Tästäkin syystä kannattaa tulla satamaan ajoissa, sillä laukkuja aletaan tuomaan laivaan sitä mukaan kun rullakot täyttyvät.

Aina ennen laivan lähtöä on kaikkien osallistuttava pakolliseen pelastusharjoitukseen. Näissä harjoituksissa mennään jokaiselle määrättyyn hätäkokoontumispaikkaan. Kokoontumispaikalla jokaisen Sea Pass-kortti (hyttiavain) skannataan, jotta varmistutaan kaikkien osallistumisesta. Pelastusharjoituksessa istutaan/seistään ja katsotaan opasvideo. Tämä vie aikaa noin 15 min. Nämä ovat helpottuneet vuosien saatossa, ennen näissä harjoituksessa piti pitää pelastusliivit päällä ja nämä kestivät yli 30 min.

Valmistautumalla laivalle lähtöön nopeutat huomattavasti lähtöselvitystä ja laivaan pääsemistä. Ajoissa tulemalla pääset myös nauttimaan laivasta vielä, kun siellä on kourallinen ihmisiä. Myös pakkaamalla ensimmäisen päivän ja illan tarvittavat tavarat ja vaatteet, voit olla varma että pääset illalliselle haluamassasi vaatteissa.

Huonesiivojan tekemä pyyhe-eläin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *