Karibian risteily – Lapsille osa 1

Karibian risteily – Lapsille osa 1

Laivan vesihow paikka päivällä.

Karibian risteily on mahtava elämys myös lapsille. Laivoilta löytyy niin paljon tekemistä/näkemistä, että suurin ongelma on se miten ehtisi kokeilla/nähdä kaiken 🙂

Lasten kerhot

Royal Caribian-laivoilla on lapsille omat lastenkerhot. Ne on jaoteltu lasten iän mukaan. Kerhot ovat:

  • Babies & Tots (6-36kk)
  • Aquanauts (3-5v.)
  • Explorers (6-8v.)
  • Voyagers (9-12v.)
  • Teen Hideout hangout (13-17v.)

Kerhoilla on omat lukujärjestyksensä mitä tapahtuu milloinkin. Vaikka et olisi ilmoittautunut kerhoon, ja hytissä asuu kerhoikäisiä lapsia, saat joka ilta hyttiin lapsille soveltuvien kerhojen seuraavan päivän lukujärjestyksen. Kerhot ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Kerhoilla on omat tilansa ja ne tukevat hyvin ikäjakaumaa. Pienempien kerhoissa on enemmän leluja ja isommilla löytyy sitten askarteluun, tiedekokeisiin, esityksiin sopivia tarvikkeita. Tiloista löytyy myös pakolliset pelikoneet. Kerhoissa järjestetään tosi paljon ohjaajien (engl. kielisiä) vetämiä ohjelmia. Lapsille on mm. aarteenmetsästystä, urheilukilpailuja, nukketeatteria, leffailtoja… Royalin omissa satamissa (esim. Labadee, Haiti) lastenkerhot järjestävät ohjelmaa myös rannalla kuten hiekkalinnan rakennuskilpailut!

Teineille on oma paikkansa, johon pääsee vain 13-17 vuotiaat sisään. Täältä löytyy pelikoneita, tietokoneita, pöytäfutista ym.. Rauhallisia sohvia missä chillata ja somettaa. Teineille järjestetään heidän omissa tiloissaan teinidisko iltaisin. Tännekin on tuo sama ikäraja 13-17.

Lasten kerhoissa oli mahdollisuus myös iltahoitoon/ohjelmiin, jotka ajoittuvat juuri illallisaikaan. Näin vanhemmat pääsevät kahdestaan syömään, jos niin haluavat. Iltahoidoista kerhot perivät pientä maksua.

Isot liukumäet. Uimavalvoja löytyy liukumäen ylä- että alapäästä.

Lasten vesileikit

Mitä olisikaan Karibian risteily ilman vesileikkejä! Pienemmille lapsille on uima-altaalla ihan oma vesileikkipaikka H2O Zone. Huomioitavaa on, että lapsi ei voi pitää vaippaa/uimavaippaa täällä, vaan pitää olla täysin ”kuiva” jotta pääsee H2O Zoneen uimaan. Täältä löytyy vesipyssyt, ämpäri mikä täyttyy vedestä ja kaatuu, pieni virta-allas. Pienemmille lapsille löytyy heille sopiva vesiliukumäki. Lapset, jotka eivät vielä osaa uida (4-12v.), tulee pitää ”pelastusliivejä” päällä uima-altaalla. Liivejä saa lainattua pyyhkeiden haku paikalta. Uimavaipallisillekin löytyy luonnollisesti oma allas.

Karibian risteily. Lapsille isot liukumäet.

Isommille lapsille on isot vesiliukumäet aikuisten uima-altaiden puolella. Perfect Stormin, Cyclone -ja Typhoon- liukumäkien pituusrajat ovat 122cm. Näissä riittää vauhtia isommillekin lapsille!

Uusimmilla Royalin laivoilla on surffikoneita eli Flowridereita yksi tai kaksi kappaletta. Suurimmilla laivoilla laitteita on kaksi, näin ei synny suurta jonoa laitteille. Flowridereille on omat ajat Boogieboardaukselle ja surffaamiselle. Boogieboardauksessa laudalla surffataan polvilleen. Tämä on helpompaa kuin laudalla seisominen. Boogieboardauksen pituusraja on 132cm ja surffauksen pituusraja on 147cm. Tätä kannattaa kokeilla! Seuraavassa osassa käymme läpi mitä muuta laivalta löytyy lapsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *