Karibian risteily – ennen matkaa

Karibian risteily – ennen matkaa

Harmony of the Seas-laiva Meksikossa.

Mahtavaa, olet lähdössä Karibian risteilylle. Karibian risteily on ”se” reissu. Jotta saisit mahdollisimman paljon irti risteilystä, on syytä hoitaa muutama asia ennen matkalle lähtöä.

Fort Lauderdalen satama.

Tarvittavat ilmoitukset

Mikäli Karibian risteily lähtee Yhdysvaltojen puolelta, niinkuin suurin osa tekee, tulee ESTA tai viisumi olla haettuna hyvissä ajoin ennen lähtöä. ESTA haetaan netissä, missä myös tarkat ohjeet. ESTA maksaa 14 USD/henkilö, ja maksetaan luottokortilla hakemuksen yhteydessä. Päätöksen saa yleensä nopeasti, viimestään muutaman tunnin päästä. Haulla löytyy myös monia palveluita, jotka mainostavat ESTAn hakemista. Itse olemme hakeneet aina tuolta viralliselta sivulta. ESTAn lisäksi lentoyhtiölle pitää ilmoittaa matkustustiedot vähintään 72 tuntia ennen lähtöä, muuten matka tyssää jo lähtökentälle.

Royal Caribbean:lle täytyy tehdä lähtöselvitys nettisivujen kautta aikaisintaan 90 päivää ja viimeistään 3 päivää ennen risteilyn lähtöä. Lähtöselvityksessä kysellään paljolti samoja tietoja kuin ESTA-hakemuksessa. Lisäksi tietoihin syötetään luottokortin tiedot laivalla tehtäviä ostoksia varten.

Royal Caribbean The Fine vesinäytös.

Näytösten varaaminen

Royal Caribbean:lla on oma appi puhelimeen, mutta appi on käytössä vain osalla heidän laivoistaan. Uusia laivoja lisätään appin piiriin sitä mukaan kun niitä päivitetään. Kun olet rekisteröitynyt appiin, löydät sieltä oman risteilysi tiedot sekä laivaannousukortit. Noin kuukausi ennen risteilyn lähtöä löydät appista laivan reitin, retket, säätiedot, päivän ohjelman ym. Tätä käyttäen pystyt varaamaan esim. näytöksiin paikkoja ja näet mitä on ruokasalissa ruokalistalla ym. Tämä kannattaa ladata ennen lähtöä.

Royal Caribbean laivalla Columbus-musikaali.

Ennen matkaan lähtöä kannattaa varata kaikki mahdolliset viihde-esitykset joita haluaa mennä katsomaan. Vaikka appissa palvelut aktivoituvat n. kuukausi ennen risteilyä, voi varaukset tehdä hyvissä ajoin netissä Cruise Plannerin kautta. Yleensä amerikkalaiset ovat innokkaana varaamassa heti kun on mahdollista, joten jos olet itse liikenteessä muutamaa viikkoa ennen matkaa, ei paikkoja ole todennäköisesti jäljellä. Kannattaa esityksien varaamisessa ottaa huomioon se, missä kohteessa minäkin päivänä ollaan. Esim. rantapäivä Haitilla tai Coco Cay:llä vie kyllä hyvin mehut, joten sille illalle emme varanneet mitään ohjelmaa. Royal Caribbeanin laivoilta löytyy ohjelmaa joka lähtöön. On musikaaleja, uimahyppy näytöksiä, komedia esityksiä, jääshowta ym.. Suosittelemme varaamaan vaikka joka illalle jonkin esityksen, ja näin varmistamaan oman pääsyn esityksiin. Jos jostain syystä et jaksa mennä esitykseen, ei haittaa, 15 min ennen esityksen alkua, pääsee Stand-by jonosta sisään sitä mukaan kun sisään mahtuu. Eli jos jostain syystä jää esitykseen liput varaamatta, yleensä esityksiin mahtuu sisään menemällä viimeistään 20 – 30 min ennen esityksen alkua stand-by jonoon. Tästä päästetään sisään 15 min ennen esitystä. Jonosta täytetään kaikki vapaat paikat, joista osa on ”jämäpaikkoja” joten esim. musikaalia saattaa joutua katsomaan piippuhyllyn viimeisestä rivistä rajoitetulla näkyvyydellä…

Karibian risteily: Grease-musikaali Harmony of the Seas-laivalla.

Mikäli mielii mennä laivalla kauneushoitoihin tai hierontoihin, voi nämäkin varata etukäteen. Laivalla saattaa tulla jotain alennuksia joihinkin hoitoihin, joten jos ei ole varattuna mitään, voi hyviin diileihin tarttua laivalla.

Royal Caribbean limupassiin kuuluu tälläinen muki, jossa limu säilyy kylmänä pidempään. Tämän saa täytettyä aina kun haluaa.

Juomapassit ja netti

Royal Caribbean:n laivoilla juomat eivät kuulu hintaan, vettä lukuunottamatta. Mikäli mielii juoda laivalla limua, kannattaa limupassi ostaa etukäteen netistä. Yleensä limupassi on halvempi netistä ostettuna ja parhaan alennuksen saa paketissa, jossa mukana laivalla toimiva nettiyhteys. Laivalla kaupataan kyllä limupasseja, joten ne saa kyllä sieltäkin hankittua. Mikäli haluaa hankkia drinkkipassin, tämä kannattaa myös hankkia etukäteen. Drinkkipassi tulee ottaa kaikille täysikäisille, jotka yöpyvät samassa hytissä. Kannattaa muistaa, että Amerikassa alkoholin nauttimisikäraja on 21.

Laivalla käytetty netti kannattaa ostaa etukäteen. Kannattaa miettiä kuinka monelle laitteelle nettiä tarvitsee yhtäaikaa vai voiko vuorotella sen käyttöä. Tämä toimi ainakin meillä;)

Lautasliina taiteltuna pää ruokasalissa.

My Time Dining

Royal Caribbean laivoilla on suuret ruokasalit laivan takaosassa. Nämä ravintolat ovat 3-kerroksisia. Tähän kannattaa varata oma vakioaika, aikaa voi sitten muutella helposti. Ruokailuaikaa kannattaa myös hiukan miettiä, onko menossa katsomaan illalla esityksiä vai ei, koska syömiseen menee ainakin 1,5 tuntia. Täällä otetaan huomioon hyvin allergiat. Saat katsoa seuraavan päivän ruokalistan etukäteen ja tilata siitä allergiselle sopivaa ruokaa. Laivalla on oma keittiö, missä allergisten ruuat valmistetaan erikseen.

Olimme delfiinien kanssa uimassa Jamaikalla.

Retkien varaaminen

Jos haluat mennä retkille niin ainakin Royal Caribbean:lla tarjontaa riittää. Kannattaa selata ensiksi koko tarjonta läpi ja sen jälkeen päättää mikä kiinnostaa. Retkillä on se hyvä puoli, että laiva odottaa jos olet heidän järjestämällä retkellä ja vaikka kuljetus olisi myöhässä, ei myöhästy laivasta.

Karibian risteily: seinäkiipeilyä

Karibian risteily on elämys. Tässä oli muutama tärkeä vinkki mitä kannattaa tehdä ennen Karibian risteilyä. Näillä vinkeillä saat päivät suunniteltua, retket ja ruokailut varattua. Jos jostain syystä haluat muuttaa päivän suunnitelmaa, sekin onnistuu, mikään ei ole kiveen hakattua.

Karibian risteily: Allure of the Seas-laivan vesinäytös alue.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *