Malmön nähtävyydet

Malmön nähtävyydet

Asuimme Malmössä kolme vuotta reilu 10 vuotta sitten. Tutustuimme tänä aikana Malmön nähtävyyksiin. Tässä meidän suosituimmat Malmön nähtävyydet.

Malmön nähtävyydet.

Örsundin silta

Tämä silta yhdistää Ruotsin Tanskaan. Silta on maailman pisin vinoköysisilta. Sillan pituus on reilu 7,5km. Sillan- ja tunnelin yhteispituus on 16km. Sillan ylätasossa menee kaksikaistainen moottoritie ja sen alapuolella menee kaksi junaraidetta. Siltaa pitkin ajavat monet töihin Tanskaan ja toistepäin. Sillalle saa ostaa kuukausikortin, jolloin sillan ylittäminen on halvempaa.

Malmön nähtävyydet - Turning Torso.

Turning Torso

Tämä on Malmön maamerkki. Se on Pohjoismaiden korkein rakennus. Kierteelle rakennettu kerrostalo löytyy rannan läheisyydestä. Missään asunnossa ei ole kuulemma yhtään suoraa seinää…. Talo sijaitsee Västrä Hamnenissa joka on trendikäs ranta-alue. Täältä saa Malmön parasta gelatoa 😍 Rannalla on puuportaat, joissa on kiva istua ja syödä jäätelöä. Tästä näkee suoraan Öresundin sillalle ja Kööpenhaminaan. Rannalla on kiikarit, joilla voi katsella Kööpenhaminaa.

Folkets Park

Folkets Park

Folkets Park on nimensä mukaisesti kansan puisto. Aivan ihana ja iso vihreä puisto lähes keskellä kaupunkia. Täällä on lapsille 2 leikkipaikkaa, minigolfrata, polkupyörärata, terraario, viljelyslaatikot, hyppytyynyt, iso vesiallas, jossa kesäisin uidaan ja talvisin luistellaan (jos on pakkasta). Täältä löytyy myös boule vanhemmalle väestölle ja nuorille skeittirapit. Täällä voi hyvin viettää koko päivän. Kesäisin järjestetään esityslavalla kaikenlaista ohjelmaa, ja kisakatsomoita Ruotsin pelatessa 😀

Malmön museo Malmön linnassa.

Malmön Museo

Malmön museo sijaitsee Västrä Hamneninssa lähellä rantaa. Malmön linnassa on eläinmuseo ja akvaario. Tämän lähellä toisella puolella tietä on tekniikan- ja merenkäynnin museo, komentajan talossa oli aivan mahtava leikkipaikka lapsille. Tänne oli kerätty vanhoja tavaroita, joilla sai leikkiä. Esim. pyöritettävä puhelin oli tosi kiva 😂 Tästä museokeskittymästä löytää tekemistä kyllä koko päiväksi ja samalla pääsee näkemään oikean vanhanaikaisen myllyn.

Lilla Torg

Keskustan suosituin paikka on Lilla Torg. Tällä pienellä aukiolla on viehättäviä saksalaistyylisiä vanhoja rakennuksia. Keväisin ja kesäisin terassit ovat aivan täynnä. Torin ympäristö on täynnä kivoja ravintoloita. Tästä voi jatkaa kävellen Isolle torille ja nauttia ihanasta kansainvälisestä ilmapiiristä. Malmön keskusta on todella viehättävä. Ruokapaikka löytyy varmasti ja keskustassa on paljon hyviä kauppoja. Malmössä on helppo tehdä hyviä designlöytöjä. Kööpenhaminasta tulee uudet designit nopeasti Malmöön.

Pildammsparken

Tämä puisto sijaitsee lähellä Malmön keskustaa. Pildammsparken on Malmön suurin puisto. Täällä on aivan ihanaa metsää jossa kävellä. Metsien, patojen välissä on ihania nurmikkoaukeita. Tämä on suosittu paikka viikonloppuisin pitää picnicia. Aukeella paikalla pidetään joka vappuaatto kokko, jossa poltetaan noidat ja toivotaan kevät tervetulleeksi. Pääsiäisenä on lapsille myös suklaamunien etsintää puistossa.

Malmön kirjaston takana oleva leikkipaikka.

Malmön kirjasto

Malmön kirjasto sijaitsee kivenheiton päässä keskustasta. Tämä todella ihana vanha rakennus kätkee sisäänsä mahtavan kirjavalikoiman. Täällä on mainio lastenosasto. Kirjoja löytyy monilla eri kielillä. Kirjaston takana on ihana lasten leikkipuisto. Suosittu puisto on viikonloppuisin täynnä lapsia.

Malmö Rundan

Tämä kanaaliristeily on must Malmön vierailijoille. Kanaaliristeily lähtee keskustasta ja on erilainen tapa nähdä Malmö. Suositellaan!

Malmön ranta Ribban.

Ribeborgsin ranta

Tämä on Malmön suosituin hiekkaranta. Ranta on kesällä todella ihana. Rannalla on tilaa ottaa aurinkoa ja pelailla. Malmön kaupungin puolesta onkin kesäisin järjestetty vaikka mitä toimintaa. Rannalla voi pelata lentistä, korista, minigolfia, frisbeegolfia, futista, pingistä ym.. Rannalla on pukeutumiskopit ja WC:t sekä pieniä kioskeja joista saa ostettua juotavaa ja pientä purtavaa. Malmölaiset ottavat itse yleensä eväät mukaan rannalle tai grillaavat kertakäyttögrillillä rannalla 😋 Kannattaa kokeilla!

Malmön nähtävyydet ovat mahtavia. Suurin osa näistä on maksuttomia ja sijaitsee ulkona. Museoidenkin hinnat ovat varsin kohtuulliset ja lapset pääsevät museoihin ilmaiseksi. Malmössä on todella paljon lasten leikkipaikkoja ulkona. Osa näistä leikkipaikoista on eri teemojen mukaan somistettu. Vihreitä puistoja löytyy myös paljon. Maauimaloitakin on mukavasti mikäli kesällä kuuma päivä pääsee yllättämään. Malmö on todellakin käymisen arvoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *