Pakohuonepeli lapsille

Pakohuonepeli lapsille

Pakohuonepeli lapsille.

Syyslomalla etsimme lasten kanssa jotain yhteistä tekemistä pääkaupunkiseudulta. Vanhemmilla ei tänä vuonna ollut lomaa koulun syyslomalla, joten viikon arkipäivät kuluivat salibandyleirillä. Viikonloppuna sovimme tekevämme jotain yhdessä, ja tekemiseksi valikoitui pakohuonepeli. Ala-asteikäiset lapset olivat puhuneet pakohuonepeleistä ja olimmekin jo perheenä pelanneet pakohuonepeliä lautapeliversiona jouluna. Perheen isä ja esikoinen olivat kerran kokeilleet pakohuonepeliä lomamatkalla. Löysimmekin Helsingistä pakohuonepelin, joka oli kaverin suosittelema. Tämän pelin pitäisi sopia juuri ala-asteikäisille lapsille tietysti perheen kanssa.

Labyrint games sijaitsee Vuorimiehenkadulla keskellä Helsinkiä. Tässä osoitteessa on tarjolla neljää eri pakohuonepeliä. Igames:llä on yhteityökumppani Truescape, jonka 2 pakohuonetta ovat tarjolla Kalliossa ja Punavuoressa.

The Flying Dutchman

Valitsimme Labyrint Gamesin valikoimasta The Flying Dutchman pakohuonepelin. Tarinassa on paljon viittauksia Pirates of the Caribbean -elokuviin. Meillä lapsetkin ovat sarjan nähneet, mikä lisäsi kiinnostusta entisestään. Tämä pakohuone on suositeltu yli 6-vuotiaille lapsille tietysti aikuisen kanssa. Tarjolla on myös toinen lapsille sopiva pakohuonepeli The Holy Grail. Tämänkin ikäraja on yli 6-vuotta. Peli kestää tasan tunnin. Pakohuoneelle olisi hyvä saapua 15 min ennen oman ajan alkua, jotta kaikki säännöt ym ehditään käymään läpi. Peliaika on tasan tuo tunti, mutta siirtymä aikaa on varattu 30 min ennen seuraavan peliporukan tuloa. Pelinohjaajat seuraavat monitoreista koko pelin ajan ja antavat vinkkejä, jos näyttää siltä, että niitä tarvitaan.

Pakohuonepeli lapsille.

Kokemukset pelistä

Pelissä ollaan lentävällä hollantilaisella vankeina, ja miehistöllä on tunti aikaa löytää Davy Jonesin sydän ja päästä pakoon laivalta. Pakohuone oli hienosti toteutettu. Vihjeistä ja tehtävistä osa on sellaisia, jotka ala-asteikäinenkin pystyy löytämään ja ratkaisemaan. Meidänkin pelissä muutamassa kohdassa pienemmät lapset huomasivatkin ensimmäisenä jonkin salaoven tai vivun.

Poislähtiessämme juttelimme hetken pelinohjaajan kanssa. Hän totesi, että The Flying Dutchman on selvästi paremmin lapsille sopiva pakohuonepeli. The Holy Grail on kuulemma selvästi vaativampi.

Kaiken kaikkiaan The Flying Dutchman pakohuonepeli oli erittäin viihdyttävä kokemus koko perheelle. Selvisimme hienosti alle tunnissa käyttäen vain yhden vihjeen. Poislähtiessä koko perheellä oli hymy kasvoilla, yhteistyöllä olimme ratkaisseet tehtävät ja arvoitukset 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *