Kesälomamatkat – Turku

Kesälomamatkat – Turku

Tänä kesänä perheen yhteinen kesäloma osui meille tavallista myöhempään, ja aloitimme lomamme vasta heinäkuun lopulla. Kolmen viikon yhteinen lomajakso vietettiin pääosin ulkomailla. Ensin päiväretken kohteena Turku, ja sitten viikon verran lasten harrastusten kautta Ruotsissa ja sen jälkeen noin kaksi viikkoa Espanjassa omalla asunnolla. Ruotsin viikko noudatti paljolti samaa kaavaa kuin edellisen kesän Ahvenanmaan reissu. Lapsilla oli oma ohjelma, tällä kertaa salibandyn parissa. Samaan aikaan vanhemmat voivat viettää kahdestaan lomaa, käyden samalla seuraamassa pelit. Ala-asteikäisten lasten kanssa on vielä kiva, kun he pärjäävät itsekseen ryhmän mukana, mutta vanhemmat ovat tarvittaessa saatavilla.

Kesälomamatkat - Turku

Turku

Lasten salibandy leiri/turnaus pidettiin Uppsalassa. Lasten matka Ruotsiin alkoi Turusta iltalautalla Ruotsiin. Olimme varanneet vanhemmille ja autolle paikan samalle lautalle. Iltalähtö antoi meille mahdollisuuden viettää yhteisen päivän Turussa ennen Ruotsin matkaa. Niinpä suuntasimme jo aamupäivällä autolla kohti Turkua. Ajoitimme lähtömme niin, että ensimmäinen ohjelmanumero oli lounas. Meillä on ollut suunnitelmissa kokeilla turkulaista 450 pizzeriaa jo jonkin aikaa. Yhtenä innoittajana kokeilulle oli pizzeria 450 sijoittuminen sijalle 35 Euroopan 50 parhaan pizzerian listalla, ja kolmanneksi suomalaisista ravintoloista listalla. Pari kertaa olemme olleet Turussa, mutta kyseinen pizzeria ei ollut vielä sopinut suunnitelmiin. Tällä kertaa se oli yksi ensimmäisistä asioista, mikä lukittiin osaksi matkasuunnitelmaa. 450, jonka nimi viittaa heidän pizzauunin lämpötilaan, on Turun seudulla kaksi toimipistettä. Turun kauppahallissa on toinen, ja toinen löytyy Naantalista. Vierailumme osui maanantaille, jolloin kauppahallin piste oli suljettuna, joten suuntasimme Naantaliin.

Kesälomamatkat - Turku

Naantalissa suurin haaste tuntui olevan parkkipaikan löytäminen. Autojen määrästä päätellen aurinkoinen sää oli houkutellut lapsiperheitä Muumimaailmaan. Autojen määrän perusteella pelkäsimme hiukan mahdollista pizzajonon pituutta. Positiivisena yllätyksenä ravintolassa ei tilaustiskille ollut juurikaan jonoa, ja sisäpihan pöydistä pari oli vielä vapaana. Pizzeria lunasti kaikki odotukset. Pizza oli erittäin maukasta ja pizzan rakenne oli juuri sellainen kuin sen muistimme napolilaisesta pizzeriasta. Pizzan jälkeen aurinkoisena päivän maistuikin jäätelö. Naantalin sataman läheisyydessä onkin monta erilaista jäätelökioskia.

Ruokailun jälkeen suuntasimme Turkuun ja Turun linnaan. Turun linnassa käynnin olimme yhdessä valinneet iltapäivän kohteeksi. Lapsilla on ollut jo koulussa historiaa, ja Turun linnassa käynti konkretisoi koulussa opittua. Samalla vanhempien museokortit saivat taas yhden käynnin. Linnassa käynnin jälkeen olikin aika siirtyä satamaan ja laivaan kohti Tukholmaa. Seuraavat päivät vietettäisiin Uppsalassa, josta seuraavassa kirjoituksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *