Kesän 2024 Parhaat

Kesän 2024 Parhaat

Kesän 2024 parhaat. Mitä jäi tästä 2024 kesästä päällimmäisenä mieleen? Mikä oli parasta? Tähän kesään mahtuikin tavallista enemmän ohjelmaa ja vietimmehän tänä kesänä noin 4 viikkoa Espanjan asunnollamme. Miten aika meni Espanjassa.

Kesän 2024 parhaat.

1) Espanjalainen Juhannus

Tänä kesänä saimme viettää 4 viikkoa Espanjan asunnollamme Torreviejassa. Tämä oli parhautta. Ilma oli varsinkin ensimmäiset 2 viikkoa juuri sopiva, noin +27C ja saimme olla altaalla ihan omalla porukalla. Pääsimme lähtemään Espanjaan jo kesäkuun puolessa välissä. Turistikausi alkaa Espanjassa juhannuksesta, viimeistään heinäkuun alusta, ja sen huomasi myös Torreviajassa. Turistien määrä kasvaa ja monessa paikassa nousi myös hinnat. Saimme tällä kertaa hankittua asuntoomme uudet sängyt ja muuta pientä tarviketta. Pääsimme kokemaan ensimmäistä kertaa espanjalaisten tapa juhlia juhannusta. Juhannusta juhlittiin viikon verran ja tapahtumia riitti. Kaikki huipentui juhannusyönä rannoille Torreviejassa. Olimme Playa del Curalla katsomassa kun ihmiset olivat tehneet omia pieniä kokkoja, joiden yli hypittiin. Illan kruunasi puolen yön aikaan ilotulitus, jossa ei oltu säästelty. Erittäin mukava juhannus.

Kesän 2024 parhaat. Torreviejan perjantaimarkkinat.

2) Markkinat Torreviejassa

Pääsimme tällä kertaa käymään Torreviejassa olevilla markkinoilla. Markkinoita on melkein jokaiselle päivälle, mutta parhaimmat olivat perinteiset perjantaimarkkinat vesipuiston vieressä. Suurin osa markkinavieraista tulee markkinoille mummokärryn kanssa, johon saa kätevästi lastattua painavat vesimelonit ja muut hedelmät ja ostokset. Vihannekset ja hedelmät tulevat suoraan viljelijöiden tiloilta ja niissä voi tehdäkin tuntuvia säästöjä markettihintoihin verrattuna. Kaikilla markkinoilla oli myös yksi tai useampi Churro-kioski. Churrot olivat mielettömän hyviä kaikilla markkinoilla ja joka kerta tuoreita, sillä churrot myytiin loppuun sitä mukaan kun niitä valmistui. Hedelmien ja ruokien lisäksi markkinoilla oli myytävänä myös vaatteita sekä erilaisia kodin koristeita ja tauluja. Ehdottomasti kesän lempijuttuja.

Churrot perjantaimarkkinoilla.
Cartagena.

3) Cartagena

Ehdimme tällä kertaa tekemään kolme päivän reissua Espanjan lomallamme. Cartagena oli ykkösenä listallamme eikä se pettänyt. Ihana vanhanaikainen espanjalainen kaupunki. Hienoja rakennuksia ja hyviä ravintoloita. Täällä riitti nähtävää vanhojen roomalaisten rakennelmia katsellessa. Löysimme hyvän jäätelökioskin ja tulemme varmasti palaamaan Cartagenaan.

Savonlinnan Oopperajuhlat.

4) Savonlinnan Oopperajuhlat

Vanhempien ensimmäinen käynti Savonlinna Oopperajuhlilla oli erittäin onnistunut. Olavinlinna ei jätä ketään kylmäksi. Linnan miljöö on mainio oopperalle ja Savonlinna on mukavan kompakti kaupunki. Ehdottomasti käymisen arvoinen.

Ruotsin pelimatka Uppsalaan.

5) Ruotsin pelimatka

Lapsemme pelasivat kansainvälisessä salibandyturnauksessa Uppsalassa. He olivat täällä myös viime kesänä ja se oli heille ehdottomasti kesän kohokohta. Tänne toivottiin tänäkin vuonna. Harjoitukset ja pelit ovat kovia, mutta antavat paljon. Viime vuodesta saadut kansainväliset kaverit olivat mukana tänäkin vuonna ja homma jatkui mihin viime kesänä jäi. Hienoa saada kavereita oman lajin tiimoilta ympäri Eurooppaa. Mahtava ilmapiiri täällä ❤️

Näin on kesän 2024 parhaat palat vedetty yhteen. Kesälomat ovat jo takanapäin ja nyt keskitytään arjen alkamiseen. Koulu- ja työarki on palannut ja nautimme vielä siitä lämmöstä mitä on jäljellä. Aurinkoista elokuuta kaikille ☀️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *