Universal Studios Orlando

Universal Studios Orlando

Universal Studios Orlando

Aiemmissa jutuissa olemme keskittyneet Orlandon Disney World Resorttiin. Orlandosta löytyy toinen lähes saman mittakaavan huvittelukokonaisuus, Universal Studios Orlando. Universal Studios Orlando sisältää 2 huvipuistoa ja vesipuiston. Huvipuistot ovat Island of Adventure ja Universal Studios. Volcano Bay on Universalin oma vesipuisto. Disneyn tapaan Universalilla on omia hotelleja huvipuiston vieressä ja hotellivieraat pääsevät puistoon tunnin aikasemmin kuin muut vierailijat. Autolla Universalille tulijoiden kannattaa tulla tuntia ennen puiston avaamista, sillä auton parkkiin saamiseen ja puistoon kävelyyn menee aikaa. Matkat ovat pitkiä.

Moniin laitteisiin ei saa viedä reppuja tai kasseja mukanaan. Laitteiden edessä on ilmaisia säilytyslokeroita, jotka toimivat pääsylipulla tai laitteen edestä henkilökunnalta saatavalla viivakoodilla. Ilmaiset lokerot ovat tosin melko pieniä, ja esim. reppu ei niihin mahdu. Pienehkön repun voi laittaa hiukan isompaan lokeroon, mutta ne ovat maksullisia, eikä niihinkään juuri koulureppua suuremmat tavarat mahdu. Yksi vaihtoehto on ”bag swap”, jolloin seurue jonottaa normaalisti laitteeseen (henkilökunta kyselee tavaroista joka välissä, mutta sanomalla ”bag swap” he päästävät eteenpäin). Jonotuksen loppuvaiheessa yksi jää tavaroiden kanssa odottamaan. Muun seurueen palatessa ajelusta, suoritetaan vaihto ja tavaroiden vartija pääsee jonon etupäähän ja laitteeseen.

Liput

Liput kannattaa ostaa etukäteen netistä. Liput täälläkin ”rakennetaan” yhden puiston peruslipusta yhdelle tai useammalle päivälle lisäten siihen erilaisia lisäpalveluita. Kuten mainittu aluella on kaksi puistoa, joihin molempiin tarvitaan oma lippunsa. Peruslippuun voi valita ominaisuutena pääsyn molempiin puistoihin saman päivän aikana. Disneyn Fastpass+ ominaisuutta vastaa Universalilla Express-ominaisuus. Express-ominaisuus on maksullinen ja siitä löytyy sekä unlimited että kerran/laite vaihtoehto. Maksullisuuden myötä Express on käytössä kaikissa laitteissa joko kerran/laite tai niin monta kertaa kuin haluaa valitusta vaihtoehdosta riippuen. Express on erittäin hyödyllinen, jos aika on rajoitettu. Lähes kaikkiin laitteisiin oli vierailumme aikana 60-150 min jonot. Express jonossakin saattoi mennä monesti 20-30 min. Näiden lisäksi löytyy erilaisia ruokiin ja juomiin liittyviä paketteja lippuun lisättäväksi.

Lipuissa on syytä huomata, että mikäli haluaa nauttia koko Harry Potter-kokemuksesta, pitää ostaa pääsy molempiin puistoihin. Meidän nelihenkiseltä perheeltä yhden päivän lippu molempiin puistoihin kerran/laite Express-ominaisuudella maksoivat n. 1100 euroa. Universalillakin ensimmäiset päivät ovat todella kalliita ja päivähinta laskee nopeasti pidemmillä lipuilla.

Citywalk

Universal Studios Orlando parkkihallista tullaan Universalin Citywalkille, jolta löytyy kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja teattereita. Tämä alue on suosittu varsinkin iltaisin ja vastaa Disney Springs aluetta. Citywalkin läpi käveltyään pääsee Universalin portille.

Universal Studios

Universal Studios huvipuisto on jaettu teemojen mukaan “alueisiin”, jotka ympäröivät lagoonia. Näitä ovat Production Central, New York City, San Francisco, Wizarding World of Harry Potter-Diagon Alley, World Expo, Springfield: Home of the Simpsons, Woody Woodpeckerś Kidzone ja Hollywood.

Universal Studios lagoon

Universal Studioiden puoli on kuin suoraan leffasta. Lagoonin ympärillä voi tuntea olevansa esim. Hollywoodin kadulla, New Yorkissa tai Tappajahaista tutulla laiturilla. Studion päätähti on kuitenkin Wizarding World of Harry Potter. Tämä on jaettu kahteen osaan. Diagon Alley löytyy Studion puolelta ja Hogsmeade löytyy Island of Adventuren puolelta. Jos haluat nähdä kummatkin (niinkuin suosittelemme! Junamatka maiden välillä Hogsward Expressillä on itsessään myös kokemus.) joudut ostamaan kummatkin liput. Tästä enemmän omassa postauksessa The Wizarding World of Harry Potter. 

Wizarding World of Harry Potter - lohikäärme

Parhaita laitteita ovat Muumio-vuoristorata, Shrek 4D ja legendaarinen E.T. Valintaa laitteissa joutuu tekemään, koska kaikkea ei vaan ehdi käydä päivässä. Simpson-ajelu ei ollut kovin kummoinen. 3D-versio vuoristoradasta, mutta olet oikeasti vaunussa paikalla, joka vaan vatkaa ympäriinsä. Ei vakuuttanut. Kun taasen kaikki Wizarding World of Harry Potterissa olevat ajelut olivat hyviä ja jonottamisen arvoisia!

E.T.

Studioiden puolella löytyy myös Stunt-esityksiä, Blues Brothers- musiikkiesityksiä ym. joten nähtävää riittää. Ravintoloita on joka lähtöön mutta yleensä tarjonta on perus hamppari, hodari, pizzalinjaa… Universal Studioiden kaupan valikoima on kattava jos haluat ostaa kotiin teemoihin sopivia paitoja tai muistoesineitä. Kaupassa saa tehdä muutamalla kolikolla muistokolikon, joka on kiva muisto puistopäivästä.

Island of Adventure

Island of Adventure on jaettu seuraaviin “saariin”: Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Skull Island, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter-Hogsmeade, The Lost Continent ja  Seuss Landing. 

Island of Adventuren sisäänkäynniltä löytyy faaraon majakka, joka toimii maamerkkinä huvipuistolle. Tämänkin huvipuiston tähti on Wizarding World of Harry Potter. Harry Potter and the Forbidden Journey oli ihan ykkönen! Tämän lisäksi tästä huvipuistosta löytyy vähän isommille sopivia laitteita. The Incredible Hulk Coaster on yksi parhaista vuoristoradoista, missä olemme käyneet, siinä riittää vauhtia ja looppeja! Hulkissa ei saa taskuissa olla edes kännykkää, laitteen edestä löytyy ilmaiset säilytyslokerot. Spiderman 3D-ajelu on pienten hämäkkimiesten mieleen. Toon Lagoonissa ja Seuss Landingissä on hiukan pienemmille sopivia laitteita. Jurassic Park-ajelu oli ihan yes, mutta jono oli pitkä…. 

Marvelin supersankarit ovat näkyvässä roolissa Island of Adventuren puolella. Sankarit ajelevat mönkkäreillä ja tapaavat faneja ja antavat nimmareita. Kummatkin puistot ovat todellakin käymisen arvoisia ja muisteltavaa jää varmasti pitkäksi aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *