Tuulikaapin remontti avoimeksi eteiseksi

Tuulikaapin remontti avoimeksi eteiseksi

Tuulikaapin remontti avoimeksi eteiseksi

Uusimme koronakeväällä 2020 alakerran laattalattiamme. Tuulikaapin remontti avoimeksi eteiseksi oli keväisen remontin tärkein juttu. Eteinen on käyntikortti talolle ja olisi ihanaa jos siinä olisi tilan tuntua.

Tuulikaapin remontti avoimeksi eteiseksi. Asusteet laatikossa. Taulussa pinnattu kohteet missä käyty.

Eteisen vaatimukset

Avoimessa eteisessä pitää tietysti olla paikka ulkovaatteille ja kengille. Tämä meiltä löytyikin jo vanhasta tuulikaapista. Olimme laittaneet muutama vuosi sitten hyllyjärjestelmän, josta löytyy kengille omat hyllyt ja ulkovaatteille vaatetangot. Nämä kaikki ovat piilossa peiliovien takana, jotta tila olisi siistimmän ja tilavamman tuntuinen.

Eteiseen tarvitsee tietysti asusteiden säilytyspaikan. Paikka josta löytyy pipot, hanskat, hatut ym. Aikaisemmin meillä oli asusteet erillisissä koreissa, mutta nyt halusimme että nämä löytyvät yhdestä lipastosta ja jokaiselle olisi oma hylly. Näin omien tavaroiden löytäminenkin olisi helpompaa.

Eteisessä olisi hyvä olla istumapenkki. Tämä helpottaa kenkien jalkaan laittamista. Sitä voi myös käyttää kassien laskupaikkana ym.

Tuulikaapin remontti avoimeksi eteiseksi. Uusi pääovi.

Tuulikaapista avoin eteinen

Mitä tuulikaapin muuttaminen avoimeksi eteiseksi sitten vaatii. Ensimmäisenä piti poistaa tuulikaapin väliovi ja seinä siitä vierestä. Tämän myötä myös tuulikaapin kattopaneelit piti laittaa uusiksi. Samalla uusimme eteisen valon. Seinään piti myös jatkaa niiltä osin kun se oli revitty auki. Myös seinien päätyjen saaminen siistiksi oli oma hommansa.

Lattialaatat menivät muun remontin myötä uusiksi. Seinän alla ei ollut laatoitusta, joten seinää ei olisi voinut poistaa uusimatta lattiaa. Lattialaattana on marmorikuvioitu keraaminen laatta, samaa käytimme esim. kodinhoitohuoneen remontissa. Vaihdoimme samalla pääoven valkoiseksi. Valitsimme oven, jossa on paremmat eristykset.

Uusi pääovi. Leijona ovenkolkutin on tuotu Roomasta.

Uusi pääovi

Tuulikaapin remontti avoimeksi eteiseksi oli 2020 koronaremonttimme odotetuin ja vaativin kohta. Samalla halusimme uusia pääovemme. Ensinnäkin paremmin eristävämmän oven nyt kun välistä jää puuttumaan väliovi. Lisäksi edellinen ovi (massiivia puuta) ei istuisi enään muihin sisutusratkaisuihin. Vertailimme muutamaa ovimallia, mutta valinta oli selkeä alusta asti. Päädyimme Kaskipuun FE3 Thermo neljän ikkunan malliin. Väri tietysti valkoinen. Ovenkahvana on Yale doorman. Tästä oma postaus myöhemmin.

VM Carpetin Elsa-matto.

Glitteriä seinään

Seinät piti tietysti maalata remontin jäljiltä. Halusimme jotain erilaista eteisen seinälle. Olimme kokeilleet lasten huoneeseen glitterjauhetta ja päätimme laittaa sitä myös yhdelle seinälle eteiseen. Glitterjauhe sekoitetaan valitsemaasi maaliin. Jauhe ei käy kaikkiin maaleihin, mutta esim. Tikkurilan Jokeri-maali käy hyvin. Rust-oleum silver oli valitsemamme glitterin väri. Glitterin ostimme Bauhausista. Glitterjauhe sekoitetaan maaliin ja maalataan seinään. Kun maali on kuivunut seinään seinää pitää hieman hioa, jotta saadaan glitter näkyviin. Ohjeessa hierominen tehdään pyyhkeellä, mutta se ei oikein meillä toiminut. Hioimme hyvin kevyesti hiomapaperilla ja glitteriä tuli näkyviin. Glitter ei hypi maalista silmille, mutta tietyissä kulmissa se kimaltaa ihanasti!

Artekin ritiläpenkki ja latva naulakko.

Hankintoja eteiseen

Hankimme eteiseen Artekin ritiläpenkin 153A:n valkoisena. Penkki on tukevan oloinen ja samaan aikaan mahtuu kaksikin istumaan. Hatut ja käsilaukut saa laitettua Artekin latva naulakkoon. Saimme näistä tuotteista hyvän alediilin Vepsäläiseltä. Kannattaa kysyä pakettihintaa, jos ostaa kerralla enemmän.

Pipot, hanskat, lippikset ym. löytyy sitten Ikean malm-lipastosta. Meillä on useampi malm-lipasto kotona. Lipastot ovat siistin näköisiä, edullisia ja tykkäämme, että se ajaa hyvin asiansa. Jokainen sai oman laatikon asusteilleen, niin pysyvät ehkä paremmin tallessa.

Eteinen kaipaa mattoa. Halusimme tarpeeksi pitkän maton, jotta hiekkaa ei tulisi sisälle asti. Valitsimme matoksi VMCarpetin Elsa-maton. Matto tuntuu laadukkaalta ja on käsitelty likaa hylkiväksi. Maton alla on liukumaton pinnote, joten matto pysyy hyvin paikoillaan. Kuukauden käytön jälkeen olemme erittäin tyytyväisiä valintaamme. Laadukas ja hyvännäköinen valinta!

Tee-se-itse legoavainteline. Legoavaimenperät ostettu kaikki Legolandista.

Tee-se-itse avainteline

Olimme ostaneet Lego-avaintaulun Tanskan Legolandista yli kymmenen vuotta aiemmin. Nyt kun lapsia ja avaimia on enemmän, oli tarvetta toiselle avaintelineelle. Päätimme tehdä sen itse. Hankimme Ikeasta mustan valokuvakehyksen. Valokuvakehyksen tausta kannattaa tukea, jotta ei painu sisään avaimia kiinnittäessä. Prismasta ostimme perus legoalustan. Se liimattiin kehykseen ja uusi avainteline on valmis! Toimii!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *