Korkeasaaren uudet leikkipaikat

Korkeasaaren uudet leikkipaikat

Kävimme Korkeasaaressa heti ensimmäisenä päivänä kun se aukesi COVID-19 epidemian jälkeen. Korkeasaaressa oli hyvin tilaa kävellä ja seurata eläimiä. Africasia- ja Amazoniatalot olivat suljettuina. Iloinen uudistus oli Korkeasaaren uudet leikkipaikat lapsille.

Korkeasaaressa turpavälit.

Turpaväli vieraillessa

Korkeasaaressa oli hyvin esillä koronaepidemian aiheuttamat muutokset. Asfalttiin oli laitettu kavion jälkiä mikä oli sopiva välimatka seuraavaan vieraaseen. Ohjeet vierailulle tuli kaikille tutuksi. Ne oli tehty hauskasti eläinten avulla. Tämä sama näkyy Korkeasaaren nettisivuilla. Pesukarhu kehottaa pesemään kädet, kameli kehottaa olemaan pärskimättä muita päin ja aasi muistuttaa turpavälistä muihin. Hevosen mentävä välimatka pidettävä toisiin. Todella hyvin ilmaistu varsinkin lapsia ajatellen.

Korkeasaaren uudet leikkipaikat. Tiikerit

Vuosikortti Korkeasaareen

Hankimme samalla vuosikortit kun menimme Korkeasaareen. Nämä ovat kätevät jos tulee käytyä useamman kerran Korkeasaaressa. Varsinkin Kissojen yönä tulee varmasti käytyä. Vuosikorttiin oli Stockmannin tarjous, jossa vuosikortille tuli 1,5v. käyttöaikaa. Hyvä diili!

Korkeasaaren uudet leikkipaikat
Korkeasaaren uudet leikkipaikat

Korkeasaari uudet leikkipaikat

Iloksemme löysimme Korkeasaaren uudet leikkipaikat. Ne löytyvät Saukkoaltaan alapuolelta. Siellä on isommille ja pienemmille suunnatut leikkipaikat. Isompien leikkipaikan rakentamisessa on käytetty paljon puuta ja haketta. Tämä tuoksui ihanasti metsälle!

Leikkipaikalla on todella pitkät liukumäet. Näissä vauhti on melkoinen. Alastulo on kovahko joten laskijan on syytä olla varuillaan kun mäkeen menee. Pölkyistä oli rakennettu kivat tasapainotteluradat. Isommille tarkoitetun leikkipaikan vieressä on grillipaikka omien eväiden grillaamiseen ja syömiseen.

Tehtävä Korkeasaaressa.

Tehtäviä Korkeasaaressa

Näimme Korkeasaaressa kivan tehtävän lapsille. Eläimien sarvet ja kuvat piti yhdistää toisiinsa. Tämän miettimisessä meni kaupunkilaiselta jonkin verran aikaa…. Myös mehiläisestä/ampiaisesta/kimalaisesta oli kiva infotaulu. Nämä tehtävät ja pienet tietoiskut ovat varsinkin kouluikäisille todella kiinnostavia ja innostavia.

Korkeasaaren uudet leikkipaikat.
Karhut virkeinä Korkeasaaressa.

Livekamerat

Korkeasaarella on livekamerat Amazoniatalon apinoista, metsäpeuroista ym. Näistä voi seurata menoa, jos ei jostain syystä pääse itse käymään Korkeasaaressa.

Korkeasaareen on hyvä varata kokonainen päivä aikaa. Ehtii kävellä rauhassa saaren läpi ja seurata eläimiä. Korkeasaaressa on ravintoloita ruokailua varten tai sitten voi käyttää grillipaikkaa hyödyksi ja grillata omat eväät. Korkeasaaressa tulee lapsillekin hyvä kävelylenkki ja se sujuu huomaamatta eläimiä katsellessa. Lähtiessä on kiva käydä ostamassa perinteiset nalletikkarit. Minkähän värisen sitä tällä kertaa ottaisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *