Asuntomessut 2020 – Tuusula

Asuntomessut 2020 – Tuusula

Asuntomessut 2020 - Tuusula.

Asuntomessut 2020 olivat meille sopivasti fillarimatkan päässä, joten päätimme pistäytyä messuilla viime sunnuntaina. Tässä jutussa nostamme meidän huomioita ja ajatuksia Asuntomessujen tarjonnasta. Pyörä- ja jalankulkureitti oli hyvin merkitty ja pyörille oli portin läheisyydessä hyvin parkkipaikkoja. Pysäköintipaikalla on myös pyörälainaamo, josta voi halutessaan lainata punaisen Jopon, mikäli ei halua käyttää bussikuljetusta.

Koronan varjostaessa elämää ja uutisten raportoidessa tartuntamäärien noususta, oli Asuntomessuilla kävijöiden turvallisuus otettu hyvin huomioon. Käsidesiä oli hyvin saatavilla, halukkaille jaettiin ilmaiseksi maskeja ja kohteisiin päästettiin vain rajattu määrä ihmisiä kerralla. Kohteissa kulkureitit on selkeästi merkitty, ja niitä kulkemalla muiden seurueiden kohtaamiset jäävät minimiin. Aamulla taloihin pääsi hyvin sisään, mutta jo puolen päivän aikaan etenkin suosituimmissa kohteissa alkoi olla selviä jonoja.

Lumitiikerin kylpyhuone.

Lumitiikeri

Kohde 7: HEVI kivitalon Lumitiikeri oli ennakkoon kiinnostavin kohde, joten menimme sinne ensimmäiseksi. Pääsimmekin suoraan sisään. Materiaalivalinnoiltaan Lumitiikeri olikin meidän mieleen. Yläkerran parketista jäi kuitenkin mietityttämään, miksi päämakuuhuoneessa oli kalanruotoparketti, ja muualla yläkerrassa lautaparketti. Kosteiden tilojen mikrosementti oli erittäin hyvännäköinen. Alakerran lattia olikin kokonaan marmorikuvioitua laattaa, kuten meidänkin lattiat.

Sisustukseltaan Lumitiikeri oli rauhallinen ja miellyttävä. Lumitiikeri on myös Asuntomessut 2020 kohteista harvoja, joissa on käytetty seinään upotettuja WC-istuimia. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kohteissa on käytetty perinteisiä WC-istuimia.

Asuntomessut 2020: Lumitiikerin EPS-eristeharkot.

Rakennusteknisesti Lumitiikeri hyödyntää meille entuudestaan tuntemattomampia EPS-eristeharkkoja. Rakenteet antavat monia etuja perinteisempiin ratkaisuihin nähden ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen rakentamista harkitseville. Omaan rakennuskokemukseen lähes 20-vuotta sitten peilattuna, olisi HEVI kivitalojen ratkaisu varmasti tutkittu tarkkaan.

Mitä asuntomessuilta jäi mieleen

Päällimmäisenä tunteena Asuntomessuilta jäi ahtaus. Talot olivat pääsääntöisesti pieniä, ahdettu pienille tonteille vieri viereen. Huoneet olivat todella pieniä ja ahtaan oloisia. Meille tärkeää on tilan tuntu ja avaruus. Pari neliötä lisää huoneen pinta-alaan oikeisiin kohtiin lisättynä olisi parantanut huoneita merkittävästi. Huoneiden mukautuminen asukkaiden kasvaessa jäi mietityttämään meitä. Pieni makuuhuone lapselle, johon laitettu kapea sänky. Lasten kasvaessa huoneeseen on vaikea sovittaa esim. leveämpää sänkyä ja työpöytää. Oleskelutiloissa ei juurikaan näkynyt televisioita. Muutamassa asunnossa oleskelutilassa oli vain yksi luonteva paikka televisiolle, mutta sillä seinällä ei ollut antennipistoketta.

Onnistunut vaatehuone makuhuoneessa.

Tämän vuoden trendeinä esiin nousivat vaatehuoneet. Todella monessa talossa makuuhuoneeseen oli lisätty sängyn päätyyn kevyt seinä, jonka molemmilta puolilta pääsi kulkemaan seinän takana olevaan vaatehuoneeseen. Joissakin huoneissa oli onnistuttu hyvin, toisissa seinän mittasuhteet eivät toimineet muun huoneen kanssa.

Pihasuunnittelua.

Pihasuunnittelu ei meille oikein auennut näillä messuilla. Piha täytetään kivenlohkareilla, sepelillä ja muutamalla kitukasvuisella pensaan taimella. Sepelin päälle laitettiin muutama pihakivilaatta, joita pitkin pystyy hyppelemään terassilta talon etupihalla. Pihojen toiminnallisuus ja käyttötarkoitusta emme näistä löytäneet. Ainoa paikka, jossa pihoilla pystyi oleskelemaan olivat terassit. Joillakin pihoilla sentään löytyi edes hiukan nurmikkoa, jossa lapset voivat leikkiä. Vaikka monessa talossa oli lasten makuuhuoneet, ei pihoilla lapsia huomioitu mitenkään.

Keudan tekemä Aurinkopeili.

Positiivisena jäi Asuntomessuilta mieleen Keudan tekemät puutyöt. Keuda oli tehnyt useita projektitöitä yhdessä kohteessa. Oppilastöinä tehdyt puuhuonekalut ja -koristeet olivat todella hienoja. Esim. saunan jakkara oli todella upea. Olisi lähtenyt mukaan, jos olisi ollut myynnissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *