Asunto Etelä-Euroopasta

Asunto Etelä-Euroopasta

Espanja vai Italia?

Syksyn harmaus ja sateet saivat taas kerran ajatukset aurinkoisempiin paikkoihin. Koronan asettamat rajoituksen matkusteluun ovat myös saaneet matkakuumeen huippuihinsa. Kuinka ihanaa olisikaan istua Italialaisessa ravintolassa syömässä pastaa tai pizzaa. Omalla pizzauunilla tehtynä pizza on erittäin hyvää, mutta silti aivan eri kuin syödä pizzaa Roomassa. Tästäpä nousi esiin jo vuosia mietityttänyt haave hankkia toinen asunto Etelä-Euroopasta, jossa viettää loma-ajat ja sitten joskus eläkepäiviä. Muina aikoina asuntoa voisi vuokrata ja saada sen näin tuottamaan.

Asunto Etelä-Euroopasta. Lentokonneella "mökille"?

Mistä asuntoa etsisi?

Etelä-Eurooppa on melko laaja käsite. Ensimmäisenä mieleen tuli Espanja ja toisena Italia. Tuttavapiiristä löytyy ihmisiä joilla on asunto jommassakummassa näistä maista. Naapurustosta löysimme satunnaisen keskustelun kautta myös tutun, jolla on asunto Bulgariassa.

Italian ollessa meidän suosikki maa lomailuun Etelä-Euroopassa. Espanjan tullessa heti kannoilla. Espanjan kohdalla tarkastelussa on vain manner-Espanja. Olemme tykästyneet nimenomaan Barcelonan seutuun, eteläisen rannikon ollessa myös kiinnostava. Portugali on tältä osin vielä kartoittamatta, mutta edelleen mahdollinen ajatuksen tasolla. Itäisempi Etelä-Eurooppa olisi kiinnostava hintatasonsa kautta, mutta jotenkin meille kuitenkin Espanja ja Italia tuntuvat luontevammilta.

Italia ja Espanja ovat isoja maita kumpikin ja alueelliset erot ovat varmasti suuria. Myöskin etäisyyksien kannalta alueet rajautuvat jonkin verran jo logistiikan kannalta. Tai voisiko asunnon hankkia sittenkin hiukan kauempaa esimerkiksi parin tunnin automatkan päästä?

Asunto Etel-Euroopasta. Kuva Rooman matkalta.

Asunnon välityspalvelut

Olemme katselleet netistä asuntoja muutaman välittäjän sivuilta. Ensimmäinen on lomakotiulkomailta. Täällä on myynnissä asuntoja/taloja Espanjasta, Italiasta, Turkista, Kroatiasta ja Ranskasta. Näillä on luotettavan oloiset nettisivut ja heillä on kohdistettu tietoa nimenomaan asuntosijoittajille. Ainoa ongelma vielä on, tarjonnan runsaus. Toinen käyttämämme sivu on remaxin sivut. Heillä on hyvin tietoa asunnon ostamisesta ulkomailta ja miten se eroaa suomalaisesta asuntokaupasta. Hiukan vielä mietityttää eri palveluiden luotettavuus, sen osalta tutkimukset jatkuvat ja palaamme tähänkin aiheeseen matkan edetessä. Vinkkejä hyvistä välityspalveluista voit jättää kommentteihin.

Asunto Etelä-Euroopasta. Kreikan saaristoa.

Asunto Etelä-Euroopasta on vielä haave, mutta tavallaan asia on jo päätetty, jolloin siitä on tullut tavoite. Jatkamme tämän puntarointia ja suunnittelua ja tavoitteena olisi saada alueita rajattua. Rajaamisen kautta selviää myös tarkemmin hintataso. Jospa korona tästä positiivisten rokoteuutisten seurauksena hellittäisi ja pääsisimme ensi kesänä Espanjaan tai Italiaan katselemaan alueita ja ”potkimaan renkaita”. Asunto Etelä-Euroopasta sarja jatkuu sitä mukaan kun projektimme etenee, pysy kuulolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *