Iloista Vappua

Iloista Vappua

Vapun 2021 ilmapallot.

Ihanaa, kevät on jo pitkällä kun pääsemme juhlimaan Vappua. Meidän vappuperinteisiin kuuluu grillaus, munkkien paistaminen ja lapsille ilmapallojen hakeminen. Vappuna on usein myös hyvää aikaa touhuta pihalla keväisten huoltotöiden ja istutusten kanssa. Ullanlinnanmäki tai vappumarssit eivät ole meillä vakiintuneet perinteiksi.

Munkkien paisto Vappuna,tietenkin!

Munkkien teko

Paistamme munkkeja joka vuosi. Paistamisessa tärkeintä on rasva missä munkit paistetaan. Aiemmin käytimme perinteistä ruokaöljyä, mutta mikään ei ole voittanut kookosrasvaa tässä hommassa. Hyvä paistorasva maistuu kyllä munkeissa. Kookosrasvassa paistettuna munkeista tulee myös pehmeämpiä. Olemme vuosittain hiukan vaihdelleet ja kokeilleet erilaisia munkkireseptejä. K-ruoka palvelun ohje on ollut meidän mieleen ja sitä onkin käytetty kaikkein eniten. Jätämme ohjeesta pois hillon. Lisäksi nostatuksen jälkeen pallot litistetään ja keskelle tehdään reikä. Reikää voi helposti suurentaa sopivaksi, jolloin tuloksena on munkkirinkilöitä. Uutuutena kokeilimme tehdä Churroja. Näistä tuli ihan sairaan hyviä, jopa parempia kuin tavalliset munkit 😋 Churrot sopivat hyvin meidän Espanja innostukseen ja asunnon ostamiseen Espanjasta.

Iloista Vappua. Churroja.

Munkkien lisäksi vappuun kuuluu sima. Kaupan simoista ei oikein ole löytynyt mielestä, joten sekin tehdään itse. Netistä löytyy hyviä perinteisiä simaohjeita, joita olemme hiukan tuunanneet lisäämällä simaan enemmän sitruunaa kuin mitä ohjeessa sanotaan.

Iloista Vappua. Vesi-ilmapalloja, tottakai.

Vesi-ilmapallot

Vesi-ilmapallot kuuluvat vappuun. Jos vaan on lämmin ilma aiomme heitellä parvekkeelta vesi-ilmapalloja. Ollaan aina laitettu joku maali mihin pitää osua. Pallojen heittelemisen jälkeen, ovat lapset kiltisti siivonneet ilmapallojen roskat laatoilta.😆

Grillaus

Aina on hyvä sää grillata, vaikka lunta tulisi… Tästä on pidetty kiinni ja aina ollaan vappuna grillattu. Etenkin hiiligrillin hankinnan jälkeen grillaaminen on vain lisääntynyt. Ruokaa ei tarvitse syödä ulkona, jos ilma on kylmä tai lunta tulee 😂

Linnanmäellä.

Linnanmäki

Perinteisesti olemme käyneet Lintsillä vappuaattona tai vapunpäivänä. Nyt poikkeusolojen aikaan tämä ei ole mahdollista, kun Lintsi aukeaa vasta kesäkuun alussa. Tänä vuonna nuoremmat lapset odottavat Lintsille pääsyä entistä enemmän. Vihdoinkin pituus riittää hurjimpiinkin laitteisiin. Mennään sitten kesällä jos korona-tilanne sen sallii.

Hyvää vappua!

Projektit

Vapun pyhille on yleensä sattunut joku pienempi projekti. Muistamme yhden vapun, kun olimme vaihtamassa parvekkeen lattiaa ja taivaalta tuli lunta…. Eiköhän pihalta jotain puuhaa löydy, vaikka ei selkeää projektia työn alle vielä tulisikaan. Ainakin lasiterassin yrttien istutuslaatikot pitäisi uusia. Tästä lisää myöhemmin.

Ei muuta kuin Kippis ja Hauskaa Vappua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *