Puumaja

Puumaja

Puumaja

Rakensimme lapsillemme puumajan tonttimme takarajalle. Puumajan jälkeen alkaa metsä ja tonttimme tästä kulmasta löytyy marjapensaat, päärynäpuu, luumupuu, omenapuu ja muita marjapensaita. Tuoksu tässä kulmassa tonttia on loppukesästä aivan ihana. Ensimmäinen puumaja rakennettiin jo 18 vuotta sitten esikoisellemme. Kun viime kesänä vanhan puumajan lattiasta meni jalka läpi, oli aika uudistaa puumaja. Vaikka lapsillamme on jo leikkimökki, puumaja on ”salainen paikka”. Sinne toimitetaan kesäisin ruokalähetyksiä vedettävän korin avulla 🥰 Puumaja on rakennettu tyttöjen tarpeisiin. Silti siitä löytyy esikoisen lemppari alastulotapa; palomiestanko. Palomiestanko on osoittautunut myös tyttöjen mieleen.

Rakentaminen

Maja rakennettiin kolmen puun väliin. Puiden runkoihin pystyi tukemaan majan runkopalkit. Lattiaa ja kattoa varten runkoon lisättiin vasat, jotta lattia- ja kattolaudoitukseen ei tulisi liian harvaa jakoa. Majan lattia tehtiin painekyllästetystä laudasta, joka ruuvattiin kiinni runkoon kuten terassilaudoitus. Katto laudoitettiin ja päällystettiin huovalla. Huopia lukuun ottamatta kaikki tarveaineet olivat muista projekteista ylijääneitä materiaaleja. Majan värin saivat leikkijät itse valita. He pääsivät myös maalaamaan itse puumajaa, aina siihen asti mihin pituus riitti 😍

Puumajaan mennään sisään ramppia pitkin. Aikaisemmassa versiossa oli sisäänmenoon vain tikkaat. Puumajassa ei ole oikeaa ovea, vaan oven virkaa hoitaa hyttysverkko.

Puumaja.

Puumajassa pitää olla ikkunat. Mutta kun kyse on kuitenkin majasta emme halunneet laittaa laseja. Rakensimme aukaistavat ikkunaluukut puusta. Näin kesäisin ikkunasta onnistuu ruoka- ja muut lähetykset 😀 Ikkunasta katsellaan myös lintuja ja muita metsän eläimiä. Onpa majan kulmilla nähty peuran vasojakin.

Maja on juuri sen verran iso että sinne mahtuu kesäisin kaksi tyttöä hyvin lukemaan ja leikkimään, ja tarvittaessa mukaan voi ottaa pari kaveriakin. On majassa pidetty teekutsujakin.

Majan alle jäi jonkun verran tilaan, niin rakensimme painekyllästetystä puusta alustan, jossa voi leikkiä, ja johon on helppo tulla alas palomiestangosta. Majan pohjassa on koukku mihin voi kiinnittää hämähäkkikeinun, jossa voi myös mukavasti loikoilla kesäpäivinä.

Puumaja

Puumajasta alkaa metsä ja majan vieressä onkin kesäisin hyvät mustikkamaastot. Mikä sen parempaa kuin käydä syömässä välipala suoraan metsästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *