Takka pihalle

Takka pihalle

Takka pihalle.

Tämän kesän suurin projektimme on kankaisen ”paviljongin” korvaaminen kiinteämmällä versiolla niinkuin kirjoitimmekin aikaisemmin 2021 projektisuunnitelmissa. Katokselle on tarve grillaamisen ja pizzauunin yhteydessä. Meillä on kyllä lasiterassi, mutta toinenkin ”kuiva” syömispaikka on tarpeen. Nyt olemmekin tarkentaneet suunnitelmia kesän projektille. Alkajaisiksi oli tarkoitus rakentaa vain katos, johon laitetaan 2 seinää puusta ja 2 seinää lasista. Nyt olemme lähteneet miettimään jos katokseen laittaisi takan. Takka toisi tunnelmaa ja takkatulen ääressä on ihana istua iltaisin. Yhtenä ajatuksena on laittaa myös tv takan päälle ”amerikkalaiseen” tyyliin.

Takka pihalle

Valmiita ”oikeita” takkamalleja, jotka on tarkoitettu pihalle, ei ole monia tällä hetkellä. Tämän takia ajattelimmekin, että näin DIY-perheenä teemme itse takan. Meillä on takana jo pizzauunin muuraaminen, joten eiköhän yhden takan muuraaminenkin onnistu 😅 Olemmekin hakeneet sitä täydellistä mallia Pinterestiä myöden, mutta ihan omien piirrustusten kanssa lähdetään liikkeelle. Toiveena olisikin saada takka, jonka alle jää hieman tilaa pienelle puuvarastolle. Takkaan ei ole ajateltu laittaa takkaluukkua, joten takkapesä saakin olla suht syvä. Takan tarkoitus onkin vaan tunnelmallinen, ja voihan siinä joskus paahtaa vaikka vaahtokarkkeja.

Takka pihalle.

Katos

Katokseen on tulossa takan lisäksi sohvaryhmä ja ruokapöytä. Sohvaryhmä tulee takan eteen ja sohvan taakse tulee ruokapöytä. Ruokapöytä sijaitseekin ihan pizzauunin ja grillin vieressä. Katoksen rakentaminen vaatii hyvää suunnittelua. Sohvaryhmä ja ruokapöytä vaativat oman tilansa, joten liian pientä ei kannata rakentaa. Toisaalta koon lisääminen tuo omat haasteensa rungon suhteen. Tällä hetkellä paviljongin ”lattia” on pihalaattaa. On siis aloitettava ”lattian” vaihdosta ennen kuin päästään rakentamaan mitään ylöspäin. Myös takan pohjat vaativat ison panostuksen. Takka on itsessään painava elementti, ja huonoilla pohjilla takka ei tule kestämään tai saattaa jopa kaatua. Tällä hetkellä suunnitellussa kohdassa on multaa ja nurmikko. Ensimmäinen tehtävä on kaivaa riittävän syvä kuoppa takan kohdalle ja täyttää se kantavalla materiaalilla. Kantavaan kerrokseen on tarkoitus hakea mursketta läheiseltä kiviliikkeeltä. Viime kesältä jäikin muutama kuutio kivituhkaa, jolla voimme viimeistellä pohjat.

Grillikatokseen olemmekin jo hankkineet lamput ja muutaman metallitaulun… Yksityiskohdistahan nämä projektit rakentuvat 😂 Tarkoitus olisi aloittaa rakennusprojekti kesäkuun alussa, joten pysy kuulolla miten projekti edistyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *