Parvekkeen sisustaminen

Parvekkeen sisustaminen

Parvekkeen sisustaminen.

Parvekkeen sisustaminen on monelle tuttua puuhaa. Parvekkeen sisustamisessa haluaa ottaa kaiken irti pienestäkin tilasta. Yleensä parvekkeet eivät ole kovin suuria, joten haaste onkin löytää sinne sopivan kokoisia kalusteita. Myös vihreän tuominen parvekkeelle on monelle tärkeää. Olkoon se sitten yrttien tai kukkien muodossa.

Rakensimme talomme 17 vuotta sitten. Parvekkeen kaide on takorauta kaide, joka on hankittu Cobellosta. Alunperin parvekkeen lattia oli painekyllästettyä lautaa, joka oli kyllästetty tumman ruskealla. Ajan saatossa painekyllästetty lattia kaipasi huoltoa/vaihtamista, joten samalla kun vaihdoimme terassin painekyllästetyt puut laatoitukseen, vaihdoimme myös parvekkeen lattian laattaan. Tämän hetken lattia parvekkeella on komposiittilauta, joka sinne vaihdettiin muutama vuosi sitten.

Parvekkeen sisustaminen.
Parveke

Parvekkeen katto

Parvekkeellamme ei ollut alunperin kattoa. Halusimme rakennusaikana laittaa sinne markiisin. Markiisi toimikin siellä monta vuotta. Nyt kun vaihdoimme lattiat komposiittiin laitoimme samalla parvekkeelle valokatoksen. Valokatos oli erittäin hyvä ratkaisu. Se suojaa parveketta sateelta ja samoin parvekkeen takana olevia ikkunoita suoralta auringonpaisteelta, sillä parvekkeelle paistaa ilta-aurinko. Halusimme suojata parveketta sateelta myös sivusuunnasta samoin kuin auringonpaisteelta, keksimme laittaa parvekkeen sivuille Vallillan suihkuverhot. Verhot on kiinni verhotangoilla ja keskellä verhoa menee vielä kuja, joka pitää verhoa paikalla kovalla tuulella. Verhoratkaisu on kestänyt hyvin jo muutaman vuoden ja koska kangas on tarkoitettu kosteisiin tiloihin, ei ole ollut mitään ongelmaa verhon kosteuden sietokyvyssä.

Vallilla-suihkuverho parvekkeella.
Parvekkeen kalustus.

Parvekkeen kalustus

Parvekkeelta löytyy pieni polyrottinkinen sohvakaluste, jossa on kaksi yksittäistä tuolia. Tämän edessä on pieni pöytä. Tämän enempää kalusteita parvekkeellemme ei mahdukkaan. Kumpaankin etukulmaan olemme laittaneet kukkaruukut. Toisesta löytyy viherliljapuu ja lumihiutale. Toisessa kulmassa on hortensia. Parvekkeen oven takana löytyy vanha iso ruukku, jossa on valkoisia oksia ledvaloilla. Parvekkeen katossa on muutama sarja valoja ja iso valopallo. Lattiasta löytyy parvekkeelle tarkoitettu matto.

Parvekkeen kukat
Näkymät parvekkeelta.

Parveke on ollut meillä kovassa käytössä varsinkin lattiavaihdon jälkeen. On tosi kiva kun sateellakin voi mennä parvekkeelle. Myös hyvän istuvuuden omaavat kalusteet ovat lisänneet intoa istuskella parvekkeella. Tuntuu että meidän parvekkeen sisustaminen onnistui. Parvekkeelta näkyy vastapäisen naapurin takana olevalle peltoaukealle. Pellolla on usein peuroja ym. eläimiä. Myös vuodenaikojen vaihtelua on kiva seurata parvekkeelta. Varsinkin kesäisin siirtyy kotikonttori usein parvekkelle! Mikä sen parempaa ❤️

Parvekkeen sisääntulo.
Kesäkonttori parvekkeella. Kahvimuki.

One Reply to “Parvekkeen sisustaminen”

  1. Teillä on todella kaunis parveke. Kiitos myös hyvien sisustusvinkkien jakamisesta. Meillä saattaa kohta parvekkeen uudelleen sisustaminen olla ajankohtainen, koska parvekkeen oville täytyisi tehdä ovihuolto, niin samalla voisi miettiä muidenkin uudistusten tekemistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *