Karibian risteilylle hiihtolomalla

Karibian risteilylle hiihtolomalla

Karibian risteilylle hiihtolomalla.

Olimme viimeksi Karibian risteilyllä helmikuussa 2020, juuri ennen kuin maailma sulkeutui koronan vuoksi. Tämän vuoden helmikuulle meillä oli varattu jo uusi risteily. Koronan takia risteilyä siirrettiin vuoden verran ja nyt näyttää lupaavasti siltä, että pääsemme hiihtolomalla risteilemään taas Karibialle. Royal Caribbean on risteillyt koronan jälkeen jo kesästä 2021 lähtien. Yhtiön alukset palaavat portaittain käyttöön. Karibian reitit avattiin ensimmäisenä. Eurooppalaisten risteilyä on haitannut Yhdysvaltojen tiukat maahantulorajoitukset. Marraskuussa myös Yhdysvaltojen pitäisi avautua myös Euroopasta saapuville. Elämme toivossa, että pääsemme hiihtolomalla lähtemään risteilylle Karibialle.

Karibian risteilylle hiihtolomalla.

Muuttuneet käytännöt

  • Laivaan ilmoittautuminen tapahtuu jo edellisenä päivänä hotellilla. Näin vähennetään ruuhkaa ja hälyä satamassa, jossa keskitytään koronatesteihin, kuumeen mittaamiseen ja rokotustodistusten ym. tarkastamiseen.
  • RCCL omaa appia suositellaan käyttämään kaikkeen. Täältä löytyy Cruise Compass, retket ja esityksiin paikat varataan ainoastaan apin kautta. Näin vältetään ne järkyttävät ruuhkat Guest Servicessä. Myös My Time Dining varataan apin kautta ja tämä on syytä varata ajoissa, jos aikoo päästä Isoon Saliin syömään. Iaoon ruokasaliin ei pääse syömään, jos seurueessa on rokottamattomia vieraita. Lapsiperheille on omat paikat salissa.
  • Yli 12-vuotiailta koronarokotukset. Näiden kahden rokotuksen jälkeen pitää olla 2 viikkoa väliä ennenkuin pääsee lähtemään risteilylle.
  • Rokotustodistus kahdesta koronarokotuksesta tarkastetaan satamassa.
  • Vaatii rokottamattomilta alle 12-vuotiailta lapsilta negatiivisen koronatestin, joka tehdään satamassa. Tämä on maksuton alle 12-vuotiaille. Tämän lisäksi satamassa pitää olla negatiivinen koronatesti, joka on max 3 päivää vanha.
Karibian risteilylle hiihtolomalla.

Maskin käyttö

Laivalla maskia tulee käyttää:

  • Laivan sisätiloissa, jossa on ruuhkaa. Syödessä ja juodessa ei tietenkään käytetä maskia.
  • Satamissa tulee käyttää maskia paikallisten ohjeiden mukaan.

Esimerkiksi altaalla maskin käyttö on kielletty.

Hiihtolomalla aiomme yöpyä muutaman yön Miamissa ennenkuin lähdemme risteilylle. Näin saamme aikaeron tasattua ja samalla täytettyä hupenevat vaatevarastot lasten kasvaessa 😊 Aiemmasta poiketen olemme tällä kertaa varanneet hotellin sijaan AirBnB-majoituksen. Ensimmäisen yön vietämme kuitenkin hotellissa, sillä lento Helsingistä saapuu Miamiin illalla ja maahantulomuodollisuuksien jälkeen kello lähentelee puoltayötä. Tällöin helpoin ratkaisu on lentokenttähotelli. Muuten viiden hengen majoittamiseen AirBnB on huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Pitkästä aikaa todella kiva fiilis, kun saa taas alkaa suunnittelemaan matkaa 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *