Joulukalenterien ensimmäiset luukut

Joulukalenterien ensimmäiset luukut

Olutkalenteri.

Joulukuu on saatu alulle ja joulukalenterien ensimmäiset luukut kalentereista on avattu. Pientä taukoa maisteluihin on tuonut sairastettu korona, joka on vienyt makuaistin. Pitkään taudilta vältyttiinkin. Muutama luukku kerettiin kuitenkin avata ennen tautia, ja tähän kirjoitukseen olemme tehneet niistä yhteenvetoa.

Olut joulukalenteri

Tänä vuonna olutkalenteriksi valikoitui To Øl:n kalenteri. Tilaus tehtiin jo lokakuussa, jotta kalenteri varmasti ehtisi ennen joulukuuta. Kalenteri saapuikin sopivasti pari viikkoa ennen ensimmäisen luukun avaamista. Nyt joulukuu on päässyt jo mukavasti alkuun, joten on aika listata ensimmäisten luukkujen oluet.

Olutjoulukalenterin ensimmäinen luukku

1. joulukuuta paljasti Blizzard (In A Beer Mug), joka luokitellaan New England/Hazy tyyppiseksi IPA olueksi. Ensi nuuhkaisu olikin IPA:lle tyypillinen hedelmäisen humalainen. Myöskään maku ei pettänyt. Erittäin hyvä humalan katkeruus. Illan istujaisissa tätä voisi juoda uudestaankin. Pisteitä 3,5 / 5.

Joulukalenterien ensimmäiset luukut

Toisen päivän luukusta tulikin vastaan ihan uusi olut tyyppi, Belgian Tripel. Brokilde Winter on makumaailmaltaan hyvin tumma. Ensi kokemukselta ei ihan lempityypiä, mutta kyllä tällaisellekin oluelle on oma paikkansa ja tilaisuutensa. Pisteet 2,5 / 5.

Kolmannen luukun olut

Kolmas olut sopii nimensä puolesta hyvin pohjolan talveen. 45 Days of Darkness on Doppelbock olut, joka myös uusi tuttavuus. 10% alkoholipitoisuudesta huolimatta olut oli erittäin helppo juotava. Odotuksissa oli hiukan vahvemmin tumman tunkkainen makumaailma. Pisteet 3,25 / 5.

Ensimmäisten luukkujen perusteella vaikuttaa odotuksien mukaiselta kalenterilta.

Popcorn Shed kalenteri

Popcorn Shed kalenteri

Brittiläisessä popcornkalenterissa on muutamia erimakuisia popcornpusseja. Pussit ovat suhteellisen pieniä ja näiden pienien pussien sisälle mahtuu noin 9/10 popcornia. Popcornit on päällystetty erilaisilla kuorrutteilla. Makuina on maapähkinävoi, suolattu karamelli, kermakarkki, marjat, suklaa ja pekaanipiiras. Toistaiseksi suosikki on suklaa. Mitään kovin suurta makuelämystä nämä popcrnpussit eivät ole antaneet. Tähän tietysti vaikuttaa sairastettu korona ja makuaistin häviäminen…. Pussien koko voisi kylläkin olla hieman suurempi.

Harry Potter joulukalenterin sisältöä.

Harry Potter kalenterit

Harry Potter Popit-kalenterista on saatu nimensä mukaisesti Harry Potter-sarjaan kuuluvia Popit päitä. Hagrid, Fred, Ron, Hermione, Kalkaros, Dumbledore ovat jo ilmestyneet ensimmäisistä luukuista. Harry Potter tavarakalenterista on tullut jo folioilmapallo, avaimenperä, Popsocket, Salamakoru ja kangasmerkkejä. Varsinkin tämä tavarakalenteri on ollut erittäin pidetty.

Haribon ja Chupa Chupsin joulukalenterien luukuista on löytynyt odotusten mukaisesti pikkutikkareita ja pieniä Haribon karkkipusseja. Eli ei suuria yllätyksiä, mutta lasten mielestä onnistuneita valintoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *