Walt Disney World

Walt Disney World

Walt Disney World. Tuhkimonlinna.

Tässä tärppejä perheille, jotka suuntaavat Walt Disney Worldiin hiihtolomaksi. Olimme perheen kanssa v. 2022 hiihtolomalla Floridan Walt Disney Worldissä. Vierailimme edellisen kerran WDW:ssä v. 2020 juuri ennen koronasulkuja. Onko jokin muuttunut huvipuistossa muutaman vuoden aikana? Walt Disney World oli suljettuna koronan takia 4 kuukautta. Puisto avasi ovensa uudelleen heinäkuussa 2020. Tämän jälkeen asteittain siellä on avattu ravintoloita ja esityksiä.

Hiukan ennen matkaamme Walt Disney World päivitti koronaohjeitaan. Matkamme aikana ei enää tarvittu maskeja edes jonottaessa. Puistossa maskeja näkyi muutamilla vierailla, mutta pääosin maskit olivat kadonneet. Puistojen väkimäärää ilmeisesti vielä rajoitettiin, koska puistovaraus oli vielä pakollinen. Myös puiston vaihtaminen päivän aikana (park hopper) onnistui vasta kello 14 jälkeen. Puiston henkilökunnalla vielä maskeja näki, mutta silläkin puolella olivat säännöt löysentymässä.

Walt Disney World. 50 juhlavuoden sisäänpääsyliput.

Tällä kertaa emme yöpyneet Disneyn hotellissa, joten Magic Bandista ei ollut mitään hyötyä. Saimme appin kautta ladattua lipumme apple wallettiin, jonka kautta pystyimme sitten näyttämään sisääntulossa ja ajeluissa. Haimme myös perinteiset muovikortit, joiden kuvituksena on samoja 50-v. juhlakuvia kuin mobiilikorteissakin.

Walt Disney World. Magic Kingdom

Mikä on muuttunut WDW:ssa.

Jokaiseen puistoon on varattava paikka, että pääsee vierailemaan puistossa haluttuna päivänä. Parkhopperia pääsee käyttämään klo:14 jälkeen. Toiseen puistoon ei tarvitse enää erikseen varata paikkaa.

Disneyn uuden fastpass-palvelun nimi on Genie+. Tavallisen Genie-palvelun saa ilmaiseksi, mutta Genie+-palvelu on lisämaksusta (15$/hlö/päivä). Genie-palvelu on käytännössä virtuaaliavustaja, joka auttaa suunnittelemaan puistopäivän valintojen mukaan, kun taas maksullinen Genie+ antaa mahdollisuuden lyhyempiin Lightning Lane jonoihin.. Genie+-lippu ei ole tae, että saisi edes varattua jonon ohi lipun. Aamulla saa tilattua Genie+-lipulla yhteen laitteeseen liput. Vasta kun liput on käytetty, tai kello tulee 11, pystyy seuraavan laitteen lippuja varaamaan. Genie+ Lightning Lane lisäksi jokaisessa puistossa on kaksi suosittua laitetta joihin palvelun sijaan on oma erillinen Lightning Lane, joka maksaa erikseen. Kallein on Disney’s Hollywood Studiolla Star Wars -maailmassa oleva Rise of the Resistance, johon Lightning Lane maksaa 15$/hlö/kerta. Olisimme tuonkin ostaneet, mutta kyseiset liput myytiin siltä päivältä loppuun sekunneissa. Genie+ ja Lightning Lane ovat käynnin jälkeen muuttuneet hinnoittelultaan dynaamiseksi, eli päivän hinta määräytyy puiston kuormituksen mukaan.

Walt Disney World

Genie+-palvelu oli meillä molemmille päiville. Päivän aikana saimme 3-4 Lightning Lane slottia. Palvelun hinta verrattuna slottien määriin voi kuulostaa kovalta, mutta kun suhteuttaa jonotusaikoihin niin jo yhden slotin saaminen voi olla kannattavaa. Suosituissa laitteissa jonotusajat ovat usein jo heti aamusta 60-120 minuuttia. Lightning Lanen kautta ajeluun pääsee usein noin 10 minuutin jonotuksella, usein melkein suoraan kävelemällä.

50 juhlavuoden patsaita läpi puistojen.

Rise of The Resistance ja Epcotin Rottatuille-ajelu meiltä jäi tällä kertaa kokematta, molempiin olisi pitänyt jonottaa lähes kolme tuntia. Rise of The Resistance-ajelun testasimme jo edellisellä kerralla, mutta mielellämme olisimme sen käyneet myös nyt. Rottatuillea emme ole aiemmin käyneet, mutta sama ajelu löytyy myös Pariisin Disneylandistä, joten ehkä suuntaamme sinne jossakin vaiheessa.

Disney on panostanut appeihin, ja varsinkin näin korona-aikana ne ovat näkyvästi käytössä. Ruuat voi tilata ja maksaa apilla valmiiksi. Nouto vain ravintolasta, kätevää 👍 Jos haluaa syödä tasokkaammassa ravintolassa, voi apilla varata siihenkin ajan.

Disneyn kaupassa voi hyödyntää appia ostoksiin. Puhelimella skannataan tuotteiden viivakoodit sitä mukaan kun läpinäkyvään kassiin kerääntyy ostettavaa. Tuotteet voi maksaa appin kautta, ja ovella vain tarkistetaan kuitti. Kaupassakin hintataso on hiukan noussut parin vuoden aikana, mutta puistoissa sen todella huomaa, kun ostaa 6$ jäätelöpuikkoja.

Mikki-jäätelö.

WDW parhaat palat

Walt Disney World juhlii juuri parhaillaan puiston 50-vuotis juhlia. Tähän liittyen 50-vuotis juhlatavaraa ja matkamuistoa on myynnissä pilvin pimein. Tavaralla on kova menekki, sillä Disney on rajoittanut 50-juhlavuotistavaroiden ostoa 2kpl/tavara/asiakas.

50-vuotis juhlapatsaita.

Hiihtoloman aikaan Disneyn jokainen puisto oli ruuhkainen. Vaikka määriä on rajoitettu ei sitä puistossa ja jonotuksissa oikein huomannut. Oli todella hyvä, että oli suunnitellut mihin aikoo ensiksi mennä, koska todella nopeasti puiston avauduttua laitteiden jonot ovat jopa 2 tuntia. Onkin tärkeää varata Genie+ kautta yksi ajelu ohi jonon, tällä säästää helposti yli tunnin aikaa. Myös hyvä vinkki on syödä lounas ajoissa 11 aikaan, kun ravintolat avautuvat. Näin välttää suurimman ruuhkan ravintoloissa, ja pääsee laitteisiin kun suurin osa vieraista on syömässä. Myös ilotulitukset ovat palanneet puistoihin. Ilotulitus on erittäin näyttävä ja sitä varten kannattaakin olla paikalla hyvissä ajoin, sillä esimerkiksi Magic Kingdom -puiston keskusaukio ja pääkatu alkavat täyttyä ilotulituksen odottajista yli tunti ennen alkua.

Magic Kingdomin ilotulitukset.

Walt Disney World ei pettänyt tälläkään kertaa. Disneyn taika huokuu heti porteilta alkaen 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *