Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina, Tanskan eloisa pääkaupunki, on täynnä historiaa, kulttuuria ja värikästä kaupunkielämää. Vierailumme aikana kaupunki tarjosi unohtumattomia kokemuksia, alkaen eläintarhasta ja päättyen iltaan Tivolissa. Tässä on katsaus meidän perheemme seikkailuihin Kööpenhaminassa. Hankimme vierailua varten Kööpenhamina kortit, joilla pääsee jopa 80 kohteeseen sisään ja lisäksi kortilla saa kulkea julkisissa. Vuorokauden kortti maksoi aikuiselta 62€ ja 12-15-vuotiailta lapsilta 32€. Kööpenhamina kortin sivuilta löytyy laskuri, jolla voi arvioida paljonko kortin hankkimalla voi säästää.

Kööpenhamina.
Kööpenhamina.

Eläintarhan iloja

Kööpenhaminan eläintarha on paikka, jossa luonto kohtaa kaupungin sykkeen. Lapsemme olivat innoissaan nähdessään monenlaisia eläimiä, aina majesteettisista leijonista uteliaisiin pingviineihin. Erikoisuutena Korkeasaareen verrattuna eläintarhasta löytyy muun muassa jääkarhu ja kirahvit. Jääkarhu oli poikkeuksellisesti varatarhassa, kun sen vakituinen koti oli remontissa. Kirahveille ja muille savannin eläimille on Kööpenhaminan eläintarhassa laaja avoin tarha. Kirahvien kaverina voi seurailla vaikka sarvikuonojen toimia. Eläintarha tarjoaa opettavaisen ja viihdyttävän kokemuksen kaikenikäisille, ja se saa meiltä lämpimän suosituksen kaikille Kööpenhaminan kävijöille.

Nyhavn.

Nyhavnin värikäs ranta

Nyhavn, tunnettu sen värikkäistä taloista ja vilkkaasta rantabulevardista, on kuin suoraan satukirjasta. Saavuimme eläintarhasta metrolla Kongens Nytorville, josta on lyhyt kävely Nyhavn rantaan ihailemaan värikkäitä taloja juuri ennen auringon laskua. Nyhavn on täydellinen paikka nauttia kahvia tai jäätelöä samalla kun katsot maailman menoa.

Kööpenhamina.

Strøget

Strøget, yksi Euroopan pisimmistä kävelykaduista. Kadun Nyhavnin päässä kävimme Guinness World Records -museossa ja käveltyämme toiseen päähän oli vuorossa Ripley’s Believe It or Not. Nämä kohteet ovat täynnä hämmästyttäviä näyttelyitä, jotka vievät sinut uskomattomien ennätysten ja outojen ilmiöiden maailmaan. Lapsemme olivat täysin lumoutuneita näistä kiehtovista näyttelyistä, jotka tarjosivat sekä aikuisille että lapsille paljon nähtävää ja koettavaa.

Tivoli.

Ilta Tivolissa

Päivämme huipentui iltaan Tivolissa, joka on yksi maailman vanhimmista huvipuistoista. Tivolin taianomainen tunnelma, upeat valot ja jännittävät laitteet tekivät illasta unohtumattoman. Kööpenhamina kortilla pääsi Tivoliin sisään ilmaiseksi. Appin kautta pääsi kulkemaan suoraan porteista läpi skannaamalla, jolla vältti parin kymmenen metrin jonon lippuluukulle. Sisäänpääsyn lisäksi hankimme lapsille ja toiselle aikuisista erikseen laiterannekkeen. Rannekkeet ostettiin erikseen Tivolin appista. Rannekkeet pystyi tulostamaan Tivolissa sijaitsevista automaateista appissa olevalla viivakoodilla. Lapset nauttivat vuoristoradoista ja muista laitteista, kun taas aikuiset arvostivat puiston historiallista charmia ja kauniita puutarhoja. Etenkin ilta-aikaan Tivolin puisto on lumoava kaikkinen valoineen. Illan päätteeksi kävimme vielä Tivolin omassa kauhutalossa, Villa Vendettassa, joka osoittautui erittäin hyvin toteutetuksi kauhutaloksi. Meitä oli taloon menossa kolme henkeä ja samaan seurueeseen liitettiin toiset kolme nuorta aikuista. Kiljuntaa riitti niin lasten kuin hiukan vanhempien samassa seurueessa liikkuvien neitien taholta.

Kööpenhaminan Tivoli.

Yhteenveto

Kööpenhamina on kaupunki, joka tarjoaa jotain jokaiselle – olipa kyseessä sitten kulttuurin ystävä, shoppailija, seikkailija tai perheen pienimmät. Kaupungin monipuolisuus, ystävälliset ihmiset ja kaunis ympäristö tekevät siitä täydellisen kohteen kaikenikäisille matkailijoille. Tämä reissu jätti meihin lähtemättömän vaikutuksen ja Kööpenhamina on ehdottomasti paikka, johon haluamme palata uudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *