Curacao

Curacao

Curacao oli Karibian risteilymme yksi pysäkki. Olimme halunneet jo jonkin aikaa päästä ABC-saarille ja tällä kertaa saimme vyön alle A ja C-saaret. Curacao kuuluu Alankomaihin ja siellä rahayksikkö on Antillien gulder, mutta dollaritkin kävivät hyvin maksamiseen. Etenkin kolikoiksi usein sai takaisin paikallista valuuttaa. Curacao kuten myös Aruba on tunnettu valkoisista hiekoista ja turkoosista vedestä.

Willemstad Curacao.

Willemstad

Laivamme Odyssey of the Seas saapui Curacaon pääkaupunkiin Willemstadiin. Satamasta oli muutaman sadan metrin kävely keskustaan. Ensin tuli vastaan vanha linnoitusrakennus, jonka sisään on rakennettu kauppoja ja kahviloita. Tämän linnoituksen vieressä oli ponttoonisilta, joka siirtyy laivojen tullessa tästä läpi. Sillan kautta pääsee keskustaan josta löytyy toinen toistaan värikkäämpiä taloja. Talot muistuttavat kovasti Eurooppalaisia, mutta erittäin kirkas väri tekee siitä Karibian. Katujen nimet olivat kuin suoraan Alankomaista. Willemstad oli erittäin positiivinen yllätys. Värikkäät talot olivat ihania ja keskustassa ainakin oli siistiä. Ilma oli täälläkin polttavan kuuma ja kostea. Todellinen Karibian ilma. Sataman lähellä oli paikallisten myyntikojuja josta löytyi värikkäitä maalauksia, käsitöitä ja turisti paitoja ym. Löysimmekin keskustasta taulukaupan, josta saimme kaipaamamme värikkäät taulut kotimme portaikkoon.

Mambo Beach Curacao.

Mambo Beach

Lähdimme Mambo Beachille heti laivan saavuttua satamaan. Mambo Beachille oli noin 10 min taksimatka. Otimme sataman taksitolpalta ”hyväksytyn” taksin. Täällä taksi oli vanha pakettiauto, johon mahtui asiakkaita 9kpl. Auto otettiin aina täyteen ja matka maksoi 8 dollaria/nenä/suunta. Itse Mambo Beach on tehty ranta, jonka yhteydessä on ravintoloita ja kauppoja. Erittäin toimiva yhdistelmä. Rannalle sisään maksoi 3,5 dollaria/hlö ja aurinkotuoli sen lisäksi 5 dollaria/kpl Tämäkin ranta oli heti aamusta täynnä ja moni risteilymatkustaja oli varannut retken, johon sisältyi Mambo Beach. Näille retkien vieraille oli jo varattu aurinkotuolit. Löysimme kuitenkin aurinkotuolit, mutta myöhemmin tulleilla ei käynyt ihan yhtä hyvä tuuri. Ihmisiä odotteli, että toiset lähtisivät ja he saisivat aurinkotuolit. Itse ranta on matala ja suojaisa, joten se sopii hyvin lapsille. Rannalle on rakennettu aallonmurtaja, joten suuria aaltoja rannalle ei tule. Rannalta löytyy ruokapaikkoja moneen makuun. Toimiva konsepti kaikin puolin. Näimme taksimatkan aikana sitä oikeata Curacaota ja asunnot olivat melko rähjäisiä, eikä siisteyskään yltänyt keskustan tasolle. Silti Curacaosta jäi erittäin positiivinen kuva ja ranta oli todella upea.

Mambo Beach Curacaolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *