Cartagena

Cartagena

Olemme tänä kesänä lähes 4 viikkoa lomalla Espanjan asunnollamme. Suunnitelmissa oli tehdä muutamia päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin. Cartagena oli listan ensimmäisiä kohteita. Cartagena kiinnosti jo historiansa kautta, ja lisäksi monet olivat sitä suositelleet.

Cartagena.

Cartagenan historia juontaa juurensa yli 2000 vuoden päähän, ja kaupunki on ollut osa Rooman valtakuntaa. 1700-luvulla Espanjan merivoimat perustivat välimeren laivaston tukikohdan Cartagenaan. Kaupungin suurimmat nähtävyydet ovatkin vanhoja Rooman valtakunnan aikaisia rakennelmia. Lisäksi satamassa näkyy purjeveneiden lisäksi erilaisia sotalaivoja.

Cartagena.

Roomalainen teatteri

Aloitimme päivän roomalaisesta teatterista. Tiesimme jo etukäteen, että kohde sisältää paljon korkeusvaihtelua ulkona. Niinpä ajatuksena oli käydä teatteri läpi aamupäivällä, ennen kuin lämpötila nousee liikaa. Sisäänkäynti oli ensin hiukan vaikea löytää, sillä Google maps näyttämässä paikassa on vain uloskäynti. Sisäänkäynti löytyy kaupungintalon aukiolta, jossa on myös lipunmyynti. Perhelippu irtosi hiukan alennetulla hinnalla, 6€/henkilö. Sisäänkäynnin jälkeen on pieni museo-osuus, jonka jälkeen kuljetaan katedraalin alitse itse roomalaiseen teatteriin. Museo kannattaa katsastaa samalla, kun kulkee eteenpäin sillä kierros on suunniteltu yksisuuntaiseksi ja paluu ei ole ihan suoraviivainen. Roomalainen teatteri on vanha kivestä rakennettu amfiteatteri. Ihmetyttää miten siihen aikaan on saatu kiveä käsiteltyä niin tarkasti ilman nykyaikaisia työkaluja. Osittain kulkureitti kulkee vanhoilla epätasaisilla kivillä ja osaan paikoista on rakennettu kulkusillat joilla kulkeminen on helppoa. Osa portaista oli varsin korkeita ja käsijohteita ei ole, joten huonojalkaisilla voi olla vaikeuksia.

Cartagenan museo.

Molinete Roman Forum -museo

Toinen kohteemme oli myös Rooman valtakunnan aikaan sijoittuva museo noin 10 minuutin kävelymatkan päässä. Molinete Roman Forum -museossa pääsee tutustumaan Rooman valtakunnan aikaisiin rakennuksiin, jotka ovat löytyneet arkelogisissa kaivauksissa. Paikalta löytyy Rooman valtakunnan aikainen senaatin rakennus. Lisäksi voi tutustua myös antiikin kylpylän ja tavernan jäänteisiin.

Cartagena.

Cartagenan keskusta

Vanha keskusta on varsin pieni ja helpointa onkin jättää auto johonkin vanhan kaupungin reunamilla sijaitsevista parkkihalleista. Keskustan kaduilla on pieniä ravintoloita tosi tiuhassa. Calle Mayor kadun varrella on erilaisia kauppoja, joista monet pitivät siestan iltapäivällä. Kadun varrella on muutamia tunnetumpi liikkeitä, kuten Guess ja Sephora, mutta muuten kaupat vaikuttivat enemmän paikallisilta. Cartagena on kaiken kaikkiaan hyvin viehättävä espanjalainen vanha kaupunki. Etenkin sataman alue ja sen läheisyydessä oleva kaupungintalon aukio olivat hyvinkin idyllisiä.

Cartagenan satama.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *