Benidorm

Benidorm

Kolmas päiväretki kohteemme tämän kesän Espanjan lomalla oli Benidorm. Vaikka se on brittien suosiossa, halusimme tutustua kaupunkiin, rantaan ja varsinkin Benidormissa sijaitsevaan vesipuistoon Aqualandiaan.

Benidorm

Benidorm

Benidormin rantabulevardi on leveä, jota ympäröivät korkeat talot ja useat ravintolat. Ranta on hyvin hoidettu ja aurinkotuoleja riittää jokaiselle. Ruokapaikkoja löytyy jokaiseen makuun, ja hintataso on selkeästi halvempi kuin Torreviejassa. Rannalla oli lapsille mm. vedessä esterata. Rantakadulta pääsee suoraan vanhaan kaupunkiin kävelemään. Benidormissa on paljon korkeuseroja, joten huonojalkaisella voi olle tekemistä täällä kävellessä.

Benidorm

Aloitimme päivän Benidormissa vesipuisto Aqualandiassa. Kävimme viime vuonna Torreviejan paikallisessa vesipuistossa, ja se oli tänä vuonna päässyt huonolle hoidolle, joten lähdimme hakemaan tasokkaampaa ja puhtaampaa vesipuistoa. Aqualandia sijaitsee Benidormin vuoren rinteellä. Vieressä sijaitsee eläinpuisto MundoMar, josta löytyy esim. delfiinejä. Pienen matkan päässä sijaitsee myös huvipuisto Terra Mitica. Jätimme huvipuiston suosiolla käymättä, kun 34°C lämmöt ovat liian kovia huvipuistossa seisomiseen.

Benidormin vanha kaupunki.

Benidormin vanha kaupunki oli viehättävä. Kapeita kujia ja paljon liikkeitä ja ravintoloita. Myös täällä osa kaupoista viettivät siestaa keskellä päivää. Vanhasta kaupungista löytyi viehättävä ”tapas kuja”, josta löytyi useita tapas-ravintoloita. Maukkaita tapaksia ja valinnanvaraa riitti. Hintataso oli ravintoloissa, kuin myös kaikessa huokeampi kuin Torreviejassa. Hyvä esimerkki vanhan kaupungin jäätelökioski, josta sai yhden pallon yhdellä eurolla. 3 palloa siis 3 euroa. Suomessahan tuolla hinnalla ei saa vielä ainuttakaan palloa….

Aqualandia Benidormissa.

Aqualandia

Aqualandiassa on sielläkin suuria korkeuseroja ja itse puistoa oli ensikertalaisen vähän vaikea hahmottaa, kun kaikkea ei pysty näkemään korkeuserojen ja kasvillisuuden takia. Onneksi sieltä sai kartan sisään tullessa, mutta karttoihin ei ole merkattu esim. ravintoloita tai vessoja…. Itse Aqualandia oli vesipuistona erittäin hyvä. Puisto oli erittäin siistissä kunnossa ja altaat olivat hyvin hoidettuja. Vesiliukumäkiä oli riittävästi ihan hurjimmasta mukavaan lazy riveriin. Ainoa miinus puistolle siitä, että jos olisi halunnut kellutella lazy riverissä rinkulan kanssa, niin se olisi pitänyt vuokrata paikan päältä. Paikan päältä sai ostettua perusmättöa hodareita, hamppareita ja pizzaa tietysti korkeaan vesipuisto hintaan. Perheemme nuoret viihtyivät hyvin vesipuistossa ja sanoivat, että tänne kannattaa tulla uudestaankin. Eli iso suositus tälle vesipuistolle.

Aqualandia

Benidorm oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Vanha kaupunki oli kivan tunnelmallinen, mutta muuten Benidormista huokui bilemesta läpi. Siellä on paljon nuoria brittejä juhlimassa ja tämä huomattiin jo 17 aikaan. Silti menisimme uudestaan vesipuistoon ja ehkä joskus myös eläin/huvipuistoon.

One Reply to “Benidorm”

  1. Tuo bilemesta pitää paikkansa, mutta kesäisin britit väistyvät espanjalaisten turistien tieltä lähes kokonaan. Kevät on melkoista hullunmyllyä, ja elämää ainakin riittää. Bileet alkavat jo aamulla/aamupäivällä ja jatkuvat käytännössä läpi vuorokauden. Jos isommalta melulta haluaa välttyä, kannattaa valita Poniente-rannan puoli, jolloin suurin osa bilettäjistä jää Levanten puoleiselle osuudelle. Kaiken kaikkiaan itse henk.koht. pidän Benidormia Espanjan mukavimpana/hienoimpana kaupunkina, niistä joissa olen käynyt/asunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *