Disney World Magic Kingdom puisto

Disney World Magic Kingdom puisto

Magic Kingdom ja Haltiakummi

Kirjoitimme edellisessä jutussa Disney Worldistä yleisesti. Tässä jutussa tutustutaan puistoista perinteikkäämpään, Magic Kingdom -puistoon. Magic Kingdom:ssa puisto on jaettu kuuteen maahan, Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Tomorrowland, Liberty Square ja Main Street U.S.A. Puistopäivää suunnitellessa kannattaa katsoa kartasta miten maat ja laitteet sijoittuvat. Välimatkat ovat puistossa pitkiä joten kävelyä tulee paljon.

Aamulla puistoon ja Main Street U.S.A. maahan pääsee n. 30 min ennen puiston virallista aukeamista. Busseilla pääsee Puiston virallisesti auetessa Mikki ja Minni avaavat puiston Tuhkimon linnan edessä olevalla lavalla. Disney-tyyliin puiston avaamiseen liittyy hiukan taikaa ja ilotulitteita.

Main Street U.S.A.

Main Street U.S.A. on kuin amerikkalaisen kaupungin pääkatu sadan vuoden takaa. Puistoon sisään tullessa ensimmäiseksi tullaan kaupungin talon edessä olevalle aukiolle. Kaupungintalolla voi vaihtaa dollareita Disneydollareiksi. Disneydollarit käyvät puistossa maksuvälineenä siinä missä tavallisetkin dollarit, mutta enemmän niistä on iloa matkamuistoina.

Aukiolta jatketaan pääkadulle, jonka varrella on kauppoja, ravintoloita ja Starbucks-kahvila. Pääkadun päästä löytyy baseball teemainen Casey’s Corner, josta saa ostaa maukkaita hodareita. Toisella puolella katua on The Plaza Restaurant josta saa järkyttävän isoja ja hyviä jäätelöannoksia. Päivän aikana pääkadulla on erilaisia aikakauteen ja teemaan sopivia musiikki- ja tanssiesityksiä. Pääkatu päättyy Tuhkimon linnan edustalle.

Jäätelöannos
Main Street U.S.A. suklaabrownie jäätelöannos

Tomorrowland

Walt Disney oli tunnetusti kiinnostunut tulevaisuudesta. Tomorrowlandissa laitteet liittyvät tulevaisuuteen ja avaruuteen. Jules Vernen kirjallisuus on myös inspiroinut Walt Disney:ä Tomorrowlandin suunnittelussa. Meidän suosikit tässä maassa ovat; Buzz Lightyearś Space Ranger Spin ja Tomorrowland Speedway. 

Fantasyland

Fantasylandissa suosikkeja ovat Peter Pan’s Flight ja Dumbo the Flying Elephant. Dumbo the Flying Elephant laitteita on itseasiassa kaksi, joihin huvittelijat jaetaan samasta jonosta. Laitteeseen on silti usein jonoa tunnista kahteen. Jonotuksen aikana lapsiperheet voivat mennä leikkimään sirkusteltan sisällä olevaan HopLop-tyyliseen sisäleikkipaikkaan. Koko seurueen tulee tällöin poistua jonosta. Ruuhka-aikoina leikkipaikan ajaksi saa surinahälyttimen, joka ilmoittaa milloin on aika palata jonoon. Hiljaisempina aikoina leikkitauon aikana jono etenee ja jonotus jatkuu samasta kohtaa leikkitauon jälkeen. Peter Pan’s Flight -laitteeseen kannattaa varata FastPass+ tai kiirehtiä heti aamusta. Hiljaisenakin aikana tähän laitteeseen tulee nopeasti 45min jono, joka ei päivän aikana lyhene. Itś a Small World on yksi tämän puiston klassikoista. 7 kääpiön kaivosjuna jäi tällä kertaa väliin yli kahden tunnin jonon vuoksi. Fantasylandissä on useampi paikka joissa mahdollisuus päästä tapaamaan Disneyn elokuvista tuttuja prinsessoja sekä muita hahmoja. Ariel’s Grottossa pääsee tapaamaan Arielia. Princess Fairytail Hall:ssa tapaa kaksi prinsessaa, jotka vaihtelevat. Me tapasimme Tuhkimon ja Elenan.

Liberty Square

Siirtomaa-ajan Amerikkaa kuvastava Liberty Square maa on Magic Kingdom:in vaisuin maa. Muutaman ravintolan lisäksi alueella on oikeastaan yksi laite Haunted Mansion. Haunted Mansionin jonotus on itsessään jo näkemisen arvoinen, ja itse ajelukin kokemisen arvoinen.

Frontierland

Frontierlandissa siirrytään uudisraivaajien, kullankaivajien, Tom Sawyerin ja Davey Crocketin aikaan ja maisemiin. Alueen suosituin laite on kaivosjunavuoristorata Big Thunder Mountain Railroad. Vesivuoristorata Splash Mountain oli lomamme aikana peruskorjauksessa.

Adventureland

Adventurelandissa siirrytään Alddinin ja merirosvojen maisemiin. Parhaat laitteet meidän raadin mielestä olivat Pirates of the Caribbean ja The Magic Capets of Aladdin.

Paraati ja ilotulitus

Ilotulitus
Ilotulitus ja valoshow

Päivän aikana puistossa on kaksi erilaista paraatia. Paraateissa näkee monia Disney hahmoja. Paraatin reittiä aletaan merkitään köysillä jo 30 minuuttia ennen paraatin alkua. Kannattaa varata hyvä paikka ajoissa, paraatin varrelle alkaa kertyä väkeä 10-15 min ennen paraatin alkua. 

Päivän kohokohta on illalla kun puistossa on jo aurinko laskenut. Tuhkimon linnan seinään heijastetaan hienosti toteutettu valoshow, johon liittyy lasereita sekä mahtava ilotulitus. Esityksessä käydään Disneyn elokuvien kohokohtia läpi ja musiikki on myös leffoista tuttua. Taattua Disney tuotantoa ja aivan mahtava kokemus jota ei voi jättää väliin!! Hyviä paikkoja katsoa esitystä on Casey’s Cornerin kohdilla pääkadun päässä, mutta pääkadultakin näkee esityksen hyvin. Tähänkin väkeä alkaa kertyä hyvissä ajoin ennen esityksen alkua.

Disney markkinoi Magic Kingdom puistoaan “Happiest place on earth”, ja sitä se onkin! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *