Kodinhoitohuoneen remontti

Kodinhoitohuoneen remontti

Kodinhoitohuoneen remontti. Valmis kodinhoitohuone ja pesutorni

Teimme kodinhoitohuoneen remontin 2020 koronakeväänä. Teimme alakerrassa laattalattian uusimista ja samalla kodinhoitohuoneen lattia oli myös vaihdettava. Ajattelimme että katsotaan miten vanhat kaapit lähtevät irti ja päätetään sitten uusitaanko niitä vai ei. Noh, kaapit eivät lähteneet nätisti irti, joten jouduimme ne vaihtamaan. Samalla poistettiin vanhat seinälaatat, mikä tarkoitti myös seinän kipsilevyjen vaihtamista! Se on remontissa aina vähän niin että homma suurenee tehdessä….

Käynti kodinhoitohuoneeseen. Seinällä paikka lasten harrastuskasseille.

Kodinhoitohuoneen suunnittelu

Tiesimme hyvin mitä parantaisimme kodinhoitohuoneessa. Talossa asutut vuodet ja lasten lisääntyminen on osoittanut muutaman kehityskohteen tähänkin huoneeseen.

Aloitimme suunnittelun Ikean suunnitteluohjelmalla . Sen käyttö oli helppoa ja sai kuvan mitä tuleman pitää. Kaappien sommittelu ja mihin suuntaan esim. ovet aukeavat on tärkeää. Ohjelmassa saa tarkan mitan kaapeista ja näkee mahtuvatko ne. On hyvä tietää seinien mitat ja millä korkeudella esim. ikkuna on. Sunnittelua jäsensi esim. se missä vesiputket ovat, koska emme halunneet siirtää niitä.

Vasemmalla olevista kaapeista löytyy urheiluhyllyt jokaiselle ja tankokaapisto urheiluvaatteille.

Kodinhoitohuoneen vaatimukset

Olimme 16 vuoden asumisen aikana huomanneet muutamia kehityskohteita kodinhoitohuoneeseen.

  • Pesukone ja kuivuri torniksi. (aikaisemmin nämä olivat vastakkaisilla seinillä)
  • Jokaiselle oma urheiluvaatehylly. (löytyy uikkarit, harkkavaatteet, juomapullot ym.)
  • Vaatekaappi urheilu- ja työ/pihavaatteille. (siististi henkariin& kaappiin.)
  • Oma kaappi kausikoristeille. (synttärikoristeet, pääsiäinen, vappu, halloween ja puhumattakaan joulukoristeiden määrästä…)
  • Tietysti pitää löytyä myös pesuainekaappi, siivouskaappi, liinavaatekaappi ja talvivaatteille oma kaappi.
Kodinhoitohuoneen siivouskaappi ja kausikoristekaappi.

Kodinhoitohuoneen valinnat

Halusimme kodinhoitohuoneen kaapeissa jatkaa talon ja keittiön linjaa. Kodinhoitohuoneesta näkee suoraan keittiöön (postaus myöhemmin), jossa on kiiltovalkoiset kaapinovet. Valitsimme Ikean valikoimasta kiiltovalkoiset ovet kodinhoitohuoneeseen. Halusimme jotain ”ytyä” kodariin, joten valitsimme ovien vetimiksi mustat nahkakahvat. Nämä hankimme netraudan valikoimasta. https://www.netrauta.fi/catalogsearch/result/products/#query=nahka%20vedin

Lattiahan on samaa marmorilaattaa jota löytyy muualtakin alakerrasta. Kodinhoitohuoneen vieressä on eteinen (tästä postaus myöhemmin), jossa on matto lattiassa. Ajattelimme että toistaiseksi kodari saa olla ilman mattoa.

Pyykkien kuivaamiseen ja silitystangoksi valitsimme room21:stä tilatun käsin taotun mustan Rail Vertikal vaateripustimen.

Täältä löytyy pesuainekaappi ja kaksi työkalulaatikkoa. Pyykkikorista löytyy 3 eri lokeroa erivärisille pyykeille.

Käyttökokemukset

Olemme nyt käyttäneet kodinhoitohuonetta muutaman kuukauden. Remontti osoittautui todella onnistuneeksi. Ensinnäkin pesutorni on erittäin hyvä ja säästää tilaa. Omat hyllyt urheiluvaatteille ja -tarvikkeille oli mainio idea. Jokainen löytää omat tarvikkeet omalta hyllyltä, mikäli ne on sinne laittanut…

Myös vaatekaappi verkkareille ym vaatteille oli onnistunut ratkaisu. Nyt ei loju takkeja ja housuja siellä täällä, vaan ne löytyvät siististi kaapista henkarista roikkumasta. Remontti on selkeästi lisännyt myös lasten halua pitää huolta omista tavaroista ja laittaa ne siististi omille paikoilleen ja hyllyille 🙂

Kodinhoitohuoneen lakana-ja pyyhekaappi. Talvivaatteet viereisessä. Lasten harrastuskassit koukussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *