Asuntosijoittamisen aloittaminen

Asuntosijoittamisen aloittaminen

Asuntosijoittamisen aloittaminen - Rahaa säästöön

Kesällä 2019 päätimme alkaa asuntosijoittajiksi. Olimme jo lähes kymmenen vuotta miettineet aloittamista ja lukeneet iltapäivälehdistä säännöllisesti juttuja kuinka ihmiset saivat tuloja sijoitusasunnoistaan. Etenkin flippaajat (eli osta-remontoi-myy) olivat tehneet huimilta kuulostavia voittoja asunnoilla. Aloittaminen kuitenkin jäi joka kerta tuona aikana. Päällimmäisinä syinä tietämättömyys miten asuntosijoittamisen aloittaminen onnistuisi, miten päästä kiinni asuntoihin ilman useamman kymmenentuhannen omarahoitusosuutta. Myöskään oma taloutemme ei antanut vielä silloin mahdollisuutta siihen.

Vihdoinkin alkuun!

2019 kesällä ajatus kuitenkin palasi ja tällä kerralla päätimme edetä ajatuksen kanssa. Kymmenessä vuodessa on myös ehtinyt ilmestyä huomattava määrä aiheeseen liittyvää materiaalia, mikä helpottaa aloittamista. Hyvin nopeasti netistä tietoa etsimällä päädyimme Ostan Asuntoja-blogiin ja samalla nimellä kulkevaan podcastiin. Ostan Asuntoja-blogista löytyy paljon tietoa ja linkkejä, jotka etenkin aloittelevalle asuntosijoittajalle ovat erittäin arvokkaita. Hyvin nopeasti ostimme myös Orava & Turunen kirjoittaman Osta, vuokraa, vaurastu-kirjan, erittäin selkeästi kirjoitettu teos aloittelevalle asuntosijoittajalle. Palaamme muihin hyviin tietolähteisiin tulevissa kirjoituksissa.

Aloittamisen mahdollistajana yksi tärkeimpiä tekijöitä oli päätöksen tekeminen. Ilman selkeää päätöstä aloittaa olisi tekeminen jäänyt taas kerran jahkailun tasolle. Toinen merkittävä tekijä on ollut jo pari vuotta aiemmin aloitettu oman talouden kasvun vahvistaminen.

Rahaa pankissa

Strategia

Seuraavaksi edessä oli asuntosijoitusstrategian valinta ja markkinoihin tutustuminen. Asuntosijoittamisessa on useita erilaisia strategioita, kuten osta-remontoi-myy tai osta-ja-pidä. Alusta asti meille oli selvää lähteä osta-ja-pidä-strategialla, pois sulkematta jossain välissä mahdollisuutta flipata jokin kohdalle sopiva kohde. Päästrategian valinnan jälkeen tarkensimme strategiaa sijainnin, hintatason ja asuntojen ikähaitarin osalta. Kaikissa blogeissa, kirjoissa ja podcasteissa toitotetaan asunnon hankinnan tärkeimmäksi kriteeriksi sijainti, sijainti ja sijainti, joten sijainnin määrittelyn kanssa tulee olla tarkkana. Oma strategia kannattaa kirjata ylös paperille tai sähköisesti, silloin se tulee konkreettisemmaksi. Palaamme strategiaan tarkemmin tulevissa kirjoituksissa.

Loppukesällä sitten aloitimmekin markkinan seuraamisen etuoven ja oikotien kautta. Rakensimme meidän strategiaan perustuvia hakuvahteja molempiin palveluihin. Liityimme myös mukaan erilaisille sähköpostilistoille, joiden kautta markkinoidaan sijoitusasuntoja. Kuten muissakin blogeissa usein mainitaan, ei avoimilta markkinoilta kovin helposti löydy sopivia kohteita, jotka täyttäisivät meidän kriteerit.

Markkinoiden seuraamisen lisäksi aloitimme heti keskustelut pankin kanssa, jotta rahoituskuviot olisivat selvät, kun sopiva kohde eteen tulisi. Asuntosijoittamisen kannalta hyvät, edulliset kohteet menevät nopeasti. Pari kertaa tuli vastaan tilanne, jossa ilmoituksen ilmestyessä Etuoveen, oli tarjous jo hyväksytty ja kohde myyty.

Asuntosijoittamisen aloittaminen ei vaadi ihmetekoja. Meidän tarinan eri vaiheisiin perehdymme tarkemmin tulevissa kirjoituksissa. Tarkoituksena kirjoittaa tarkemmin meidän valitsemasta strategiasta sekä ensimmäisen kohteen hankinnasta ja remontoinnista. Pysykää kuulolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *