Kolmannen sijoitusasunnon metsästys

Kolmannen sijoitusasunnon metsästys

Kolmannen sijoitusasunnon metsästys.

Kevät etenee ja pikkuhiljaa alkaa maanpintakin tulla taas näkyviin lumen alta. Samaa tahtia kiihtyy kolmannen sijoitusasunnon etsintä. Kiireisen alkuvuoden jäljiltä olemme vihdoin päässeet perehtymään paremmin markkinan tarjontaan. Vaikka etuoven vahdit syytävät päivittäin uusia ja muuttuneita kohteita, ei kriteerit täyttäviä kohteita ole oikein tarjolla. Tosin hyvät viedään nopeasti ja niitä varten pitää olla tarkkana koko ajan.

Edellisen asunnon hankinnasta alkaa olla puoli vuotta aikaa, ja pikku hiljaa alkaisi olla aika löytää seuraava jotta pysytään asunto per vuosi vauhdissa.

Toinen kaupunki?

Esikoisemme sai armeijan suoritettua ja nyt on edessä haku jatko-opiskeluihin. Jatko-opintojen suhteen on vielä auki mille paikkakunnalle esikoisemme olisi syksyllä lähdössä. Mikäli hänellä on edessä muutto pois pk-seudulta on hänellä tarve asunnolle opiskelupaikkakunnalta. Tällä hetkellä onkin mietinnässä kohdistuuko tämän vuoden sijoitusasunnon etsintä pk-seudulle tai kehyskuntiin vai kohdistuisiko etsintä johonkin toiseen kaupunkiin esikoisen opintojen perusteella. Voisimme hankkia sijoitusasunnon esikoisemme tulevasta opiskelukaupungista ja hän olisi ensimmäinen vuokralainen. Omalle lapselle vuokrattaessa pitää olla tarkkana vuokran määrästä, jotta voi vähentää kulut verotuksessa.

Uuteen kaupunkiin siirtyminen vaatii kohtuullisen paljon työtä, kun emme ennestään tunne kaupunkeja. Todennäköisimpinä vaihtoehtoina olisi Turku, Tampere ja Vaasa. Tampere on näistä ainoa mistä on edes jonkinlainen kuva ja ajatus. Muiden osalta aloitamme tutkinnan kunhan mahdollisten kohdekaupunkien lista tarkentuu yhteishaun myötä.

Kolmannen sijoitusasunnon etsiminen.

Flippaaminen

Toisaalta odotellessa olisi aikaa flipata yksi asunto. Emme ole aiemmin vielä flipanneet, mutta ajatus on pyörinyt mielessä keinona kasvattaa asuntosijoittamiseen käytettävää pääomaa. Tutkiessamme flippausvaihtoehtoja, ensimmäistä kertaa törmäsimme uudiskohteen flippaamiseen, mutta se ei tässä kohdin kuulosta meidän jutulta.

Flippaamisessa pitäisi löytää kohde, jossa remontoimalla nostetaan arvoa. Remontin jälkeen kohde myydään pois voitolla mahdollisimman nopeasti. Flippaamisessa kohteen sijainnin merkitys korostuu entisestään, sekä arvonnousun että lyhyen myyntiajan kautta. Toisaalta kohteena on hiukan eri asiakaskunta kuin vuokrauksessa. Flipatessa kohdennetaan enemmän oman kodin ostajiin, mikä vaikuttaa jonkin verran myös sisustuksellisiin valintoihin.

Mistä sijoitusasunto/flippausasunto?

Suurimpana haasteena ainakin alkuun näyttäytyy kohteiden puute. Julkisessa markkinoinnissa ei ole oikeastaan yhtään meille flippaukseen sopivaa kohdetta. Vaikuttaa siltä että ns. pommikuntoisia asuntoja ei juurikaan tule julkiseen markkinointiin vaan ne myydään suoraan välittäjien kontaktien kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *