Kolmas sijoitusasunto

Kolmas sijoitusasunto

Kolmas sijoitusasunto.

Asuntosijoitusstrategiaamme kirjasimme tavoitteeksi kymmenen asuntoa kymmenessä vuodessa. Eli keskimäärin yksi asunto per vuosi. Viimeisen vuoden aikana kuitenkin korona on sotkenut suunnitelmia ja samalla odottelemme esikoisemme tulevia pääsykokeita ja sen vaikutuksia asuntosijoittamiseen. Myös koronan vaikutukset vuokramarkkinoihin ovat mietityttäneet. Opiskelijoiden opiskellessa etänä, onko vuokramarkkinoilla ylitarjontaa? Toisaalta asuntokauppa käy kuumana ainakin meidän kohdealueilla, joten hyviä diilejä ei ole ollut tarjolla. Hetken jo olimmekin lähes varmoja että kolmas sijoitusasunto ei toteutuisi tämän vuoden aikana. Tai sitten se olisi joko esikoiselle hankittava asunto toiselta opiskelupaikkakunnalta, tai unelmoimamme loma-asunto Espanjasta. Joskus ratkaisu voi olla lähempänä kuin voi uskoakaan.

Aloittaessamme asuntosijoitusta, tutustuimme luonnollisesti moniin eri asiasta kertoviin kirjoihin, podeihin ja sivustoihin. Muutamassa lähteessä puhuttiin aloittamisessa vuokraamalla osa omasta asunnosta. Huoneen vuokraaminen vaikuttaa suositulta etenkin suurissa opiskelijakaupungeissa, joiden vuokrausilmoituksissa näkyy usein mukana ilmoituksia yksittäisen huoneen vuokraamisesta.

Rakensimme nykyisen asuinkiinteistömme lähes kaksikymmentä vuotta sitten. Tuolloin mietimme tulevaisuutta sen verran, että rakensimme omakotitaloomme ”sivuasunnon”. Tähän kakkosasuntoon muutti heti sen valmistuessa sukulaispariskunta siksi aikaa, kunnes esikoisemme tarvitsisi oman asunnon. Eli jossain mielessä olemme olleet asuntosijoittajia jo paljon pidempään, kuin itse sen mielsimme. Tähän asti ”vuokraus” on kuitenkin perustunut asumiskuluihin osallistumiseen ilman vuokrasopimusta tai erikseen sovittua vuokraa. Tänä vuonna kuitenkin päädyimme yhteistuumin tekemään varsinaisen vuokrasopimuksen, joten tästä sivuasunnosta tulikin meidän kolmas sijoitusasunto.

Kolmas sijoitusasunto.

Asunto

Yksittäisten huoneiden vuokraamisessa yleensä keittiö, WC ja suihku ovat jaettuja ja yhteiskäytössä. Meidän tapauksessa sivuasunnosta tehtiin käytännössä täysin omavarainen asunto. Asunnossa on oma uloskäynti, joten asukkaat voivat liikkua täysin erillään pääasunnon elämästä. Asunnosta löytyy kolme huonetta, oma keittiö, sauna ja kodinhoitohuone. Hyvän pohjaratkaisun vuoksi keittiö on mukavan kokoinen ja keittiöön mahtuu pieni ruokapöytäkin. Kylpyhuone/WC ja sauna ovat normaalin kerrostalo kylppäri ja sauna yhdistelmän kokoiset.

Omakotitalon yhteydessä tällainen sivuasunto on varsin mukava. Molemmilla ruokakunnilla on omaa rauhaa, ja molemmat pääsevät nauttimaan pihasta ja omakotiasumisen iloista. Sukulaisten asuminen samassa pihapiirissä, on parhaimmillaan huippudiili esimerkiksi lastenhoitoavun tai kiinteistön huolto- ja kunnostustöiden näkökulmasta.

Hiukan yllättäen kolmas sijoitusasunto löytyi ihan nenämme edestä pitäen meidät hyvässä vauhdissa kohti asettamaamme tavoitetta. Mielenkiinnolla seuraamme iskeekö lumipalloefekti ja kiihtyykö vauhti vieden meitä kohti tavoitetta etuajassa.

Kolmas sijoitusasunto löytyikin läheltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *