Takan muuraaminen pihalle osa 3

Takan muuraaminen pihalle osa 3

Takan muuraaminen pihalle osa 3.

Osassa 2 saimme takan pääosin muurattua. Takan muuraaminen pihalle sarjan viimeisessä osassa keskitymme hormin ja pintojen viimeistelyyn. Viimeistelyssä voi jokainen tehdä valintoja oman maun mukaan. Esimerkiksi hormin voisi jättää tiilipinnalle. Me muurasimme takan kuoren harkoista, mutta yhtä hyvin sen olisi voinut muurata tiilistä.

Sisäpuolen viimeistely

Grillikatoksen sisäpuolelle jäävän osan takkaa viimeistelimme valkoiseksi. Harkkopinta käytiin ensin lastan kanssa läpi, jotta pinnasta saatiin työnnettyä irti ylimääräiset laastiroiskeet ja muut epätasaisuudet. Tämän jälkeen pinta imuroitiin. Pinnat tasoitettiin yli Weberin 137 oikaisulaastilla. 137 on kuitupohjainen oikaisulaasti, joka toimii hyvin myös ulkotiloissa. Oikaisulaastilla saadaan pienet epätasaisuudet tasattua ja pinnasta saadaan 1-2 kierroksella jopa valmis pinta maalaukselle. Juuri ennen oikaisulaastin levitystä harkkopinta kastellaan kevyesti paremman tartunnan varmistamiseksi. Oikaisulaastin annetaan kuivua seuraavaan päivään ennen seuraavan kerroksen liippaamista. Sisäpuolisiin pintoihin vedimme vielä oikaisulaastin päälle kerroksen märkätilatasoitetta, jolla viimeistelimme pinnan tasaisuuden.

Takan muuraaminen pihalle osa 3.

Tasoituksen jälkeen pinta vielä kevyesti hiottiin mahdollisten epätasaisuuksien poistamiseksi ja imuroitiin puhtaaksi työmaaimurilla. Jotta pinnasta saadaan valkoinen, pitää se vielä pinnoittaa. Yksi vaihtoehto olisi valkoinen antiikkilaasti, joka toimii pinnoitteena sekä pintatasoitteena. Antiikkilaastilla voi myös tehdä hienoa elävää pintaa, esimerkiksi harjaamalla märkää laastipintaa kevyesti. Harjaa pyörittelemällä saa hienoja kuvioita aikaan. Toinen vaihtoehto on maalaaminen. Me päädyimme maalaamiseen tällä kertaa. Vaikka ulkotakassa ei tullakkaan polttamaan suuria määriä puuta kerralla, saattaa etupinta hiukan lämmetä kuitenkin. Rautakaupasta löytyy Tikkurilan Muuri-maali, joka on suunniteltu takkojen maalaamiseen ja kestämään korkeampia lämpötiloja.

Takan muuraaminen pihalle osa 3. Ensimmäiset tulet takassa.

Maalin kuivuttua takan etureunaan asennettiin telineet televisiolle ja soundbarille. Jotta telkkari ei nouse liian korkealle, vaihdettiin perinteisempi järjestys ja soundbar asennettiin television yläpuolelle.

Ulkopuolen viimeistely

Ulkopuolisissa osissa harkkopinnat tasoitettiin sisäpuolen tapaan Weberin 137 oikaisulaastilla. Ulkopuolella oikaisulaastilla saatu pinta on täysin riittävä, joten sitä emme erikseen tasoittaneet sen enempää. Myös hormi tasoitettiin oikaisulaastilla. Muuri-maali soveltuu vain sisätiloihin, joten sillä emme ulkopuolta voineet maalata. Ulkopintaan käytimme Kivitex-maalia, samaa jolla esimerkiksi pizzauunin kuori on maalattu.

Takan muuraaminen pihalle osa 3. Hormi ulkopuolelta, vielä maalaamatta.

Tähän päättyy takan muuraaminen pihalle sarja. Syksymmällä sitten kerromme kokemuksia grillikatoksesta iltojen pimetessä takkatulen loisteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *