Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Ranskassa Pariisin reunamilla sijaitsee Euroopan ainoa Disneyland. v. 1992 avattu Disneyland Paris on oiva kohde esim. viikonloppu lomalle. Pariisin Disneylandissa on kaksi huvipuistoa; Disneyland (joka vastaa Magic Kingdom puistoa) ja Walt Disney Studios Park. Puistot ovat aivan vierekkäin, joten puistosta toiseen pääsee hyvin kävelemällä.

Pariisin Disneylandiin pääsee Pariisin lentoasemalta Disneyn Bussikuljetuksella tai junalla. Juna on helppo ja Disneylandilla on oma RER-asema. Täältä on helppo kävellä joko puistoon tai Disneyn omiin hotelleihin. Disneyn kahden huvipuiston vieressä on Disneyn oma kylä. Täältä löytyy Floridan malliin ravintoloita ja kauppoja. Disneyn kylän läpi kävellään puistosta hotelleihin mentäessä. Eli kaikki toiminnot Pariisin Disneylandissä ovat kävelymatkan päässä.

Disneyland Paris

Disneyn huvipuistot

Pariisista löytyy kaksi huvipuistoa, Disneyland ja WD Studios. Puistot ovat hieman pienempiä kuin esim. Floridassa, mutta kaikki tärkeä löytyy kyllä puistoista. Puistojen ollessa vierekkäin, voi päivällä vaihtaa vaikka puistosta toiseen jos niin haluaa. Puistoissa on päivisin kivoja paraateja, joita kannattaa käydä katsomassa. Halloweeninä on Halloween-paraati, joka oli tosi kiva. Halloween onkin mahtava aika käydä esim. Pariisin Disneylandissa. Koristelut puistossa ovat todella näyttävät 🎃

Halloween koristelua puistossa.

Disneyn hotellit

Disneyland-hotelli sijaitsee Disneylandin sisäänkäynnillä. Tämä erikoisuus on hyvinkin hintava, mutta etäisyydet ovat lyhyet 😊 Muut Disneyn hotellit sijaitsevat tekojärven ympärillä. Huvipuistojen vieressä on Disneyn kylä. Kylän ja hotellien välissä on tekojärvi, jossa voi soudella, ohjailla pieniä moottoriveneitä yms. Tämän järven ympärille on sijoitettu Disneyn kuusi hotellia. Olemme yöpyneet Newport Bay Clubissa ja Sequia Lodgessa. Näistä myöhemmin lisää. Kaikista hotelleista löytyy esim. sisä- ja ulko uima-altaat, lasten leikkipaikat sisältä ja ulkoa. Saattaa löytyä tenniskenttää, nuotiopaikkaa ym… Kaikissa hotelleissa on lapsille järjestettyä ohjelmaa. Toimintaa riittäisi vaikka viikon lomalle. Hotelleissa on muutamia ravintoloita ja lisää löytyy vierestä Disneyn kylästä.

Disneyland Paris. Louvre Pariisissa.

Disneyn ympäristö

Jos huvipuistoelämä alkaa kyllästyttää löytyy yhden junapysäkin päästä ostajan taivas. ValdÉurope on mahtava retailkylä. Täältä löytyy 190 kauppaa, ravintoloita ja Sea Life-akvaario. Alennukset ovat tuntuvia ja hyviä löytöjä löytyy varmasti. Myös Pariisin museot ovat todellakin käymisen arvoisia.

Disneyland Paris avasi jälleen ovensa koronan jälkeen. Myös Disneyn kylän hotellit ovat avautuneet, vaikka muutama hotelli onkin kunnostuksen alla. Uutuutena WD Studioille on tulossa Avengers Camp 👍🏻 Ensimmäinen Avengers Camp avautui Kalifornian Disneylandiin kesällä, ja seuraava Avengers Camp tulee Pariisiin. Tämän pitäisi valmistua 2022 kesään mennessä. Avengers faneille ilouutinen. Nyt vaan suunnittelemaan reissua Pariisin Disneylandiin, ehkä ensi Halloweeninä? 🎃

Halloween paraati.

One Reply to “Disneyland Paris”

  1. Moikka ja kiitos hyvästä kirjoituksesta! Olemme lähdössä viikonloppuna Pariisiin ja tarkoitus olisi käydä katsastamassa samainen Disneyland – odotan tätä varmaan yhtä suurella innolla kuin lapseni. Kiva tietää jo nyt, että bussikuljetukset on järjestetty hyvin. Oma lentomme lähtee Suomesta niin aikaisin, että on tilattava taksi lentokentälle. Muuten käyttäisimme julkista liikennettä täälläkin päässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *