Aurinkoista Pääsiäistä

Aurinkoista Pääsiäistä

Aurinkoista pääsiäistä kaikille ☀️ Tänä vuonna pääsiäinen on myöhään vasta huhtikuun puolessa välissä. Tänäkin vuonna vietämme pääsiäisen kotona. Katsotaan jos ensi vuonna pääsisi viettämään pääsiäistä Espanjan asunnolle. Pääsiäisenä on kiva laittaa ruokaa ja aloitella pihalla kevätprojekteja. Tänä vuonna täällä etelässäkin on paljon lunta, saa nähdä mitä puutarhahommia sitä oikeasti voi vielä tehdä. Sormet kyllä syyhyää puutarhan laittoon, niinkuin aina keväisin. Tälle keväälle suurin teema on leikata hiukan reilummin pihan tuijia. Tuijat ovat saaneet kasvaa yli kymmenen vuotta ja päässeet hiukan liian korkeiksi. Talven erittäin painava ja runsas lumikuorma on vaurioittanut myös tuijia, joten hoidolle on tarvetta.

Aurinkoista Pääsiäistä. Pentikin lasilinnut.

Pääsiäisen koristelut

Tykkäämme koristella kodin pääsiäiseksi. Tämä alkaa ovikoristeen vaihdolla. Ostimme viime Miamin reissultamme ison pääsiäismuna ovikoristeen. Saimme ostettua muitakin pääsiäiskoristeita jenkeistä. Siellä kun kaikki on suurta, niin tietysti jotain aina tarttuu matkaan. Myös Rukan reissulta tarttui matkaan Pentikiltä pääsiäiskoristeita. Nyt alkaakin koristeet olemaan hyvin kasassa. Olemme lasten kanssa askarrelleet pääsiäistipuja ikkunaan ja nämä samat tivut ovat edelleen joka vuosi käytössä.

Aurinkoista Pääsiäistä.

Pääsiäisen valmistelut

Palmusunnuntaina nuoremmat lapsemme ovat usein käyneet virpomassa luokkakavereiden luona. Tänä vuonna se jää pois. Toisaalta lapset ovat kasvaneet, ja tänä vuonna myös harrastukset täyttävät Palmusunnuntain. Olemme istuttaneet lasten kanssa ohransiemeniä jo ajoissa. Olemme jo monena vuonna vaihtaneet rairuohot ohraan. Ohra on paksumpana ruukussa erittäin näyttävä. Näillä saa kivasti kotiin pääsiäisen ilmettä. Tietysti myös narsissit ja keltaiset tulppaanit löytävät pöytään pääsiäisenä.

Narssissit ikkunalla.
Aurinkoista Pääsiäistä. Suklaamunia.

Pääsiäisen suunnitelmat

Lapsille aiomme järjestää suklaamunan etsintää. Aarteenmetsästys on aina kivaa, varsinkin kun palkinto on suklainen 😋

Pääsiäinen on jo monena vuonna tarkoittanut grillikauden avajaisia (vaikka ainahan on hyvä sää grillata). Emme itse tykkää syödä pääsiäisenä lammasta, joten grillaaminen korvaa tämän “juhla-aterian”. Pääsiäisenä on aikaa tehdä ruokaa rauhassa ja nauttia myös jälkiruuasta. Mikäli grillipaikka sulaa riittävästi, aiomme savustaa ribsejä ja grillailla kanavartaita. Kaupoissa alkaa jo olla eteläisestä Euroopasta ja pohjoisesta Afrikasta tulevia uusia perunoita, joiden kanssa saadaan ensimmäiset maistiaiset kesän mauista. Saattaa olla, että pihan pizzauunikin lämpiää pääsiäisenä.

Aurinkoista Pääsiäistä. Valmiina grillaamaan!

Aurinkoista Pääsiäistä lukijoille, toivottavasti kevät pääsee pian kunnolla vauhtiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *