Linjasaneerausten edistyminen

Linjasaneerausten edistyminen

Olemme seuranneet sijoitusasuntojemme linjasaneerausten edistymistä aina silloin tällöin näissä kirjoituksissa. Tällä hetkellä molemmissa yhtiöissä on työt käynnissä. Meidän omistamista asunnoista toinen on jo remontoitu, ja toisen aika on syksyllä.

Linjasaneerausten edistyminen

Asuntojen tilanne

Hiukan aikaisemmin remonttiin ryhtyneessä yhtiössä meidän omistama asunto oli remontin alkupäässä ja remontti alkoi joulukuussa. Tuossa yhtiössä huoneistokohtainen haitta-aika oli noin kaksi ja puoli kuukautta. Joulun aika toi meidän asunnon osalta pienen lisän aikatauluun, ja asukas pääsi muuttamaan helmikuun loppupuolella. Kylppäristä tuli ainakin kuvien ja asukkaan kommenttien perusteella oikein siisti, vaikka mentiinkin ihan perustason valinnoilla. Sähkökytkentöjen osalta joutui urakoitsija käymään uudestaan, kun pari pistorasiaa oli jäänyt kytkemättä.

Toisen yhtiön osalta aikataulullisesti meidän omistama asunto on vuorossa syyskuun alussa. Linjasaneeraus aloitettiin yhtiön toisesta päästä, ja meidän asunto on viimeisessä linjassa Tässä yhtiössä huoneistokohtainen haitta-aika on tasan kaksi kuukautta, ja se on vielä ajoitettu jokaiselle asuntolinjalle tasan kahdelle kalenterikuukaudelle. Ainakin tähän asti tässäkin yhtiössä remontti on edennyt aikataulun mukaisesti.

Havaintoja remontista

Katsellessa remonttia taloyhtiön hallituksen jäsenenä, saa toki enemmän tietoa kuin tavallinen osakas tai asukas. Molemmissa remonteissa noin 3 viikon välein pidetään työmaakokouksia, joissa käydään läpi linjasaneerausten etenemistä ja mahdollisia ongelmia. Kummassakaan urakassa ei ole tullut vastaan mitään hälyttävän suuria ongelmia, vaikka jonkin verran lisätöitäkin on jouduttu tilaamaan. Suurimpia lisätöitä ovat olleet toisen yhtiön saunan ja kellarin alta löytyneet maan painumat, joita pitää täyttää piikkaamalla lattiaa auki ja ajamalla kiviainesta ja hiekkaa pohjan täytteeksi. Toisessa yhtiössä päätettiin paloturvallisuuden lisäksi palo-osastoida osa rappukäytävien katoista, eikä vain uusia johtoja. Suoranaista vaatimusta ei tuolle olisi, mutta hallituksessa koettiin pieni paloturvallisuuden lisääminen hyväksi.

Linjasaneerausten edistyminen

Asukkaiden kannalta häiriötä ovat aiheuttaneet jonkin verran useammat vesikatkot. Kaikkein eniten haittaa aiheutti kuitenkin nettiyhteyksien katkeaminen. Vaikka suunnittelun työselosteessa edellytettiin verkon pitämistä toiminnassa kunnes kaikki asunnot ovat valmiita, oli todellisuus toinen. Kylppärin ja makuuhuoneen välien seinä purettiin ja siinä yhteydessä monessa asunnossa vanha kaapeli katkesi ja poistettiin käytöstä. Uutta yleiskaapelointiverkkoa ei kuitenkaan voitu heti ottaa käyttöön, sillä se edellytti myös Elisan toimia telejakamossa. Yliheitto uuteen verkkoon kesti pari kuukautta, ja senkin jälkeen oli yhteyksien kanssa haasteita. Osalla katosi hetkellisesti myös hankitut lisäpalvelut, kuten nopeuden korotus.

Pidemmälle ehtineessä yhtiössä asuntolinjat ovat hyvin pian valmiita, ja isännöitsijä keräsi hallitukselle myös tilanne tietoa tilatuista lisätöistä. Urakan kokonaishintaan oli jo alunperin laskettu noin 10% varaus lisätöille ja tällä hetkellä lisätöiden osuus oli 3% luokkaa. Joitakin lisätöitä varmasti vielä tulee, mutta 10% kokonaismäärään tuskin päästään. Molempien linjasaneerausten edistyminen on mennyt suunnitelmien mukaan, ja jonkin verran on ollut havaittavissa myös rakennustoimialan hiljaisuus. Työmiehiä on hyvin saatavilla, eikä siltä osin ole ollut painetta aikataululle. Hyvä valvonta on edelleen erittäin tärkeää, jotta työn laatu pysyy hyvänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *