Asunto Espanjasta – rahoitus

Asunto Espanjasta – rahoitus

Asunto Espanjasta - rahoitus.

Asunto Espanjasta unelma on alkanut konkretisoitumaan ajatuksissa ja tuntuu entistä enemmän meidän jutulta. Korona vain hankaloittaa, kun ei pääse paikan päälle tutustumaan paikkoihin. Televisiosta tulee katsottua kaikki jaksot Unelmakoti auringosta sarjaa ja samalla selailtua Espanjan asuntoilmoituksia. Ilmoitusten kautta on alkanut hahmottua myös projektin budjetti. Vanhempaa kohdetta näyttäisi löytyvän hiukan 100 000 euron päälle ja uudiskohteissa mennään 150 000 – 200 000 euroa haarukkaan. Budjetin myötä projektin rahoitus ja siihen liittyvien vaihtoehtojen kartoitus saadaan alulle. Aikataulukin on saanut hiukan takennusta. Tavoitteena olisi viettää kesällä 2022 lomaa omalla Espanjan asunnolla.

Espanjasta ostettaessa kauppaan tulee muitakin kuluja kuin mitä kotimaisessa kaupassa. Muutamien asiaan vihkiytyneiden sivustojen kautta olemme oppineet, että kauppahinnan päälle pitää varata jopa 15% erilaisiin kuluihin. Prosessiin liittyy muutenkin enemmän byrokratiaa. Palataan tähän tulevissa kirjoituksissa.

Asunto Espanjasta- rahoitus.

Rahoitus

Vaikka tällä kertaa on tarkoitus hankkia asunto omiin tarpeisiin, samalla ajatuksena on myös vuokrata asuntoa ”tyhjinä” aikoina. Näin asunto voisi rahoittaa itse itsensä ainakin osittain, joten asunto voidaan rinnastaa sijoitusasuntoihin. Samaan tapaan kuin muissakin asuntosijoituskohteissamme, pyrimme minimoimaan sijoitetun oman pääoman määrän. Poikkeuksena muihin kohteisiin Espanjan asunnon kohdalla kassavirta ei välttämättä ole positiivinen kokonaisuudessaan. Toiveissa olisi kuitenkin, että asunto olisi kassavirtapositiivinen suhteutettuna aikaan jolloin se ei ole omassa käytössä.

Rahoitusta miettiessämme meillä on tällä hetkellä kaksi päälinjaa. Molemmille yhteistä on hyödyntää säästöjä sekä tarvittaessa kotimaan asuntoja vakuutena omarahoitusosuudelle. Noin 70% asunnon hinnasta olisi tarkoitus ottaa lainaa joko Suomesta tai paikalliselta pankilta.

Suomesta lainan saanti on tosin hankalaa sillä useimmat pankit eivät suostu lainoittamaan ulkomailla sijaitsevaan vakuutta vastaan. Handelsbanken on tällä hetkellä ainoa jonka tiedämme tarjoavan rahoitusta Espanjan kohteisiin. Lainoitus tapahtuu heidän Euroopan konttoreiden kautta. Toinen vaihtoehto on löytää espanjalainen pankki, joka suostuisi antamaan lainaa vaikka ei olekaan tuloja paikallisesti. Tämäkin ilmeisesti on mahdollista. Koska emme tunne paikallisia käytäntöjä ja pelisääntöjä, paikallista pankkia käytettäessä tarvittaisiin myös ulkopuolista apua rahoituksesta sopimiseen. Seuraavien viikkojen aikana selvittelemme molempia vaihtoehtoja. Tuloksista ja löydöksistä lisää tulevissa kirjoituksissa.

Asunto palmun alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *