Terveiset Ahvenanmaalta

Terveiset Ahvenanmaalta

Terveiset Ahvenanmaalta.

Aurinkoiset terveiset Ahvenanmaalta. Ahvenanmaa ja Maarianhamina ovat meille uusi tuttavuus. Olemme aikaisemmin olleet ainoastaan laivan kyydissä, kun se pysähtyy aamuöisin Maarianhaminaan. Tällä kertaa saimme rauhassa tutkia mitä Ahvenanmaalta ja Maarianhaminasta löytyy.

Terveiset Ahvenanmaalta. Maarianhaminan ravintoloita.

Maarianhamina

Maarianhaminassa on helppo kävellä läpi nähtävyyksien, sillä etäisyydet ovat niin pienet. Useimmissa hotelleissa on tarjolla pyöriä hotellivieraiden käyttöön. Näillä pääsee näppärästi liikkumaan, jos kävely ei maistu.

Maarianhaminan Esplanadi.

Maarianhaminan Torggatanilla on kivasti kahviloita ja terasseja, joihin kannattaa jäädä istuskelemaan ja paistattelemaan päivää. Tai napata jäätelö jätskikiskalta. Maistoimme jäätelöä, johon tehtiin paikan päällä iso vohveli ja jäätelön lisäksi siihen tuli kermavaahtoa ja valitsemiaan keksinmuruja tai karkkeja. Tämä annos oli hyvää, mutta yksi annos riitti kyllä hyvin kahdelle aikuiselle 😊

Jäätelöannos Maarianhaminassa.

Ahvenanmaalla kun olimme, niin tietysti maistoimme Ahvenanmaalaisia pannukakkuja. Söimme pannukakkuja Bagarstuganissa. Miljöö yli 100-vuotiaassa talossa oli mahtava ja vitriinissä oli valinnanvaraa. Maistoimme pannukakun lisäksi mansikka/suklaakakkua ja lämpimän leivän. Kaikki olivat hyviä ja voisimme tulla toistekin tähän paikkaan.

Ahvenanmaalainen pannukakku.

Testasimme myös ravintoloita pitkin Maarianhaminaa, ja yksi nousi meille ylitse muiden. Pizzapaikka nimeltä Diablo. Kävimme tässä paikassa useasti, ja paikan pizzat ovat uskomattoman hyviä. Varsinkin Margharita saa maininnan. Siihen on lisätty parmesania, joka tekee pizzasta mielettömän hyvää. Suosittelemme tätä ravintolaa, jos olette käymässä Ahvenanmaalla 👍🏻

Diablon pizzat.
Terveiset Ahvenanmaalta, Åland distillery.

Ahvenanmaalla on oma tislaamo, Ålands distillery, joka on Maarianhaminan ulkopuolella Kastelhoman linnan vieressä. Matkaa Maarianhaminasta tislaamolle on noin 20 kilometriä. Maistoimme Maarianhaminan terasseilla tislaamon omia tuotteita, giniä ja long drinkiä. Ahvenanmaan tislaamon omia lonkeroita on kahta eri makua. Mansikka-lime ja veriappelsiini-basilika. Mansikka-lime oli hyvää, mutta tosi makeaa. Veriappelsiini-lime on todella hyvää, yhdistelmä toimii, eikä ole liian makeaa. Gini toimii hyvin GT gininä, ja paikallisesta Alkosta tarttuikin mukaan pullo kotiin vietäväksi.

Merenkulkumuseo ja museolaiva Pommern.

Merenkulkumuseo & Pommern

Maarianhaminan päänähtävyyksiin kuuluu merenkulkumuseo ja museolaiva Pommern. Kumpaankin näihin pääsi museokortilla sisään. Merenkulkumuseo oli yllättävän laaja ja mielenkiintoinen näyttely. Näytteillä on aito oikea merirosvolippu, toinen maailman kahdesta tunnetusta aidosta merisrosvolipusta. Mielenkiintoista nähtävää riitti ja myös lapset oli otettu kivasti huomioon. Lapsia varten on oma aarrejahti, jossa näyttelyn läpikäymiseen tulee hiukan lisää jännitystä. Näyttelyn sisällä oli lapsille leikkialue ja näyttelyssä oli muutamia kohtia missä pääsi harjoittelemaan esim. solmujen tekemistä. Lapsille löytyi näyttelystä myös oma leikkipaikka; merimonsterit.

Terveiset Ahvenanmaalta, Lasten leikkipaikka.

Äventyrsgolf

Varsinkin lasten suuressa suosiossa oleva minigolf löytyy Brygganin vierestä rannalta. Minigolfin läheisyydessä on kivasti jätskikioski ja lasten leikkipaikka. Näillä pääsee lasten kanssa jo pitkälle 😄

Mariebad

Maarianhaminassa ihan rannalla sijaitseva kylpylä Mariebad on myös käymisen arvoinen paikka. Täällä vanhemmat voivat ottaa vaikka kylpylähoitoja, ja lapsille on vesiliukumäkiä, porealtaita ym. Kylpylän vieressä on hiekkaranta, jos sattuu aurinkoinen päivä vierailulle.

Terveiset Ahvenanmaalta. 
Taffelin tehtaanmyymälä.

Taffelin tehdas

Vierailimme Taffelin tehtaalla Ahvenanmaalla. Tehdas sijaitsee noin 20 min matkan päässä Maarianhaminasta. Taffel näkyi jo matkalla Maarianhaminaan, sillä Ahvenanmaan edustalla olevia tuulivoimaloita oli monta Taffelin isoilla logoilla.

Muutaman kilometrin päässä Taffelin tehtaasta sijaitsee yksi Ahvenanmaan historiallisista nähtävyyksistä, Kastelholman linna. Kastelholman linnasta on ensimmäiset merkinnät kirjallisuudessa 1330-luvulta. Myös Kastelholman linnaan pääsee tutustumaan museokortilla. Linnassa on paljon portaita ja korkoeroja, joten huonojalkaisille kohde ei sovi.

Terveiset Ahvenanmaalta.
Kastelholman linna.

Matkamme Ahvenanmaalle oli erittäin onnistunut. Se kylläkin erosi meidän normaaleista matkoista ja rytmi tällä matkalla oli hyvin leppoinen. Vanhemmille matka oli ihana hengähdystauko ja myös parisuhdetta vahvista matka, kun saimme yöpyä kahdestaan hotellissa. Lapsille matka tarjosi mahtavia kokemuksia joukkuekavereiden kanssa, ja hekin näkivät Ahvenanmaan parhaimmat nähtävyydet lasten silmin. Voimme suositella Ahvenanmaata ja varsinkin Maarianhaminaa. Tämä tarjoaa hyvät edellytykset perhelomalle. Terveiset Ahvenanmaalta ovat aurinkoiset ☀️

One Reply to “Terveiset Ahvenanmaalta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *