2023 Parhaat

2023 Parhaat

2023 Parhaat jutut. Vuosi alkaa lähestyä loppuaan ja on aika hiljentyä Joulun viettoon perheen kesken. Sitä ennen on hyvä vetää vuosi yhteen mitä kaikkea sitä tuli tehtyä. Vuoden 2023 parhaat jutut olivat:

2023 parhaat

Matkat

Vuonna 2023 teimme muutamia matkoja Euroopassa. Parhaimmaksi pääsi hiihtolomamatka Lontooseen. Siellä tuli nähtyä ja koettua aivan mahtavia asioita. Lontoon nähtävyydet, museot ja WB studiot olivat mahtavia. Harry Potter-teatteri jäi erityisesti koko perheen mieleen ja oli ehdottomasti matkan kohokohta.

2023 parhaat. Harry Potter ja kirottu lapsi-teatteri Lontoossa.

Toinen mieleenpainuva matka oli Espanjan asunnollemme. Pysähdyimme Madridissa ja tutustuimme kaupunkiin. Elokuun alussa Espanjassa oli vaan liian kuuma kun lämpötilat olivat +40C. Pääsimme tutustumaan Torreviejan vesipuistoon ja se oli hyvä tapa viettää kuuma päivä. Viihdymme koko perhe Espanjassa niin hyvin, että aina harmittaa lähteä takaisin kotiin 😍

Torreviejan vesipuistossa.

Teimme myös kaksi matkaa Ruotsiin säbän siivittämänä. Tukholma on erinomainen viikonloppukohde ja oli kiva käydä Ruotsissa pitkästä aikaa.

2023 parhaat. Uusi EQC.

Sähköautot

Siirryimme syksyllä sähköautoiluun. Toinen autoistamme meni rikki ja olimme miettineet pitkään sähköautoon siirtymistä. Samalla vaihdoimme myös ykkösautomme sähköautoon ja emme ole katuneet päätöstämme. Vaikka sähköautoa ladataankin muutaman kerran viikossa, ei se ole haitannut kun latauksen voi tehdä kotona omalla laturilla. Olemme ajoittaneet lataukseet niin että olemme ladanneet aurinkopaneeleista tulevalla energialla tai edullisella sähkön hinnalla. Näin sähköautolla ajaminen on todellakin osoittautunut polttomoottoria halvemmaksi.

Homeypro

Älykoti

Olemme pikkuhiljaa siirtäneet taloamme älyaikaan. Kaikki lähti lämpömittareiden asennuksesta ja olemme siitä laajentaneet eteenpäin. Syksyllä oli vuorossa pihavalojen uusiminen ja vaihtamien ledvaloihin. Samalla valojen ohjaukseen asennettiin Shellyn älykytkin, joka kytkeytyy langattoman verkon kautta älykodin ohjaukseen.

2023 parhaat. Sähkön säästö iittala lantern-lampun avulla.

Pörssisähköön siirtyminen aiheutti myös tarkan sähkönhinnan seuraamisen. Rakensimme Iittalan lampusta mittarin, josta seuraamme sähkön hintaa. Tämä on todellakin toiminut paremmin kuin hyvin. Olemme säästäneet kuukaudessa lähes 100€ sähkölaskussa (verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan). Olemme ajoittaneet pyykkien pesut ja tiskarin pesut halpaan sähköön eikä tämä ole vaikeuttanut millään tavalla normaalia arkea, mutta on pudottanut sähkön keskihintaa merkittävästi.

Aurinkopaneelit.

Aurinkopaneelit

Meille asennettiin kesän kynnyksellä aurinkopaneelit. Tämä oli hyvä ratkaisu varsinkin kun halpa sähkösopimuksemme loppui ja siirryimme pörssisähköön. Aurinkopaneeleista on saatu omaksi tarpeeksi ja jopa hiukan myyntiin asti energiaa. Aurinkopaneelit itsessään ovat tuottaneet aurinkoisina päivinä odotetusti. Paneelien kyky tuottaa myös pilvisellä kelillä tuli positiivisena yllätyksenä. Aurinkopaneelit yhdistettynä kulutuksen ajoitukseen ovat tuoneet merkittävää säästöä.

Bocellin konsertti Tampereella.

Boccellin konsertti

Vanhemmat pääsivät konserttimatkalle Tampereelle kuuntelemaan Andrea Bocellia. Ilta oli taas kerran aivan mahtava. On se vaan niin hienon kuulosta kun on oikea sinfoniaorkesteri ison kuoron kanssa paikalla 😍 Mahtava reissu.

Vuoden 2023 parhaat on käyty läpi. Nyt keskitymme Joulun viettoon ja lepäämiseen. Sitten katse kohti vuotta 2024 ja kohti uusia seikkailuja. Hyvää ja rauhallista Joulua kaikille lukijoilemme 🎄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *