Odyssey of the Seas

Odyssey of the Seas

Odyssey of the Seas-laiva oli hiihtoloman kotimme 8 päivää. Risteilimme eteläiselle Karibialle ja kävimme Aruballa ja Curacaolla. Odyssey of the Seas-laiva kuluu Royal Caribbean Cruise Linen Quantum-luokan laivoihin. Eli taas kerran astetta isompi laiva. Mitä tykkäsimme Odyssey of the Seas-laivasta.

Odyssey of the Seas.

Hytti

Seurueemme koostui viidestä henkilöstä, mikä vaikuttaa hyttivalintoihin. Pääsääntöisesti hytit ovat maksimissaan neljälle hengelle. Hytissä käydään pääasiallisesti vain nukkumassa, joten olimme valinneet ihan perus sisähytit. Viidelle hengelle tarvitsimme kaksi hyttiä. Hyttien välissä oli väliovi minkä sai avattua. Lapset yöpyivät toisessa hytissä ja aikuiset toisessa. Sängyt ovat aina olleet RCCL:lla hyviä, ja niin ne olivat nytkin. Tyynyt olivat ehkä jopa liian muhkeita, mutta niihinkin tottui. Hytti oli erittäin toimiva varsinkin aikuisten puolella, kun tilaa riitti lasten ollessa viereisessä hytissä. Kaappitilaa vaatteille on riittävästi lipaston ja vaatekaapin muodossa. Hengareitakin oli riittävästi, vaikka niitäkin saisi pyytää lisää mikäli loppuvat kesken. Hyttisiivoojamme hoiti hommansa hyvin eikä mistään ollut moitteen sanaa. Pyyhe-eläimiä saatiin useana iltana.

Orava-pyyhe eläin.

Ravintolat

Yleisesti ottaen matkan hintaan kuuluvat ravintolat riittävät hyvin ja näin oli nytkin. Yhtenä iltana kävimme Playmakers ravintolassa syömässä siipiä, joista peritään pieni lisämaksu. Lapsille playmakerin kohokohta on reilun kokoinen amerikkalaiseen jalkapallokypärään tehty jäätelöannos. Olemme aina olleet syömässä illallista Main Dining Roomissa (MDR), missä on valkoiset pöytäliinat ja 3 ruokalajia. Tällä kertaa emme käyneet MDR:ssä kuin viimeisenä iltana. Olimme kuulleet ja katselleet videoita miten ruokalistaa on pienennetty ja vaihtoehtoja vähennetty. Tämä piti paikkansa ja katselimme ruokalistat etukäteen emmekä löytäneet sieltä kaikille sopivia vaihtoehtoja. Näin päätimme syödä illalliset Windjammer-ravintolassa, joka on laivan buffa. Olemme käyneet täällä aamupalalla ja lounaalla ja nyt kävimme myös illallisilla. Täällä on kaikkein eniten vaihtoehtoja. Illallisbuffasta löytyy aina perus hamppari, hodari, friteerattu kana vaihtoehdot. Myös Aasia-osio löytyy joka ilta. Täältä löytyy wokit, currykastikkeet ym. Myös pastaa löytyy kokin kera, joka tekee valitsemistasi aineista pastakastikkeen ja keittää valitsemasi pastan. Jälkkäreissä on aina jäätelöä, keksejä ja erinäköisiä kakkuja ym. Nälkäisenä täältä ei tarvinnut lähteä, mutta ehkä vaihtelua olisi kaivannut enemmän. Lounaalla oli suklaalähdekin, johon sai dipata poppareita, minikuppikakkuja ja marenkeja.

Windjammerissä suklaalähde.
Sorrentos

Laivalla on pizzapaikka Sorrentos, josta sai hakea pizzapaloja maun mukaan. Täällä vierailtiin joka päivä. Takuuvarma paikka. Myös pizzapaikassa näkyi toiminnan tehostaminen, ja ennen mahdollinen oman pizzan valmistaminen oli jäänyt pois. Kävelykadulla on myös kahvila, josta sai hakea pientä purtavaa kerrosleipien, juustokakkujen ja keksien muodossa.

Odyssey of the Seas uima-allas.

Uima-allas

Odyssey of the Seas-laivalla on kolme allasaluetta. Ns. pääallas on isompi ja siellä on päivisin musiikkia ja ohjelmia. Sitten on pienempi allas, jossa on iso videoscreeni. Kummastakin löytyy aurinkotuoleja. Kolmantena on vielä erikseen vain aikuisille varattu solarium allasalue. Varsinkin pienemmässä altaassa, ei ollut juurikaan auringossa olevia tuoleja. Sama ongelma oli pääaltaalla, jossa auringossa olevien tuolien määrä oli aivan liian pieni. Varsinkin meripäivinä altaalle piti tulla varaamaan aurinkotuoli klo 6 aikaan, jos halusi olla auringossa. Muutenkin altaalla oltiin ”kyttäämässä” toisten tuoleja ja jopa vietiin niitä. Erittäin ikävä ilmiö, johon ei olla ennen törmätty..

Törmäilyautot.

Viihde

Odotimme laivan uusia ominaisuuksia kovasti ja varsinkin törmäilyautot olivat kivat. Näillä autoilla sai ihan oikeesti törmätä, ainoa miinuspuoli oli jonotus joka oli välillä tunnin luokkaa. Seaplex-areena muuntautui myös lasersotaan, joka oli myös oikein toimiva. Välillä siellä pelattiin korista, futista, pickleballia. Myös meripäivänä sieltä löytyi lapsille vaikka mitä sirkushuveja. Hulavanteen pyöritystä, keilausta, jousiammuntaa ym. Seaplex-areenan ympärillä sekä yläkerrassa oli pelisali, jossa oli kaikennäköisiä pelejä, mutta myös pingispöytä sekä biljardipöydät. Ovien ulkopuolelta löytyi shakkilauta, Twister-peli, jalkapallobilis ja perinteinen seinäkiipeily.

IFly oli meille uusi tuttavuus. Lentämään pääsi tunneliin. Käyntiin sisältyi koulutus ja siihen sai varusteet paikanpäältä. Ilmainen ”lento” kesti minuutin, lisämaksusta olisi saanut ”lentää” kaksi minuuttia. Tämä oli mahtava kokemus, mitä ei varmasti tulisi kokeiltua missään muualla.

I Fly Odyssey of the Seas-laivalla.

Flowrider on laivan surffikone. Tämä oli lastemme suosikki ja joka päivä mentiin surffaamaan. Paras aika surffailla on silloin kun on esim. erikseen alle 13-vuotiaille lapsille tarkoitettu aika. Jono oli todella minimaalinen ja sai surffata itsekseen melkein koko tunnin. Muutenkin satamapäivinä jono oli yleensä lyhyempi suurimman osan matkustajista ollessa kohteessa tai retkillä. Muuten olemme kyllä sitä mieltä, että surffilaitteita saisi olla kaksi, koska ne ovat niin suosittuja ettei joutuisi jonottamaan niin kauan.

Flowrider

Laivan viihdetarjonta oli myös hyvä. Ei ehkä niin mahtava kuin esim. Harmony of the Seas-laivalla. Katsoimme Book-esityksen, joka esitettiin uudessa two70-salissa. Täällä oli vaikka mitä vempelettä, ja itse esitys oli oikein viihdyttävä. Kävimme katsomassa musikaalin Effectors, joka oli kanssa ihan hyvä. Showgirl-esitys oli myös viihdyttävä, mutta semmoista mieletöntä Wau-elämystä ei tullut mistään näistä esityksistä.

Odyssey of the Seas-laivan viihdettä.

Odyssey of the Seas oli viihdyttävä laiva, varsinkin törmäilyautot, lasersota ja flowrider. Viihde-esitykset eivät olleet tajunnanräjäyttäviä ja ruokalista oli kaventunut entisestään. Nämä mielessä emme palaa ainakaan tälle laivalle, kun seuraavan kerran lähdemme risteilemään. Samassa yhtiössä kyllä pysymme, mutta aikaisemmin kokeilemamme laivat ovat silti olleet parempia kaiken kaikkiaan. Ensi viikolla lisää Arubasta.

Aruba.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *