Karibian risteilyt aloittavat taas

Karibian risteilyt aloittavat taas

Koronapandemian sulkiessa kaikki risteilyalukset 3/2020, alkaa taas näyttää hyvälle seilauksen saralla. Royal Caribbean on aloittanut 2.7.2021 ensimmäiset Yhdysvalloista (Floridasta) lähtevät risteilyt. Nämä ensimmäiset risteilyt ovat olleet lyhyitä 3 päivän risteilyjä Bahamalle. RCCL on ilmoittanut jo aikataulut kaikkien reittien avaamiselle. Suurin osa reiteistä aukeaa elokuun 2021 loppuun mennessä. Telakalle jää toistaiseksi vielä joitakin laivoja ennenkuin kaikki reitit saadaan auki.

RCCL ensimmäiset Karibian risteilyt sulun jälkeen on tehty 35% kapasiteetilla. Tämä todellakin näkyy ja tuntuu laivalla. Mihinkään ei ole jonoa 👀. Tällä hetkellä maskipakko vaihtelee riippuen laivasta ja reitistä. Osalla laivoista rokotettujen ei tarvitse pitää maskia missään päin laivaa. Satamassa on tietysti maskipakko. Laivan henkilökunta kyllä pitää jokaisella laivalla maskia. Tämäkin saattaa muuttua riippuen mihin tautitilanne kehittyy.

Karibian risteilyt

RCCL vaatimukset matkustajalle

RCCL on tullut ensimmäisiä ohjeita risteilylle lähtijöille. Näitä ohjeita päivitetään useasti ja ne saattavat muuttua nopeastikin tautitilanteen mukaan. RCCL vaatii:

  • Yli 16-vuotiailta koronarokotukset. 1.8.2021 lähtien tämä ikäraja on 12-vuotta. Näiden kahden rokotuksen jälkeen pitää olla 2 viikkoa väliä ennenkuin pääsee lähtemään risteilylle.
  • Rokotustodistuksen kahdesta koronarokotuksesta.
  • Vaatii rokottamattomilta alle 12-vuotiailta lapsilta negatiivisen koronatestin, joka tehdään satamassa. Tämä on maksuton alle 12-vuotiaille. 13-16-vuotiaat joutuvat kustantamaan nämä testit itse. Hinta nousee lähelle 200 dollaria risteilyn ajalta. Näitä testejä tehdään ilmeisesti useasti matkan aikana.
  • Matkavakuutuksen rokottamattomalle vieraalle. Tämä sen takia, ettei RCCL joutuisi maksamaan koronasta johtuvia kuluja. Tällä hetkellä RCCL maksaa matkan aikana korona-positiivisen testin saaneelle kulut maissa (esim. hotelli) ja lennot kotiin. Tähän sisältyy myös matkustajan ”perhe” eli samassa ruokataloudessa/samassa hytissä yöpyvät.

MItä on muuttuunut RCCL risteilyllä

  • Laivaan ilmoittautuminen tapahtuu jo edellisenä päivänä hotellilla. Näin vähennetään ruuhkaa ja hälyä satamassa, jossa keskitytään koronatesteihin, kuumeen mittaamiseen ja todistusten ym. tarkastamiseen.
  • RCCL omaa appia suositellaan käyttämään kaikkeen. Täältä löytyy Cruise Compass , retket ja esityksiin paikat varataan ainoastaan apin kautta. Näin vältetään ne järkyttävät ruuhkat Guest Servicessä. Myös My Time Dining varataan apin kautta ja tämä on syytä varata ajoissa, jos aikoo päästä Isoon Saliin syömään.
  • Windjammerissa ei ole illallista. Siellä tarjoillaan buffet aamupalalla ja lounaalla. Illallisbuffetti on peruttu, vieraiden vähyyden takia. Muuten buffetti toimii kuten ennenkin, ainakin toistaiseksi.
  • Hytin avainta ei saa satamassa, vaan se on tulostettu valmiiksi huoneen numeron yläpuolelle. Oven voi avata myös oman RCCL apin avulla.
Karibian risteilyt: Harmony of the Seas

Tällä hetkellä Yhdysvallat vielä rajoittavat myös Euroopasta saapuvien vierailijoiden maahantuloa. Toivottavasti rokotuskattavuuden kasvaessa myös rajat Yhdysvaltoihin aukeavat ja myös eurooppalaiset pääsevät risteilemään. Varmasti ajan kuluessa myös RCCL pääsee luopumaan rajoitteista. Se, että Karibian risteilyt aloittavat taas, on todella iso asia niin matkustajille, työntekijöille kuin varustamoillekin. 15kk ilman tuloa on todella kova paukku varustamolle ja työntekijöille. Toivottavasti pääsemme nauttimaan ensi talvena taas Karibian auringosta 🤞

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *