Yksityisleasing

Yksityisleasing

Vaihdoimme perheen molemmat autot hiljattain. Toisen kohdalla muutoksen aiheutti vanhan auton hajoaminen. Toisen auton kohdalla vaihto ei vielä ollut pakollinen, mutta auto alkoi saavuttaa sen iän, jossa riski kalliille huolloille kasvaa huomattavasti. Polttoaineen hintojen säilyminen kahden euron tuntumassa antoi omalta osaltaan sysäyksen sähköautoiluun siirtymiseen. Kakkosauton kohdalla päädyimme työsuhdeautoon. Ykkäsauton kanssa mietimme vakavasti eri yksityishenkilön rahoitusmahdollisuuksia. Perinteisesti auto on ostettu vaihtamalla vanha auto ja ottamalla välirahalle rahoitus autoliikkeen kautta. Vaihtoehtona päädyimme tutkimaan toimisiko yksityisleasing meille vaihtoehtona.

Yksityisleasing. Uusi EQC

Rahoitusmalleja mietittäessä, yhtenä poikkeuksena aiempiin autojen hankintoihin, huolenpitosopimus nousi yllättävän tärkeäksi tekijäksi. Aiemmin etenkin uusien ja uudehkojen autojen kohdalla emme ole pitäneet huolenpitosopimusta, joka sisältää huollot ja tekniset korjaukset, kovinkaan tärkeänä. Olemme luottaneet takuuseen sekä autojen yleiseen laatuun. Yleensä kaikki onkin mennyt hyvin, mutta muutamia poikkeuksiakin vuosien varrelle mahtuu. Automerkki ja malli oli laskelmia tehdessä jo lukkoon lyöty, ja siten mallien kustannusvaikutusten arviointi voitiin tehdä.

Siinä se odottaa, EQC.

Autolaina vai yksityisleasing

Ykkösauton rajautuessa Mercedekseen, ei autoliikkeissä ollut hirveästi valintaa. Tämä myös osaltaan rajoitti toimijoita, joiden kautta rahoitus tai yksityisleasing onnistuisi. Yksityisleasingissa muutamia vaihtoehtoja löytyi. Yksityisleasingeja tutkaillessa kannattaa tarkistaa mitä palveluun kuuluu, sillä osassa ei esimerkiksi huollot olleet mukana hinnassa. Veholta löytyy yksityisleasing uusille autoille Veho GO palveluna, nyt uutena oli tullut mukaan myös käytettyjen autojen leasing mukaan palveluvalikoimaan. Saimme tarjouksen sekä omistus- että leasing versiosta, sisältäen Vehon huolenpitopalvelun. Vertailuissa ei isoa eroa hinnassa ollut, leasingin ollessa kuukausitasolla hiukan halvempi. Yksityisleasing vaikuttaa olevan edullisempi kuukausihinnaltaan, mikäli kilometrit pysyvät 10-20 tuhannen vuosittaisen kilometrin hujakoilla.

Yksityisleasing.

Molempien rahoitusmallien yhteydessä meillä oli mahdollisuus myydä nykyinen auto vaihdossa. Vaihtohinnan kohdalla viimeistään tuli selväksi, ettei auton omistaminen ole kovin hyvä bisnes. Vaikka arvoa vielä olikin, oli se kuitenkin sulanut turhan nopeasti. Lainarahoituksen yhteydessä vaihtoauton hinnassa on kuulemma hiukan enemmän liikkumavaraa kuin leasingissa, mutta ei sekään tuhansia euroja olisi. Lainarahoituksessa vanhaa autoa käytetään perinteisesti pienentämään lainoitettavaa osuutta. Myös leasing vaihtoehdossa kuukausierää voi pienentää laittamalla vanhan auton hinnan osaksi rahoitusta, mutta se ei ole välttämätöntä. Niinpä päädyimme kokeilemaan yksityisleasing vaihtoehtoa, sillä se vaikutti kokonaisuutena pitkällä aikavälillä taloudellisemmalta. Ykstyisleasing on meille osa huolettomuutta, meidän ei tarvitse miettiä auton arvonalentumista tai huoltokuluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *