Vuoden 2024 tavoitteet

Vuoden 2024 tavoitteet

Vuosi 2023 alkaa lähestyä loppuaan. Vaikka kuluvaa vuotta onkin jäljellä vielä muutama viikko, on aika katso eteenpäin ja asettaa ensimmäiset vuoden 2024 tavoitteet. 2023 oli jo koronan jälkeen melko normaali vuosi. Toisaalta 2023 aikana inflaatio ja korkojen nousu nostivat monien palveluiden hintaa ja pienensivät kotitalouksien ostovoimaa.

Asuntosijoittaminen

Asuntosijoittamisen tavoitteena on ollut yksi asunto vuodessa. 2023 osalta hankinta on vielä vaiheessa, joten vuodelle 2024 saattaakin tulla eteen kahden asunnon hankinta. Asuntosijoittamisen strategiaan ei ole tullut muutosta, ja kohteita etsitään edelleenkin raideliikenteen varrelta pk-seudulta ja lähikunnista. Vaikka korot ovatkin nousseet rajusti, niin vastaavasti asuntojen hinnat ovat myös pudonneet reippaasti. Hintojen aleneminen avaa mahdollisuuksia hankkia kassavirtapositiivisia kohteita myös pääkaupunkiseudulta. Varainsiirtoveron aleneminen puolella prosenttiyksiköllä on myös tervetullut muutos, joka saattaa hyvinkin vilkastuttaa asuntokauppaa ensi vuonna.

2024 tavoitteet

Matkat

Vuoden 2024 matkat on hyvinkin pitkälti jo suunniteltu. Hiihtolomalla lähdemme Royal Caribbeanin eteläisen Karibian risteilylle. Pääsemme tällä kertaa kahteen uuteen maahan, jotka ovat olleet tavoitteena jo jonkin aikaa. Pysähdymme Aruballa ja Curacaolla, joten valkoista hiekkarantaa ja turkoosia vettä on luvassa 🥰

Kesällä olemme menossa Espanjan asunnollemme 4 viikoksi. Tavoite on tällä kertaa päästä tekemään päiväretkiä mm. Cartagenaan ja Benindormiin. Myös etelän Malaga ja ympäristö olisi kiva nähdä. Samalla myös tehdään asuntoon tarkistuksia ja pieniä huoltotöitä. Pääpaino on kuitenkin lepäämisellä ja perheen yhteisellä ajalla. Tutustuimme viime kesänä jo kivasti muihin osakkeen omistajiin ja altaalla saimme kivoja keskusteluja aikaiseksi. Myös muilla oli saman ikäisiä lapsia, joten seuraa löytyy kaikille.

2024 tavoitteet

Kesän lopulla on suunnitteilla matka taas säbän tiimoilta Ruotsiin. Viime vuonna tutuksi tullut Uppsala on kiva pieni kaupunki. Lapsille on suunniteltu viime kesän tapaan säbä-leiri, jossa he viihtyivät tosi hyvin. Löysimme Uppsalan keskustasta kivan italialaisen ravintolan, joka on varmasti ensi vuonna listalla mukana.

Älykoti

Älykodin kanssa työ jatkuu pikkuhiljaa. Nykyisten pistorasioiden rinnalle olisi tarkoitus laajentaa uusia käyttökohteita. Yksi mielenkiintoinen alue on ymmärtää paremmin meidän kulutusta ja alkaa mittaamaan sitä. Muita suunnitelmissa olevia käyttötapauksia ovat talon älylukon kytkeminen automaation piiriin esimerkiksi automaattisen iltalukituksen muodossa.

Päivittelemme vuoden aikana miten 2024 tavoitteet ovat toteutumassa tai toteutuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *