Asunto Espanjassa tilannepäivitys

Asunto Espanjassa tilannepäivitys

Asunto Espanjassa tilannepäivitys. Suomen talvi on tammikuussa taas näyttänyt sekä hyvät että huonot puolensa. Kuun alkupuolella on ollut oikein mukavia ulkoilu- ja hiihtokelejä. Tammikuun loppu on sitten ollutkin hiukan heikompaa, etenkin Etelä-Suomessa. Välillä ollaan plussan puolella ja lumet sulavat vain jäätyäkseen erittäin liukkaiksi kulkuväyliksi. Valtteri-myrskyn myötä lumitöitä sai taas tehdä enemmän kuin tarpeeksi. Lumitöitä tehdessä ja kaduilla liukastellessa väistämättä mieleen nousee asunto Espanjassa, ja kuinka ihanaa olisikaan kävellä auringon paisteessa ilman huolta liukkaudesta.

Asunto Espanjassa tilannepäivitys

Olemme ahkerasti selailleet erilaisia asunnon välityssivustoja löytääksemme sopivia kohteita. Tarjontaa tuntuisi olevan runsaasti laajalla hintahaitarilla. Löytyy paljon vanhempia asuntoja, mutta myös uudistuotantoa. Hinnat Torreviajan alueella ovat olleet koronan alun jälkeen nousussa, mutta myös kohtuulliselta kuulostavia diilejä on näköpiirissä. Handelsbankenin kanssa lainaneuvottelut katkesivat, kun heillä vaatimuksena olisi ollut pankkiasioiden siirto heille. Vaihdoimme pankkia reilu kaksi vuotta sitten, emmekä tässä kohdin innostuneet asiasta. Niinpä katseemme kääntyvät paikallisiin pankkeihin. Tarkoituksena on kirjoittaa Espanjan pankeista ja lainan hakemisesta oma juttu lähiviikkoina, mutta aloitetaan yhdellä tärkeällä vaatimuksella.

Asunto Espanjassa tilannepäivitys

NIE-numero

NIE-numero on ulkomaalaisen henkilötunnus Espanjassa. Ilman NIE-numeroa ei saa lainaa pankista tai avattua edes tiliä. Myös asuntokauppoihin tarvitaan NIE-numero, samoin kuin mikäli aikoo muuttaa asumaan Espanjaan. NIE-numero haetaan joko paikalliselta poliisiasemalta tai kotimaan Espanjan konsulaatista. Konsulaatti on vaihtoehto vain ennen muuttoa Espanjaan. Korona on tässäkin aiheuttanut muutoksia, ja Helsingin Espanjan konsulaatti palvelee NIE-numerohakemuksissa vain ajanvaruksella ja ”kiireellisissä” tapauksissa eli kun kaupanteko on jo käynnissä. Espanjan lähetystön nettisivuilla on hyvät ohjeet vaadituista lomakkeista ja niiden täyttömallit suomenkielellä. Suurin ero Espanjassa haettaessa taitaa olla maksun suorittaminen ennen asiointia poliisiasemalla, kun lähetystössä maksu suoritetaan paikan päällä. Hintaa hakemuksella on vajaa 10€. Netistä löytyy myös erilaisia palveluita, jotka auttavat NIE-hakemuksissa. Useammasta paikasta olemme kuitenkin lukeneet ettei NIE-numeron hakeminen ole vaikea prosessi, ja siten ehkä turhaa maksaa tuosta palvelusta.

Asunto Espanjasta

Asunto Espanjasta projekti jatkuu ja seuraavaksi olisi tarkoitus selvittää miten tehdään ehdollinen tarjous jostakin tunnistetusta kohteesta. Ehdollinen vielä tässä vaiheessa kun koko summalle ei ole lainalupausta. Ensimmäisten tunnusteluiden kautta vaikuttaisi ettei Espanjassa tunneta käsitettä lainalupaus, vaan lainapäätös tehdään aina lopullista kohdetta vastaan. Näiden selvittely jatkuu, ja päivittelemme kirjoituksissa projektin etenemistä ja kerromme miten prosessi etenee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *