Kesälomamatkat – Torrevieja

Kesälomamatkat – Torrevieja

Kesälomamatkat - Torrevieja.

Kesälomamatkat – Torrevieja. Vietimme tällä kertaa meidän Espanjan asunnossa 10 päivää. Jouduimme tällä kertaa ottamaan lennot Madridiin, ja ajo sieltä Torreviejaan vie noin 4 tuntia. Päätimme takaisin tullessamme jäädä muutamaksi päiväksi Madridiin katselemaan nähtävyyksiä, kun se meille on ihan uusi tuttavuus.

Kesälomamatkat - Torrevieja.

Espanjan asunto

Tämä oli ensimmäinen kesä kun pääsimme viettämään kesää Espanjan asunnolla. Ensimmäisenä hankimme asunnolle kunnolliset aurinkotuolit, jotka voi rullata kevyesti altaalle päivittäin. Altaalla ei ole aurinkotuolia, joten sinne on otettava omat. Asunto tuntuu todellakin juuri sopivalta meille. Asunnon läheisyys uima-altaalle on ollut ihan timanttinen. Kesken päivän voi käydä laittamassa ruuan uuniin tai pyykit koneeseen. Myös nopea pääsy välillä ilmastoituun tilaan on kesän helteillä ihanaa. Myös se ettei tarvitse odotella siivoojan käymistä, vaan voidaan mennä niinkuin halutaan. Jäätelön haku pakkasesta on myös erittäin kätevää 🍦 Huollatimme kummatkin ilmastointilaitteet ennen kuin tulimme paikalle, ja ne ovatkin toimineet moitteettomasti.

Grillilounalla omalla terassilla.

Terassille oli pakko ostaa aurinkovarjo, jotta ulkosohvilla pystyisi olemaan iltaisin. Meidän terassille paistaa iltapäivä aurinko ja kesällä kun lämpöä on yli +30C, kaipaa vähän varjoa. Hankinnan jälkeen, voi sohvilla taas oleskella. Siellä syömme aamupalat, lounaat ja iltapalat.

Olemme jo oppineet mistä ruokakaupasta saamme tarvitsemamme tavarat parhaiten, ja lähiravintoloistakin on jo löytynyt muutama suosikki. Opittavaa ja käytävää riittää kyllä vuosiksi.

Torreviejan vesipuisto Aquapolis.

Aquapolis

Olimme tällä kertaa elokuun alussa matkalla, ja sen huomasi lämmöistä. Ilma oli todella kuuma ja +36C helle oli melko normaalia. Siihen vielä korkea ilmankosteus mukaan. Kävimmekin kokeilemassa yhtenä päivänä paikallisen vesipuiston. Asunnon läheisyydessä on kaksi vesipuistoa, ja menimme isoimmille lapsille tarkoitettuun puistoon. Vesipuiston pääsymaksu on suht korkea 30-33€ yli 140cm, mutta paikallisesta mäkkäristä saa 8€ alennuskupongin. Yhdellä kupongilla saa alennuksen viidelle hengelle. Paikan päällä on kioskeja ja ravintoloita, joissa tarjotaan perus hodari, hampurilaislinjaa kohtuullisen kovalla hinnalla.

Kesälomamatkat - Torrevieja.

Virastoasiat

Lomalla piti hoitaa myös virastoasioita. Asianhoitajamme Espanjassa oli varannut meille ajan paikalliseen Suman toimistoon. Suma vastaa jossain määrin verotoimistoa, mutta siellä käsitellään myös esimerkiksi sähköisten allekirjoitusten myöntäminen. Toimistolla piti käydä näyttämässä passi ja NIE-todistus. Vastineeksi saimme allekirjoituksen aktivointiavaimet, joiden avulla asianhoitaja pystyi hakemaan varsinaiset allekirjoitusvarmisteet.

Ensi kesänä on suunnitelmissa olla Espanjan asunnolla kokonainen kuukausi. Teemme varmasti paikallisia retkiä enemmänkin kun aikaa riittää. Kesälomamme Torreviejassa oli taas erittäin onnistunut, sieltä ei vaan halua lähteä kotiin, mutta ensi kesänä sitten 🇪🇸

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *